NOS zendt EK voetbal 2012 uit

Het Europees kampioenschap voetbal van 2012 zal te zien zijn bij de NOS, zo meldt de omroep zelf. De publieke omroep zegt dat het voor de uitzendrechten voor het toernooi in Polen en Oekraïne minder zal gaan betalen dan bij het EK in 2008 in Zwitserland en Oostenrijk het geval is geweest.

De NOS heeft de rechten verworven om van het toernooi via televisie, radio, internet en mobiele telefoons verslag te doen. Eerder werd al bekend dat de publieke omroep het wereldkampioenschap van 2014 in Brazilië op de buis zal gaan brengen.

"We hadden al de rechten van de Olympische Spelen in Londen. Nu komt daar het EK voetbal bij," zei een tevreden algemeen directeur Jan de Jong. "Het wereldkampioenschap voetbal in Zuid Afrika heeft eens te meer aangetoond hoe gek Nederland op Oranje is en hoe dergelijke grote evenementen ons land bezighouden, boeien en verbinden. We hebben het hier echt over een maatschappelijk fenomeen."

Ook voetbalbond UEFA is blij dat de NOS wederom gekozen is. "Wij zijn verheugd dat de EK-duels in Nederland op het open net te zien zijn. Verder kijken we er naar uit de langdurige en prettige samenwerking met de NOS bij het EK 2012 voort te zetten."