Ontruimingen na zware explosie in woning Helmond

In een appartementencomplex in Helmond heeft zondagnacht een zware explosie plaatsgevonden. De bewoner van de woning waar de ontploffing ontstond, is zwaargewond afgevoerd. Veertien woningen werden ontruimd, drie daarvan zijn inmiddels weer vrijgegeven, meldt de brandweer.

De bewoner van de ontplofte woning is met tweede- en derdegraads brandwonden over 30 procent van zijn lichaam naar het brandwondencentrum in Beverwijk gebracht. Omwonenden raakten niet ernstig gewond. Wel klaagden sommige mensen over piepende oren door de harde knal.

De explosie vernielde de gevel van de ontplofte woning. Ook is de pui van het trappenhuis helemaal weggeslagen, zegt een brandweerwoordvoerder. Enkele tussenmuren liepen eveneens schade op en ook zorgde brand na de ontploffing voor problemen.

De bewoners van de ontruimde woningen zijn aanvankelijk opgevangen in een nabijgelegen school. Voor een aantal is inmiddels een hotel geregeld. Anderen krijgen onderdak bij familie of vrienden.

De explosie vond rond 02.30 uur plaats in een nieuw appartementencomplex met huurwoningen aan de Arcadestraat. De oorzaak van de ontploffing is nog niet bekend. De politie doet daar onderzoek naar.