FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 18 september 2010

[WTCC] Coronel baalt van team

Tom Coronel leek in Valencia een goed weekend in het World Touring Car Championship tegemoet te gaan dankzij snelle tijden in de vrije trainingen en een zesde tijd in de kwalificatie, maar dankzij het SUNRED-team moest de motor van de auto van de Nederlander gewisseld worden en start hij morgen pas als zestiende.

"Het ging heel goed, ik was blij met de auto. Derde startrij dacht ik, tot ik me weer realiseerde dat ik morgen van de achtste rij mag starten," zei Coronel die voordat het weekend begon al wist dat hij tien plaatsen terug moest op de grid. "Het is een drama. Ik zit er het hele weekend al bij, de auto voelt erg goed aan. En dan krijg je dit. Op vrijdag hoorde ik dat het mis was gegaan tijdens de shakedown. Normaal doe ik die, maar nu zat er iemand anders in de auto. Dat vind ik nog het ergste, dat door andermans toedoen mijn motor kapot gaat."

Het SUNRED-team liet André Couto gisteren een afstand van 70 kilometer rijden als voorbereiding op zijn thuisrace in Macau. Normaal rijden de bolides als shakedown slechts drie ronden. Coronel kreeg dan ook na afloop excuses van het team aangeboden. De Nederlander moet zich morgen een weg naar voren rijden in de eerde race. "Op deze baan is het vreselijk lastig om in te halen. Dus het wordt een beetje duwen, een beetje leunen. Dan kijken we wel hoever ik kom."

Man zonder ledematen zwemt Kanaal over

Een Fransman die bij een ongeluk alle vier zijn ledematen verloor, is zaterdag het Kanaal over gezwommen. De 42-jarige Philippe Croizon zwom in bijna veertien uur tijd de ongeveer 40 kilometer tussen Groot-Brittannië en Frankrijk.

De gehandicapte man voltooide de tocht met speciale flippervormige protheses aan zijn bovenbenen. Croizon hield zichzelf tijdens de tocht boven water met de stompjes aan zijn armen. Een deel van zijn tocht zwom de sporter samen met dolfijnen, zo maakte zijn team naderhand bekend.

Croizon had de tocht twee jaar lang voorbereid. Hij zwom ongeveer 3 kilometer per uur. Dat is langzamer dan de 4 tot 5 kilometer die een zwemmer met vier ledematen ongeveer in het water aflegt.

Wederom verlies voor volleybalvrouwen

Het gaat voor de volleybalsters van Oranje erg moeilijk worden om zich te kwalificeren voor de Grand Prix van 2011. De Nederlandse ploeg verloor zaterdag ook de tweede wedstrijd van het Europese plaatsingstoernooi. Na de nipte nederlaag tegen Rusland was dit keer de eeuwige rivaal Duitsland in vier sets te sterk: 25-22, 24-26, 25-18 en 25-21.

Nederland moet nu de komende drie wedstrijden met klinkende uitslagen winnen om nog eerste of tweede te worden in deze zeskamp. Dat is niet onmogelijk, maar wel heel erg moeilijk. Zondagavond is gastland Italië, de regerend Europees kampioen, in Calgliari de volgende tegenstander.

Nederland speelde tegen Duitsland minder sterk dan een dag eerder tegen de Russinnen. Maar de Duitse dames waren dan ook een stuk slimmer en slagvaardiger dan het statische Rusland. En bij Oranje had de jonge spelverdeelster Laura Dijkema veel moeite om haar aanvalsters constant op maat te bedienen. Daar kon ook Debby Stam, die de laatste twee punten van de gewonnen tweede set voor haar rekening nam, niets aan veranderen.

In de tweede en derde set bleek Duitsland gewoonweg meer inhoud te hebben dan de ploeg van bondscoach Avital Selinger. Dat is een tegenvaller, maar geen ramp. Nederland is nog niet uitgeschakeld en kan zondag laten zien dat de prestatie tegen Duitsland een zeldzame vergissing is geweest.

Uitslag Willem II - ADO Den Haag

Om kwart voor negen begon de competitiewedstrijd tussen Vitesse en NAC Breda. Hieronder vind je de uitslag.

