Feyenoord wint in kleine klassieker simpel van Ajax

Jong Feyenoord/Excelsior heeft vanavond de kleine klassieker tegen Jong Ajax winnend afgesloten. Het werd 3-1 op Woudestein.

Ajax en Feyenoord hielden elkaar in de eerste helft in evenwicht, al had Feyenoord lange tijd het beste van het spel. De Amsterdamse talenten hadden met name moeite met rechtsbuiten Nayib Lagouireh en centrumspits Fileccia, die nog voor de thee tweemaal trefzeker was.

De aanvaller stond tot twee keer toe op de goede plaats om Ajax-keeper Jeroen Verhoeven te verschalken. Eerst kopte hij een puntgave corner van Jerson Anes Ribeiro achter de robuuste doelman, om niet veel later ook de 2-0 binnen te tikken.

Ajax herstelde zich in de tweede helft, maar Darley toonde zich een ware sta-in-de-weg. Kaj Ramsteijn maakte na rust een einde aan de Amsterdamse aspiraties. In de slotfase zorgde Darko Bodul nog wel voor de 3-1. Door de zege blijft Jong Feyenoord/Excelsior dit seizoen ongeslagen in de Eredivisie.