Nintendo 3DS biedt weerstand tegen piraterij

Piraterij is de grote vijand van de game-industrie. De PlayStation 3 is sinds kort gekraakt en ook Nintendo heeft al jaren last van onder andere R4-kaarten voor de Nintendo DS. Met de Nintendo 3DS moet het eindelijk afgelopen zijn met de piraterij, althans, dat denkt David Yarnton, general manager bij Nintendo in de UK.

In een interview met CVG geeft Yarnton aan Nintendo geleerd heeft van de fouten in het ontwerp van de Nintendo DS en Nintendo Wii en dat de Nintendo 3DS hier baat bij heeft. Hij vertelt dat de Nintendo 3DS een stuk meer weerstand moet bieden tegen piraterij.

"We can’t divulge any technical details on that but needless to say this is probably one of our best pieces of equipment in that respect. There are a lot of things we’ve learnt over time to try and improve the security and protection – not only of our IP but of our third-party publishers’ IP as well."

James Honeywell, tevens werkzaam bij Nintendo UK als marketing manager, sluit zich aan bij de uitspraak van Yarnton. De aangescherpte regels rondom het gebruik van R4-kaarten en het uitdelen van straffen aan overtreders zal volgens de twee ook een impact hebben op het toekomstige gebruik van de kaartjes: "This now makes a precedent that potentially in the future it won't be a viable thing for people to do."