 

Willem II

2 - 4

ADO Den Haag

 5' Rigters
 52' Levtsjenko
   38' Radosavljevic
 49' Kubik
 80' Kubik
 90+2' Boelykin
 
 Gele kaart: Levtsjenko, (Willem II),
 
Stadion: Koning Willem II Stadion, Tilburg
Toeschouwers: 10.300
Arbiter: Kuipers
 
Opstelling:   Opstelling:
Mäenpää
Lampi
Biemans (v.Zaanen/85)
Swinkels
Pereira (Livramento/83)
Vossebelt (Hutten/83)
Landgren
Lasnik
v.d.Heijden
Levtsjenko
Rigters
  Coutinho
Ammi
Derijck
Kum
Leeuwin (Bosschaart/75)
Immers
Radosavljevic (Visser/85)
Toornstra
Verhoek
Boelykin
Kubik (Supusepa/90)

Oktoberfest barst weer los

Vele mensen uit München en ver daarbuiten zaten er al lang op te wachten, maar zaterdag om 12.00 uur sprak Burgemeester Christian Ude van de Duitse stad de verlossende woorden: "O'zapft is!" Het eerste vat van het Oktoberfest is aangeslagen en het bierfeest is daarmee geopend.

Wat in 1810 begon als een paardenrace voor het gewone volk, ter ere van het huwelijk van de Beierse kroonprins met prinses Therese, is in de loop der jaren uitgegroeid tot een waar volksfeest. Zes miljoen bezoekers, evenveel liters bier, ruim honderd ossen en een half miljoen gebraden kippen, de Theresienwiese, korteweg 'Wiesn' in de Beierse hoofdstad is er klaar voor.

De Wiesn is door de jaren heen steeds voller geworden. Alle grote brouwerijen hebben een eigen tent, er staan kermisattracties, en er zijn kramen met worst of suikerspinnen en koekharten met spreuken erop.

Het bier wordt geserveerd in een Mass, een pul met een inhoud van een liter. Een Mass bier kost tussen de 8,30 en 8,90 euro. Bij het proosten houdt men de Mass vast aan het oor, om te voorkomen dat men de vingers bezeert. Na de toost moet direct een slok gedronken worden, anders is de toost niet meer geldig.

De serveersters die de strik van hun rok links dragen zijn vrijgezel. Het is gebruikelijk om ze te roepen met termen als Spatzl, hoewel de officiële benaming Madl is. Hoewel Beierse klederdracht niet verplicht is, verhoogt het dragen van Lederhose of Dirndl de flirtfactor behoorlijk.

OM start experiment met deelbeloningen

Het Openbaar Ministerie in Zwolle heeft bij wijze van experiment deelbeloningen beschikbaar gesteld voor informatie over verschillende delen uit het onderzoek naar de moord op de Steenwijker Halil Erol. Mensen kunnen het geld krijgen voor onder meer informatie over de verblijfplaats van de laptop en de mobiele telefoon van het slachtoffer, meldt de politie zaterdag.

De 34-jarige Erol werd sinds 6 februari vermist. Die avond bracht hij nog een familiebezoek, maar sindsdien was niets meer van hem vernomen. Zijn auto werd een maand na zijn vermissing uitgebrand gevonden in het Groningse Haren. Eind juni werden de armen en benen van Erol gevonden in een beekje ten noorden van Steenwijk.

Ook de gouden tip die leidt naar de vondst van de ontbrekende kentekenplaten van de auto van Erol die brandend werd aangetroffen levert geld op. Daarnaast is er een beloning voor degene die kan vertellen om wat voor zak het gaat waarin de ledematen van de man werden gevonden.

Met het uitloven van de beloningen hopen politie en justitie meer informatie binnen te krijgen die leidt tot de oplossing van het misdrijf. De beloning bedraagt maximaal tienduizend euro per onderdeel, afhankelijk van de relevantie van de informatie. Overigens is voor de gouden tip, die leidt tot de oplossing van het misdrijf, een bedrag van vijftienduizend euro beschikbaar gesteld.

[SF] Uitslag kwalificatie Portimão

John Martin heeft voor Beijing Guoan de snelste tijd gereden in de kwalificatie van de Superleague Formula. De Brit bleef op het circuit van Portimão in de finale Davide Rigon van Anderlecht voor. Beste Nederlander in de kwalificatie was Robert Doornbos op plaats vijf.

In de eerste kwalificatiegroep gingen Martin, Rigon, Andy Soucek en Duncan Tappy. Verrassend zat Yelmer Buurman niet bij dit rijtje. De Nederlander staat tweede in het kampioenschap, maar reed in Groep A slechts de zevende tijd. Hij zal morgen dan ook als dertiende moeten starten.

In groep B zette Max Wissel de snelste tijd neer. Hij bleef Doornbos, Craig Dolby en Alvaro Parente voor. De tijden waren veel langzamer dan in de eerste groep.

De kwartfinales werden gewonnen door Martin, Rigon, Soucek en Wissel. In de halve finale nam Martin het op tegen Wissel. Wissel was in de eerste sector de snelste, maar Martin bleek uiteindelijk toch twee tiende van een seconde sneller over de hele ronde. In de andere halve finale was Rigon duidelijk te snel voor Soucek. In de finale bleek het verschil tussen Martin en Rigon uiteindelijk minder dan 0,2 seconden te zijn.

