Vertonghen: "Dit smaakt naar meer"

Jan Vertonghen kijkt met een lekker gevoel terug op zijn debuut in de Champions League. De verdediger bleef tegen AC Milan overeind tegen onder meer Zlatan Ibrahimovic. Over het gelijke spel (1-1) had hij gemengde gevoelens.

Wil Ajax zich plaatsen voor de volgende ronde had er immers gewonnen moeten worden van de Italianen, een directe concurrent om plaats twee. "Ik moet nog even een nachtje slapen om te bepalen of ik blij ben met het punt", zei hij na afloop ten overstaan van Goal.com.

Over zijn spel was Vertonghen tevreden. "Foutloos? Er is altijd wel iets voor verbetering vatbaar", zei de Belg. "Het was afwachten hoe het zou gaan op dit niveau. Voor mij was het ook een test, maar dit smaakt naar meer. Ik wil altijd al op het allerhoogste niveau spelen en dat is de Champions League."

Ajax treft in de derde speelronde van de groepsfase AJ Auxerre, dat gisteren met 0-1 verloor van Real Madrid. De Fransen zullen minimaal één keer verslagen moeten worden om het initiatief om de derde plaats niet te verliezen.