[GP2] ART GP gaan samenwerken met Lotus

ART Grand Prix zal voor het GP2 en GP3-seizoen 2011 samen gaan werken met Lotus Motorsport. Het betreft hier niet het Formule 1-team Lotus Racing, maar een onderdeel van de Britse Lotus Group.

Het ART van Nicolas Todt werd in de GP2 Series sinds 2005 al drie keer kampioen met Nico Rosberg, Lewis Hamilton en Nico Hülkenberg. Dit jaar moest het team de titel laten aan Rapax-rijder Pastor Maldonado. Met hulp van Lotus probeert de renstal weer kampioen te worden.

"Dit is een fantastische kans voor ons. Ons doel is duidelijk: samen kampioen worden in de GP2 en de GP3. Ik kan niet wachten om onze nieuwe livery te zien," zei teambaas Frederic Vasseur.

Die livery voor de GP2 en GP3-bolides zal waarschijnlijk de Lotus-livery zijn zoals die uit het verleden bekend is geworden: een groene bolide met twee gele strepen er in de lengte overheen. Overigens zal er vanaf volgend jaar ook een team in de GP2 en GP3 actief zijn dat wel banden heeft met Lotus Racing. Eigenaar Tony Fernandes wil Team Air Asia in beide raceklasses uit gaan komen.