Uitslag kwalificatie

Pos. Rijder Team Tijd
1 John Martin Beijing Guoan FC 1:33.149
2 Davide Rigon Anderlecht 1:33.334
3 Max Wissel FC Basel 1:33.784
4 Andy Soucek Galatasaray 1:35.763
5 Robert Doornbos Corinthians 1:34.335
6 Craig Dolby Tottenham Hotspur 1:33.893
7 Duncan Tappy Flamengo 1:34.197
8 Alvaro Parente FC Porto 1:34.236
9 Neel Jani Olympiacos 1:33.472
10 Marcos Martínez Sevilla FC 1:34.375
11 Frederic Vervisch Liverpool FC 1:33.549
12 Maximo Cortes Sporting Clube de Portugal 1:34.460
13 Yelmer Buurman AC Milan 1:33.685
14 Julien Jousse AS Roma 1:34.789
15 Hywel Lloyd PSV Eindhoven 1:33.831
16 Maria de Villota Atletico de Madrid 1:35.260
17 Tristan Gommendy Girondins de Bordeaux 1:34.043
18 Celso Miguez Pereira Girondins de Bordeaux 1:35.722

FOK!poll: Webber gaat wereldkampioen worden

Mark Webber gaat dit seizoen wereldkampioen Formule 1 worden. Dat denkt althans een groot gedeelte van de bezoekers aan FOK!sport, zo blijkt uit de gehouden poll.

Van de 329 uitgebrachte stemmen gingen er 120 naar Webber, wat neerkomt op 36,5%. Ook Lewis Hamilton en Fernando Alonso worden nog goede kansen toegedicht met respectievelijk 85 (25,8%) en 70 (21,3%) stemmen. Met Jenson Button en Sebastian Vettel wordt geen rekening meer gehouden. Zij kregen slechts 29 (8,8%) en 25 (7,6%) stemmen.

Toch betekend dit niet dat men ook echt hoopt dat Webber het lukt. "Hoop Alonso of Vettel, maar ik denk Webber," aldus Avey. WeebI zegt: "Ik hoop Alonso, maar als hij het niet wordt dan moet het iemand worden die het nog nooit is geweest. Het liefst dan Webber."

Uitslag Vitesse - NAC Breda

Om kwart voor acht begon de competitiewedstrijd tussen Vitesse en NAC Breda. Hieronder vind je de uitslag.

Vitesse

0 - 0

NAC Breda

 
 Gele kaart: Büttner, (Vitesse),
 
Stadion: Gelredome, Arnhem
Toeschouwers: 13.450
Arbiter: Vink
 
Opstelling:   Opstelling:
Room
Kashia
Sprockel
Rajkovic
Büttner
Barazite (Stevanovic/82)
Pröpper
Aissati
Matic
Nilsson
Pluim (Jenner/68)
  Ten Rouwelaar
Fehér
Penders (Loran/32)
Horváth
Schilder
Gudelj
Gorter
Luijckx (Koenders/68)
Leonardo
Amoah
Lurling (Boussaboun/77)

Eerste gameplay-beelden BioShock: Infinite

Gek, gekker, gekst. De gameplay-trailer voor BioShock: Infinite werd al aangekondigd voor 21 september, maar nu krijgen we daar weer een voorproefje voor. Deze week teasen ze Bioshock: Infinite in de aflevering van GTTV. Eerst wordt er heel diep in gegaan op The Force Unleashed II, maar iets over de helft kan je de eerste beelden van BioShock: Infinite bewonderen.

In dit korte maar mooie stukje van BioShock: Infinite kan je de wonderbaarlijke zwevende stad bewonderen. Ook wordt er veel gesprongen. BioShock: Infinite staat gepland voor 2012 en zal verschijnen op de Xbox 360, PlayStation 3 en PC.

Dumoulin naar Continentel Team Rabobank

Tom Dumoulin rijdt in 2011 voor het Continental Team van de Rabobank. De wielrenner heeft bij Rabo Wielerploegen een contract voor twee seizoenen getekend.

Dumoulin bereikte in de zomer mondeling al overeenstemming met de Cervélo-ploeg, maar kort daarna maakte de sponsor van die formatie bekend aan het einde van het lopende seizoen te stoppen. De negentienjarige Limburger koos vervolgens voor het team van Piet Kuijs en Arthur van Dongen. Dumoulin is een allrounder, die op heuvelachtig terrein en in de tijdritten goed uit de voeten kan. Hij reed dit seizoen voor de Limburg Park Rooding-formatie. Eind september behoort hij tot de Nederlandse beloftenploeg op de WK in Australië.

