Weer bewaking voor burgemeester Helmond

Het huis van burgemeester van Helmond Fons Jacobs wordt weer permanent bewaakt. Jacobs is opnieuw bedreigd, schrijft het Eindhovens Dagblad.

Het is de tweede keer in korte tijd dat Jacobs beveiliging nodig heeft vanwege bedreigingen. In beide gevallen zou het gaan om de vergunning die Jacobs heeft afgegeven voor een tweede coffeeshop in Helmond.

De eerste keer moesten Jacobs en zijn echtgenote in december enige tijd onderduiken. Ruim vier weken geleden keerde hij terug in Helmond. Sinds twee weken had hij geen beveiliging meer en is hij weer volledig aan het werk

Hij zei toen nog de bedreigingen als een eenmalig incident te beschouwen en niet als een teken dat de georganiseerde misdaad de dienst uitmaakt in de stad. "We moeten ervoor zorgen dat dit zich niet kan herhalen", had Jacobs tegen Omroep Brabant gezegd.

De beveiliging bestaat uit een politiejeep met zwaar bewapende agenten. Ook komt er volgens de krant een politieunit voor het huis te staan. Die is bedoeld als onderdak voor de agenten.

Eind november werd een man opgepakt die met de bedreigingen te maken zou hebben. Hij werd een paar dagen later echter vrijgelaten.