Burgemeester van Helmond weer aan het werk

Burgemeester Fons Jacobs (CDA) van Helmond is weer volledig aan het werk. Dat heeft Jacobs dinsdag gezegd op een persconferentie. Zijn persoonsbeveiliging wordt opgeheven.

Jacobs en zijn echtgenote zaten in december enige tijd ondergedoken, naar aanleiding van een ernstige bedreiging. Ruim twee weken geleden keerde Jacobs terug in Helmond, maar hij liet het grootste deel van zijn taken nog over aan zijn plaatsvervanger.

Jacobs zei tegen Omroep Brabant dat hij de bedreigingen aan zijn adres beschouwt als een eenmalig incident, en niet als een teken dat de georganiseerde misdaad de dienst uitmaakt in zijn stad. "We moeten ervoor zorgen dat dit zich niet kan herhalen." Hij heeft naar eigen zeggen slapeloze nachten gehad van de bedreigingen, maar niet overwogen met zijn baan te stoppen.

De bedreigingen aan het adres van Jacobs hadden volgens de politie te maken met de vergunning die hij had gegeven aan een tweede coffeeshop in Helmond. De politie heeft eind november een man opgepakt die met de bedreiging van Jacobs te maken zou hebben, maar liet hem enkele dagen later weer vrij.