Uitslag FC Groningen - Excelsior

Om kwart voor zeven begon de competitiewedstrijd tussen FC Groningen en Excelsior. Hieronder vind je de uitslag.

FC Groningen

2 - 0

Excelsior

 52' Pedersen
 74' Matavz
 
 
 
Stadion: Euroborg Stadion, Groningen
Toeschouwers: 21.000
Arbiter: Gözübüyük
 
Opstelling:   Opstelling:
Luciano
Kieftenbeld
Ivens
Granqvist
Stenman
Enevoldsen
Hiariej
Pedersen (Bacuna/81)
Sparv
Tadic (v.d. Laak/87)
Matavz (Garcia/90)
  Paauwe
Bovenberg
Nieveld
v.Steensel
Nelom
Wattamaleo
Clasie (Alisic/72)
Bergkamp (Fillecia/85)
Koolwijk
Baltes (Lagouireh/60)
Fernandez

Healthpackalypse laat je lijden in Left 4 Dead 2

Hadden de survivors het de vorige keer al moeilijk in de mutation mode 'Follow the Liter', doet Valve er nog een schepje bovenop. In de nieuwe mutation mode laat de survivors voelen hoe het zou zijn als er daadwerkelijk een zombie-apocalypse zou zijn, waar er dus niet overal pain meds en health packs opduiken. Ja, deze Healthpackalypse laat je echt lijden.

In deze variant op de Versus mode krijgen de survivors geen health packs. Als je aan de kant van de zombies staat kan je je uitleven op de mensen, zonder dat ze de kans krijgen om hun healthbar bij te vullen. Aan de kant van de survivors heb je wat minder geluk.

'Minder verkiezingsgeweld Afghanistan'

De parlementsverkiezingen in Afghanistan zaterdag gingen volgens de NAVO met minder geweld gepaard dan de presidentsverkiezingen van vorig jaar. De NAVO registreerde tot sluitingstijd van de stembureaus om 16.00 uur lokale tijd in totaal 303 incidenten. Tijdens de presidentsverkiezingen van 19 augustus lag dat aantal op 479.

Door geweld kwamen zaterdag zeker elf en mogelijk zestien mensen om het leven. De Taliban hadden van tevoren aangekondigd de verkiezingen te zullen verstoren.

De opkomst bij de verkiezingen was niet hoog. Rond het middaguur had 32 procent van de circa tien miljoen kiezers zijn stem uitgebracht, aldus een lid van de kiescommissie.

NAVO: minder verkiezingsgeweld Afghanistan
NAVO: minder verkiezingsgeweld Afghanistan (Foto: ANP)

Brandstichter coniferen Mijdrecht gepakt

De politie heeft vrijdagnacht in Mijdrecht een 23-jarige man aangehouden toen hij net een coniferenhaag in brand had gestoken. De Utrechtse plaats werd de laatste tijd regelmatig geplaagd door brandstichtingen in coniferenhagen.

In verband met de brandstichtingen hield de politie extra toezicht. Rond 01.15 uur zagen agenten dat een man zich in de wijk Molenland verdacht gedroeg. Niet lang daarna zag de politie dat hij de coniferenhaag in lichterlaaie had gezet.

De Mijdrechter werd meegenomen voor verhoor. Hij zit vast. Onderzoek moet uitwijzen of hij ook achter de andere branden zit.

Ooijer inzetbaar tegen Feyenoord

Ajax-coach Martin Jol kan tijdens de Klassieker een beroep doen op André Ooijer. Er waren aanvankelijk nog twijfels over de verdediger.

Gisteren heerste bij Ajax nog enige onzekerheid over de inzetbaarheid van de voormalige PSV'er. Ooijer heeft nog enigszins last van zijn knie. Jol liet vandaag echter weten dat aan alle twijfel een einde is en dat de verdediger deel uitmaakt van de selectie voor het duel met Feyenoord.

Ooijer speelde woensdagavond de volle negentig minuten in het Champions League-duel met Real Madrid. De voormalige verdediger van PSV hield een lichte knieblessure overaan de wedstrijd waarin hij de geschorste Jan Vertonghen verving. Dit ongemak vormt dus geen belemmering voor het treffen met Feyenoord.

Een andere aanwinst van Ajax, Tainio, kwam als invaller in het veld tegen Real Madrid. Ook hij is niet helemaal ongeschonden uit de strijd gekomen. De Finse middenvelder heeft namelijk een hamstringblessure opgelopen.

Gewonde bij schietpartij Arnhem

Een man is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een schietpartij in Arnhem. De man is in zijn been geschoten en is overgebracht naar een ziekenhuis. De politie heeft twee vrouwen en een man aangehouden voor betrokkenheid bij de schietpartij.

