Playstation 3 samen met pc in Portal 2

Playstation 3-bezitters kunnen samen met pc-gamers het spel Portal 2 spelen. Verschillende onderdelen van de online pc-service Steam worden overgenomen op de Playstation 3, waaronder de mogelijkheid samen te spelen en voicechatten. Dat schrijft de website Gameindustry.

Gamers met een Playstation 3 kunnen de pc-versie ook spelen door de inloggegevens van het Steam-lidmaatschap op de pc in te voeren in de Playstation-versie van het spel. Omdat opgeslagen spellen op een aparte server worden opgeslagen, is het mogelijk dezelfde spelsessie op verschillende computers te spelen.

Het puzzelspel Portal 2 is niet de eerste game die gamen tussen verschillende spelcomputers mogelijk maakt. In 2007 bracht Microsoft het schietspel Shadowrun op de markt voor de pc en Xbox 360. Ook de grote online game Final Fantasy XI introduceerde die mogelijkheid. Een groot succes waren deze zogenoemde crossplatformconnecties niet.

In Portal 2 moeten puzzels worden opgelost door portalen te creëren met een speciaal geweer. Door dit handig te doen, kan de speler ontsnappen uit een wetenschappelijk testcentrum. Voor het eerst is het mogelijk om Portal met twee spelers te spelen en samenwerken is dan ook een must. De game ligt tegen het eind van april in de winkel voor de Xbox 360, Playstation 3 en pc.