Van der Wiel en Mido fit voor duel met NAC

Ajax kan zaterdag tegen NAC Breda rekenen op Gregory van der Wiel. Hij leek de competitiewedstrijd te moeten missen met een voetblessure. Ook Ahmed 'Mido' Hossam is fit bevonden voor het duel.

Van der Wiel blesseerde zijn linkervoet in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Zweden. "Het gaat alweer stukken beter, maar de voet was woensdag even flink dik. Ik voel hem nog wel, maar het gaat goed. Ik kan zaterdag gewoon spelen", zegt de rechterverdediger op de officiële website van Ajax.

Terwijl veel spelers moeite hebben met het drukke speelschema, speelt Van der Wiel het liefst zoveel mogelijk wedstrijden. "Van iedere wedstrijd leer je. Ik vind het ook echt leuk om interlands te spelen. Bovendien dragen dat soort ervaringen allemaal bij aan mijn ontwikkeling als voetballer", zegt de 22-jarige Ajacied.

De Amsterdammers kunnen zaterdag geen beroep doen op Siem de Jong (hamstring) en Vurnon Anita (kuitbeen). Wanneer zij weer wedstrijdfit zijn, is nog niet bekend. Bij Ajax zit Mido tegen NAC Breda voor het eerst sinds zijn terugkeer bij de wedstrijdselectie. Coach Martin Jol denkt dat de Egyptenaar klaar is voor een invalbeurt.