Het slachtoffer werd rond 13.00 uur in de Watermuntstraat in de wijk Malburgen beschoten. De verdachten konden een paar straten verder worden ingerekend. Zij worden verhoord.

De politie onderzoekt de toedracht van de schietpartij.

Uitslagen Topklasse zaterdagamateurs

Vanmiddag stond de zesde speelronde in de Topklasse bij de zaterdagamateurs op het programma. Koploper Katwijk boekte een benauwde zege bij Hoek en blijft daardoor de ranglijst aanvoeren. Spakenburg, dat SC Genemuiden van het veld veegde, volgt nog altijd op twee punten.

De absolute topper tussen Rijnsburgse Boys en landskampioen IJsselmeervogels eindigde doelpuntloos en kon dus niet aan de verwachtingen voldoen. ARC en Sparta Nijkerk blijven ook na vandaag op de degradatieplaatsen hangen. CSV Apeldoorn wist door een late zege bij FC Lisse juist te klimmen naar een iets veiligere positie.

Uitslagen:

Thuis Uit Uitslagen
ARC Harkemase Boys 2-4
Barendrecht Excelsior '31 2-0
Flevo Boys Emmeloord Capelle 2-3
HHC Hardenberg Sparta Nijkerk 4-0
Hoek Katwijk 2-3
FC Lisse CSV Apeldoorn 1-2
Rijnsburgse Boys IJsselmeervogels 0-0
Spakenburg SC Genemuiden 6-2

Stand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 Katwijk 6 5 1 0 16 12 - 5
2 Spakenburg 6 4 2 0 14 20 - 6
3 Rijnsburgse Boys 6 3 3 0 12 12 - 5
4 Harkemase Boys 6 4 0 2 12 12 - 9
5 IJsselmeervogels 6 3 2 1 11 10 - 6
6 Capelle 6 3 1 2 10 10 - 8
7 SC Genemuiden 6 3 1 2 10 11 - 11
8 HHC Hardenberg 6 3 0 3 9 10 - 7
9 Excelsior '31 6 2 2 2 8 7 - 9
10 Flevo Boys E. 6 2 2 2 8 7 - 10
11 Barendrecht 6 2 1 3 7 7 - 9
12 CSV Apeldoorn 6 1 2 3 5 5 - 8
13 Hoek 6 1 2 3 5 5 - 8
14 FC Lisse 6 1 1 4 4 7 - 11
15 ARC 6 0 1 5 1 4 - 15
16 Sparta Nijkerk 6 0 1 5 1 2 - 14

Li en Timina bereiken dubbelspelfinale EK

Het Nederlandse duo Li Jie en Elena Timina hebben de finale van het dubbelspel op het EK tafeltennis bereikt. In het Tsjechische Ostrava won het als zevende geplaatste koppel in een spannend duel met 4-3 van het Roemeense duo Daniela Dodean en Elizabeta Samara (1).

Li en Timina nemen het in de finale op tegen Ruta Paskauskiene uit Litouwen en de Russische Oksana Fedeeva. Het Oost-Europese duo zegevierde in de halve finale met 4-1 op de Hongaren Georgina Pota en Krisztina Toth (5).

Cancellara mag vertrekken bij Saxo Bank

Fabian Cancellara vertrekt aan het eind van het seizoen bij Saxo Bank. De Zwitser kan na dit jaar onder zijn contract uit, meldde ploegleider Bjarne Riis aan het Deense Sporten. "Ik heb een akkoord met Fabian dat hij mag vertrekken."

Cancellara trok zich gisteren terug uit de Ronde van Spanje, wat een hoop weerstand opriep binnen de Saxo Bank-ploeg. Sportief directeur Bradley McGee zei al een verklaring te eisen van de wereldkampioen tijdrijden. Cancellara gaf aan over zijn doelen en ambities na te denken.

"Fabian en ik hebben samen fantastische jaren gehad, maar daar moet nu een eind aan komen", vervolgde Riis. "Fabian kan niet vervangen worden, dat is nu eenmaal zo. Maar er moet bereidheid en verlangen zijn om voor onze formatie te willen koersen." Riis ziet naast Cancellara ook Andy en Fränk Schleck, Matti Breschel, Stuart O'Grady en Jens Voigt vertrekken. Daartegenover staat de komst van Alberto Contador.

[DC] Frankrijk naar finale

De Franse tennissers hebben zich vanmiddag voor de finale van de Daviscup geplaatst. Frankrijk nam in Lyon een beslissende voorsprong van 3-0 tegen Argentinië.

