Horner kwaad op verzwijgingen Webber

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner is kwaad op zijn coureur Mark Webber die een breuk in zijn schouder heeft verzwegen. De Australische Formule 1-coureur maakte het nieuws gisteren zelf bekend in een boek dat hij publiceerde. Hij zei dat slechs enkelen van de kwetsuur op de hoogte waren geweest.

Webber liep de breuk na de Grand Prix van Singapore op bij een val van een mountainbike. Horner zei gisteren in de Telegraph dat hij teleurgesteld en gefrustreerd was toen hij het hoorde. "Ik wist niets van het boek, laat staan de schouderproblemen." zei Horner.

Alleen de trainer van Webber Roger Cleary en FIA-dokter Gary Hartstein wisten van de verwonding af. "Het is jammer dat Mark niets zei. Het was een blessure die zijn prestaties niet leek te beïnvloeden, maar we hadden er wel graag vanaf geweten," vervolgde Horner.

Omdat Webber voor het jaar 2009 bij een ander mountainbike-ongeluk al een gebroken been en schouder opliep adviseert Horner de Australiër om de fiets links te laten liggen en zich op andere sporten te gaan richten.