Hülkenberg hoopt dat pole F1-toekomst helpt

Nico Hülkenberg pakte vandaag op het circuit Interlagos verrassend de poleposition voor de Grand Prix van Brazilië. De Williams-coureur profiteerde met zijn slicks optimaal van een opdrogende baan en was uiteindelijk meer dan een seconde sneller dat de Red Bulls van Sebastian Vettel en Mark Webber.

De positie van Hülkenberg bij Williams zou onder druk staan, maar volgens het team doet de rookie het juist goed. Mede dankzij de eerste pole voor Williams sinds vijf jaar is de 23-jarige rijder zekerder over zijn toekomst. "Het zal mijn salaris gaan verhogen," grapte Hülkenberg. "De situatie bij Williams is erg duidelijk, maar nog niets is bevestigd, dus ik concentreer me op goed rijden en dat werkt tot nu."

"Als ik dat doe en geen kleine foutjes maak dan haal ik het maximale er uit. Dan is het aan het team of ze me willen behouden, maar ik ben positief gestemd over een goede uitkomst."

"Ik kan het nog steeds niet geloven," zei Hülkenberg over het voorblijven van Vettel, Webber, Lewis Hamilton en Fernando Alonso. "Het naar buiten gaan op slicks was duidelijk de juiste beslissing. Mijn engineer zei tegen mij dat ik als laatste de laatste ronde in zou gaan, dus ik haalde het maximale uit de auto, waarbij ik probeerde niet op de natte delen van de baan te komen. Het was makkelijk om een foutje te maken, maar die ronde ging alles goed. Het was een fantastisch moment voor ons."

Hülkenberg verwacht niet dat hij de titelfavorieten achter zich kan houden, maar hij wil er voor zorgen dat Williams in het constructeurskampioenschap Force India voorbij gaat. "Ik ga mijn best doen, maar deze jongens vechten voor de titel, dus ik wil ze niet in de problemen brengen. We moeten wel naar onze eigen prestaties kijken."