Feyenoord staat voor fusie amateurs en profs

Feyenoord, de amateurtak en Stadion Feijenoord gaan mogelijk deze maand nog fuseren. Dat denkt Aad van der Laan, voorzitter van SC Feyenoord.

Van der Laan verwacht dat er alleen nog enkele formaliteiten moeten worden afgerond. "Ik heb het gevoel dat we eruit komen. Neem van mij aan dat het gebeurt. Eenwording is van cruciaal belang om verder te gaan met de club. De leden moeten akkoord gaan en dan moeten de statuten aangepast worden", zegt hij tegen RTV Rijnmond.

Tijdens de ledenvergadering van SC Feyenoord zullen de leden hun mening geven over een mogelijke fusie met de profs. Alleen als de leden positief zijn, kan er een fusie plaatsvinden. "Verder hoor je van mij niets over de eenwording: niet voordat mijn leden zijn geïnformeerd", aldus Van der Laan.

Feyenoord zit financieel nog steeds diep in de rode cijfers. De Rotterdamse club hoopt dat op te lossen door onder meer de proftak samen te voegen met de amateurs. Door ook te fuseren met Stadion Feijenoord wil men de schulden langzaam maar zeker aflossen.