Uitslagen Spanje speelronde 5

Slechts enkele dagen mocht Real Madrid genieten van de koppositie in La Liga. De ploeg van José Mourinho verspeelde punten en zag Valencia, Villarreal en Barcelona wél winnen.

Levante's defensie was dit seizoen absoluut niet bestand geweest tegen de clubs waar het tegen speelde. Tot Real Madrid dit weekend op bezoek kwam. Mourinho's mannen konden de Valenciaanse muur maar moeilijk slechten, en dus stevende het duel in Ciutat de València af op een doelpuntloos gelijkspel. Ondanks het feit dat de Madrilenen veel beter waren bleef de teller inderdaad op nul steken. De Koninklijke verspeelde hiermee al voor de tweede keer in drie duels punten in een uitduel, eveneens met een 0-0.

Barcelona wist wel te winnen, al ging het evenmin van harte. In San Mamés kreeg de ploeg van Pep Guardiola een mooie meevaller toen Fernando Amorebieta over de schreef ging en in de eerste helft rood kreeg. Na rust profiteerden de bezoekers via Seydou Keita en Xavi. In de slotfase werd het nog even spannend toen David Villa ook rood ontving voor slaan, en Igor Gabilondo plots de aansluitingstreffer op het scorebord zette. In blessuretijd stelde Sergi Busquets alsnog de drie punten veilig.

Valencia had weinig moeite met Sporting. Binnen tien minuten hadden Mehmet Topal en Roberto Soldado de eindstand op het scorebord gewerkt. Juan Mata was de aangever voor beide goals. De zege kwam nimmer in gevaar, en dus staat Unai Emery's club opnieuw bovenaan. Villarreal voegde zich in de top door bij Málaga te winnen. Ook hier vielen de goals snel. Eliseu scoorde al vroeg, maar via Santi Cazorla en Giuseppe Rossi namen de bezoekers de leiding. Quincy Owusu-Abeyie bediende Salomón Rondón voor de 2-2, maar Cazorla's tweede was al snel weer verantwoordelijk voor een achterstand. Nadat Eliseu na veertig minuten rood kreeg was het duel zo goed als gespeeld, al vergat Villarreal het te beslissen.