Mourinho blijft vasthouden aan zijn tactiek

José Mourinho, coach van Real Madrid, blijft vasthouden aan zijn tactiek. Volgens diverse critici is zijn speelstijl niet aantrekkelijk.

"Op het UEFA Congres voor Coaches hebben veel mensen laten weten dat de manier waarop ik met Internazionale de Champions League hebben gewonnen hen erg aansprak. Ze vonden dat ik het uitstekend heb gedaan. Ik vergelijk mijn werk dan ook niet met dat van anderen", aldus Mourinho op de clubsite van Real Madrid.

"Ik doe wat ik doe en ik heb het vertrouwen in de resultaten die ik heb behaald. Dat zijn de beste argumenten om mezelf te verdedigen. Dit zijn momenten dat ik niet gecharmeerd ben van sommige dingen die worden gezegd. Ook als we 35 schoten op doel lossen en een wedstrijd in 0-0 eindigt zijn er mensen die blijven zeggen dat we te verdedigend spelen", zo vervolgde de Portugees.

Mourinho vermoedt dat het duel met Real Sociedad, dat dit weekeinde plaatsvindt, een zware dobber zal worden voor zijn ploeg.

"Dit wordt ons zwaarste wedstrijd tot nu toe. Ik zeg dat niet omdat dit onze volgende wedstrijd is, maar omdat Real Sociedad gewoon de moeilijkste tegenstander tot nu toe is. Teams die vanuit de Segunda Division zijn gepromoveerd hebben een houding en vertrouwen die erg hoog reikt. Daardoor is het moeilijker om tegen zo'n tegenstander te spelen dan tegen een ploeg die al meer Primera División-ervaring heeft."