Weg omhoog voor Nintendo ligt bij 3DS

Nintendo rekent op het succes van de Nintendo 3DS om eindelijk weer voor grotere winstcijfers te zorgen. De gamegigant heeft zijn winst in de periode van april tot en met december met 74 procent zien dalen naar omgerekend 440 miljoen euro. Dat heeft Nintendo donderdag bekendgemaakt.

Nintendo ziet de verkoop van de Nintendo DS en Nintendo Wii al enige tijd dalen. Met Wii-spellen als Donkey Kong Country Returns, Wii Party en Super Mario Galaxy 2 en Pokémon voor de Nintendo DS verkoopt de gamegigant nog altijd veel spellen. De verkoop van hardware moet echter weer toenemen alvorens Nintendo miljarden op zijn rekening kan bijschrijven.

Het Japanse bedrijf hoopt in de periode van 25 februari tot en met eind maart vier miljoen 3DS-spelcomputers te verkopen. De 3D-spelcomputer verschijnt 25 februari in Japan, een maand later in Europa en 27 maart in de Verenigde Staten. Nintendo denkt in die periode vijftien miljoen spellen te verkopen voor de Nintendo 3DS. Dat is bijna vier spellen per verkochte spelcomputer.