Arnaud Clement en Michael Llodra haalden in het dubbelspel het benodigde derde punt binnen door Eduardo Schwank en Horacio Zeballos met 6-4, 7-5 en 6-3 te verslaan.

In de finale neemt Frankrijk het op tegen de winnaar van het duel tussen Servië en Tsjechië.

Orkaan Karl brengt veel regen in Mexico

De orkaan Karl heeft zaterdag veel regen veroorzaakt in Mexico. De autoriteiten zijn beducht voor modderstromen en overstromingen. Op diverse plaatsen zijn gevaarlijke terreinen ontruimd en zijn opvangcentra voor bewoners ingericht.

Karl veroorzaakte veel schade in de kuststad Veracruz. Boven land zwakte de storm af, maar bracht hij nog veel regen. Bij een aardverschuiving in de plaats Nexticapan kwamen twee mensen om het leven en raakten twee anderen gewond.

Ook in de hoofdstad Mexico-stad werden ziekenhuizen in gereedheid gebracht en werden reddingsdiensten erop uitgestuurd om gevaarlijke heuvelgebieden te helpen ontruimen.

Over de Atlantische Oceaan nadert ondertussen alweer de volgende orkaan, Igor. Deze zal naar verwachting zondag bij Bermuda aankomen. Verder naar het oosten is de orkaan Julia afgezwakt tot een tropische storm.

Afghaanse kiezers trotseren dreigementen

Afghanen hebben zaterdag raketbeschietingen, bomaanslagen en dreigementen van de Taliban getrotseerd om hun stem uit te brengen in de parlementsverkiezingen.

In de hoofdstad Kabul en verschillende grote steden in het land sloegen raketten in. Ten minste vijf burgers en een Afghaanse agent kwamen om het leven, terwijl aan de andere kant vijf opstandelingen werden gedood in gevechten met Afghaanse troepen en één bij een luchtaanval van de NAVO.

De Taliban, die hadden gedreigd iedereen aan te vallen die ging stemmen, meldden op hun website meer dan honderd aanvallen te hebben uitgevoerd. Afghaanse veiligheidsfunctionarissen deden de acties als 'onbeduidend' af en verklaarden dat 92 procent van de stembureaus geopend was. "Er zijn geen meldingen van grote incidenten", zei de voorzitter van de Afghaanse verkiezingscommissie, Fazel Ahmad Manawi.

In Kandahar, een bolwerk van de Taliban in het zuiden, gingen kiezers in kleine groepen naar de stembureaus, ondanks een raketbeschieting en enkele bomexplosies op verschillende plaatsen in de stad. Een was gericht op het konvooi waarmee gouverneur Tooryalai Wesa zich van stembureau naar stembureau verplaatste om inwoners op te roepen te gaan stemmen, maar niemand raakte daarbij gewond, zei de politie.

"De toestand is onder controle", zei Wesa. "Er is niets om bang voor te zijn."

In het district Zhari ten westen van Kandahar, waar Mullah Omar zestien jaar geleden aan de wieg stond van de streng-islamitische Talibanbeweging, stonden kiezers in rijen, beveiligd door honderden Afghaanse en buitenlandse militairen.

Bij de verkiezingen dingen rond 2500 kandidaten naar 249 parlementszetels. Het zijn de eerste landelijke verkiezingen sinds de door fraude ontsierde herverkiezing van president Hamid Karzai in augustus 2009. Niemand verwacht dat de verkiezingen perfect verlopen, maar gehoopt wordt dat de Afghaanse bevolking ze als legitiem aanvaardt.

De Verkiezingsklachtencommissie zei klachten te hebben ontvangen over te late opening van stembureaus, intimidatie en bedreiging van kiezers, stemmen door mensen die daar niet toe gerechtigd waren, misbruik van stemkaarten, gebrek aan stembiljetten en de kwaliteit van de 'onuitwisbare' inkt waar kiezers hun vingers in moesten dopen om te voorkomen dat ze meer dan een keer zouden stemmen.

Centrumrechts Zweden mag hopen op nieuwe termijn

De Zweedse premier Fredrik Reinfeldt mag zondag met zijn centrumrechtse coalitie bij de parlementsverkiezingen hopen op een nieuwe termijn. De vier partijen zullen volgens opiniepeilingen opnieuw als sterksten uit de bus komen, geholpen door populaire belastingverlagingen en solide financiën.

Niet de door sociaal-democraten aangevoerde oppositie baart Reinfeldt zorgen, maar de Zweden-democraten, een kleine rechtse partij die tegen immigranten is en voor het eerst de kiesdrempel van vier procent zou kunnen halen. "Wie Zweden lief heeft, stemt niet op de Zweden-democraten", zei Reinfeldt op een verkiezingsbijeenkomst in Göteborg.

