James Earl Jones spijt van Star Wars

James Earl Jones heeft een beetje spijt van zijn stemmenwerk voor de film Star Wars: A New Hope uit 1977. Hoewel hij als de stem van superschurk Darth Vader nagenoeg onsterfelijk werd, is er één ding dat blijft knagen: hij kreeg slechts 7000 dollar voor de film.

"7000 dollar was toen een hoop geld voor mij, ik was blut", zei de 79-jarige Jones donderdagavond in de Amerikaanse talkshow Late Night with Jimmy Fallon. "Maar als ik had geweten dat die film het zo fantastisch zou doen, had ik een beter contract bedongen."

Star Wars: A New Hope werd uiteindelijk een van de succesvolste films van dat jaar, en vormde de basis van een van de meest lucratieve filmseries ooit. Het laatste deel, Star Wars Episode III: Revenge of the Sith uit 2005, bracht wereldwijd bijna 850 miljoen dollar op.

Overigens heeft Jones genoeg mogelijkheden gehad zich te revancheren. De Prequel Star Wars trilogy waarin Darth Vader voorkwam, werd wederom door diens stem vertolkt, en was daarmee commercieel succesvoller dan de Original Star Wars trilogy uit de eerdere jaren.


James Earl Jones spijt van Star Wars (Foto: Novum)