"Gerrard is de beste speler die Liverpool ooit had"

Liverpool won gisterendonderdagavond van Napoli met dank aan Steven Gerrard. De aanvoerder scoorde drie keer.

Gerrard begon op de bank. Manager Roy Hodgson hield zijn beste speler aan de kant met het oog op de competitiewedstrijd van komend weekend tegen Blackburn Rovers. Toen Ezequiel Lavezzi Napoli na een half uur spelen op voorsprong zette, moest Gerrard toch nog aantreden. Hij kantelde de wedstrijd volledig en bracht Liverpool de winst.

"We moeten hem dankbaar zijn", zegt Hodgswon op de website van de FIFA. "Halverwege wist ik dat we de meeste kans op winst hadden door Steven in te brengen. Hij wil ook graag spelen, jongens als hij en Jamie Carragher snappen waarmee ik bezig ben, dus het is nooit een probleem om ze op te stellen. Steven is een geweldige speler."

"De beste die Liverpool ooit had", gaat Carragher verder op de clubwebsite. "Een ongelooflijk getalenteerde voetballer. We hebben hem al eerder dingen zien doen als donderdag, maar hij doet het altíjd als het erom gaat. Juist dát maakt hem de beste speler van de club ooit en degene die in de Premier League het belangrijkst voor zijn team is."