Volgens de laatste peilingen kan Reinfeldt weer op een meerderheid rekenen. Toch kan een kleine verschuiving in de stemverhoudingen al tot een patstelling leiden, die tot gevolg kan hebben dat de volgende regering afhankelijk wordt van de stemmen van de rechtse Zweden-democraten.

Het instituut Sifo voorspelt dat centrumrechts 183 van de 349 zetels in de wacht sleept, tegen 166 zetels voor de rood-groene oppositie. Sifo ziet de Zweden-democraten niet over de drempel van vier procent komen, maar het instituut Synovate voorspelt voor de anti-immigrantenpartij 5,9 procent, ofwel 21 zetels. De huidige coalitie van Reinfeldt zou dan een meerderheid van maar één zetel overhouden.

WRC 2010 demo te downloaden op Xbox Live

Rallyfans kunnen zich weer klaarmaken voor een nieuw rondje raggen door het zand. De WRC 2010 demo is namelijk te downloaden vanaf Xbox Live. De demo weegt 517 mb en zoals normaal is hij de eerste week exclusief voor Gold Members. 

Milestone Inc. is de nieuwe ontwikkelaar van de WRC-serie en dit is hun eerste game in de serie. Voorheen werd de game gemaakt door Evolution Studios, nu bekend van de Motorstorm-serie.

Albasini wint Tour of Britain

Michael Albasini heeft de Tour of Britain op zijn naam geschreven. Zijn leidende positie kwam in de laatste etappe vandaag niet meer in gevaar.

De laatste rit vandaag, over 100 kilometer, werd gewonnen door André Greipel. De ploeggenoot van Albasini bij HTC Columbia was in de eindsprint Sebastian Haedo en Roger Hammond de baas. In het eindklassement was Johnny Hoogerland met de vijfde plaats de beste Nederlander.

[Vuelta] Nibali stelt eindzege veilig

Vicenzo Nibali zal morgen als winnaar van de Vuelta Madrid binnenrijden. De etappezege ging vandaag naar de nummer twee van het klassement, Ezequiel Mosquera, maar hij slaagde er niet de achterstand op Nibali goed te maken.

Een groep van achttien renners ging al vroeg in de etappe op avontuur. Op de slotklim, de zeer steile Bola del Mundo moest echter de beslissing nog vallen. Op zeven kilometer van de finish werden de laatste overgebleven vluchters gegrepen, waarna het gevecht om de eindzege begon.

Fränk Schleck waagde als eerste een poging, maar zonder succes. Daarna probeerde Mosquera het, maar Nibali kon reageren. Een tweede poging leek wel te gaan slagen. Voor Nibali was het tempo te hoog en hij zag zijn enige concurrent langzaam wegrijden. Het verschil liep langzaam op tot bijna twintig seconden. De Italiaan weigerde zich over te geven en knokte zich op karakter terug.

In de steile slotkilometers kwam Nibali weer dichterbij en kon in de laatste paar honderd meter weer aansluiten. Voor Mosquera was er als troostprijs de dagzege, maar Nibali stelde er zijn zege veilig. Hij begint morgen met een voorsprong van 42 seconden aan de slotetappe naar Madrid.

Uitslag 20e etappe:

# Renner Ploeg Tijd
1 Ezequiel Mosquera (Spa) Xacobeo Galicia 4:45.28
2 Vincenzo Nibali (Ita) Liquigas +0.01
3 Joaquin Rodriguez (Spa) Katusha +0.23
4 Fränk Schleck (Lux)
Saxo bank +0.35
5 Xavier Tondo (Spa) Cervelo +0.39
6 Nicolas Roche (Ier) AG2R - La Mondiale +0.42
7 Mikel Nieve (Spa) Euskatel +0.50
8 Peter Velits (Slw) HTC Comlubia +0.52

 

Algemeen klassement na 20e etappe:

# Renner Ploeg Tijd
1 Vincenzo Nibali (Ita) Liquigas 85:16.05
2 Ezequiel Mosquera (Spa) Xacobeo Galicia +0.42
3 Peter Velits (Slw) HTC Columbia +3.02
4 Joaquin Rodriguez (Spa) Katusha +4.20
5 Fränk Schleck (Lux) Saxo bank +4.43
6 Xavier Tondo (Spa) Cervelo +4.52
7 Nicolas Roche (Ier) AG2R - La Mondiale +5.03
8 Carlos Sastre (Spa)
Cervelo +6.06

 

Speltip 51: Weten wanneer je te ver gaat

Tjonge, wat zijn ze geschrokken bij Holland Casino! Er ligt een beangstigende dagvaarding op de mat. Een gokverslaafde klaagt het bedrijf aan, omdat ze hem niet geweigerd hebben aan de deur. De notoire gokker verloor in het verleden meer geld dan hem lief was en raakte zo in grote problemen. Het gemengde fruit op de schermpjes van de gokautomaten brachten hem geen goede gezondheid. Daarom sprak de gokker af met Holland Casino dat ze hem 5 jaar zouden weigeren aan de deur. Dat gaf hem de tijd om de scherven van geluk bijeen te rapen. En de nodige schuldeisers terug te betalen.

