Webber reed met gebroken schouder

Mark Webber heeft de laatse vier races van het Formule 1-seizoen 2010 gereden met een kleine breuk in zijn schouder. Dit zorgde er mogelijk voor dat de Australiër een moeizaam slot van het jaar kende en uiteindelijk niet zijn eerste F1-titel binnensleepte. Red Bull Racing wist niets van de blessure af.

Webber heeft in het boek Up Front: A season to remember onthuld dat hij na de Grand Prix van Singapore teruggekeerd is naar Australië en daar een mountainbiketochtje hield. Een vriend voor hem viel, waarna Webber over hem heen viel. Een kleine breuk in zijn schouder was het resultaat. Omdat behandeling niet mogelijk was heeft de Australië in Zuid-Korea en Japan met pijnstillers gereden. Alleen zijn trainer Roger Cleary en FIA-dokter Gary Hartstein wisten van de blessure af.

Webber ging ten tijde van het ongeval aan de leiding van het kampioenschap, maar na de uitvalbeurt in Singapore gaf hij Fernando Alonso de kans om de eerste plaats in de titelstrijd over te nemen. Uiteindelijk greep Sebastian Vettel na een sterk seizoensslot de titel en niet zijn Red Bull-teamgenoot Webber. De Australiër wil de schouderbreuk echter niet gebruiken om het mislopen van de titel te verklaren. Hij hoopt volgend seizoen weer mee te gaan doen om de hoogste eer.