[F2] Uitslag Race 1 Valencia

Nicola de Marco heeft op het circuit van Valencia de eerste race in de Formule 2 gewonnen. De Italiaan bleef de Brit Will Bratt nipt voor. De derde stek op ruime achterstand van het duo was voor Armaan Ebrahim. De titel ging naar Dean Stoneman die ondanks zijn negende plaats niet meer in te halen is.

De Marco begon van poleposition en hield de eerste plaats de gehele race eenvoudig vast. Bratt volgde de Italiaan de hele race maar was niet in staat om een aanval op de leider te plaatsen. Ebrahim reed alleen op de derde plaats, maar verloor in de slotfase wat tempo wat hem in het zicht van de coureurs die om de vierde plaats streden bracht, maar zij waren niet in staat de Indiër nog aan te vallen. Kelvin Snoeks kwam na een aanrijding met Kazim Vasiliauskas in de eerste ronde niet verder dan plaats twaalf.

Uitslag Race 1

Pos. Rijder Tijd
1 Nicola de Marco geen tijd
2 Will Bratt +1.210
3 Armaan Ebrahim +17.815
4 Philipp Eng +19.142
5 Sergei Afanasiev +21.706
6 Benjamin Lariche +23.046
7 Jolyon Palmer +23.667
8 Benjamin Bailly +24.017
9 Dean Stoneman +25.410
10 Ivan Samarin +30.207
11 Johannes Theobald +36.401
12 Kelvin Snoeks +38.368
13 Mihai Marinescu +41.053
14 Ricardo Teixeira +41.359
15 Ramon Pineiro +42.978
16 Jack Clarke +55.623
17 Plamen Kralev +1:01.106
DNF Natalia Kowalska +9 Ronden
DNF Kazimieras Vasiliauskas +25 Ronden

Duits protest tegen kernenergie

Tienduizenden mensen hebben zaterdag in Berlijn deelgenomen aan een demonstratie tegen het kernenergiebeleid van de Duitse regering. De demonstranten trokken van het centraal station door de binnenstad om aansluitend de regeringswijk te omsingelen.

De politie schatte het aantal demonstranten op enkele tienduizenden, 'veel meer dan wij verwacht hadden'. De organisatoren telden er meer dan vijftigduizend. Terwijl de kop van de stoet het kantoor van bondskanselier Angela Merkel bereikte, moest de staart nog van het station vertrekken. De demonstratie verliep tot dusver zonder problemen.

De demonstranten protesteerden tegen het recente besluit van de regering om kerncentrales langer in bedrijf te houden. De voorzitters van oppositiepartijen SPD en Groenen kondigden aan het besluit te zullen aanvechten voor het constitutionele hof in Karlsruhe.

Gegijzelde vrouw bevrijd in Nijmegen

Een 20-jarige Nijmeegse vrouw die tegen haar wil in een woning in een wijk in Nijmegen West werd vastgehouden, is vrijdagavond door de politie bevrijd. Drie mannen van 22, 23 en 41 jaar en een vrouw van 38 zijn aangehouden op verdenking van vrijheidsberoving. Dat meldt de politie.

De politie bevrijdde het slachtoffer na een tip dat de vrouw was gegijzeld. De vier verdachten zitten vast. De politie pluist de zaak verder uit.

Politie plukt wandelaar van snelweg

Een 27-jarige Libiër die over de A32 liep, is vrijdagmiddag door de politie van de snelweg geplukt. Diverse automobilisten hadden gemeld dat er een man over de snelweg liep. Ter hoogte van Heerenveen achterhaalde de politie de man.

De man vertelde dat hij onderweg was naar zijn verblijfplaats in Burgum. Hij had geen geld voor het openbaar vervoer en daarom was hij maar gaan lopen. De agenten namen de man mee naar een politiebureau, waar hij een bon kreeg voor lopen op de snelweg.

'Verloftickets ambassadepersoneel kosten miljoenen'

Vliegtickets voor het verlof van ambassadepersoneel kosten het ministerie van Buitenlandse Zaken jaarlijks drie miljoen euro. Dat meldt RTL Nieuws na onderzoek. Uitgezonden Nederlanders buiten Europa mogen een keer per jaar met het hele gezin op kosten van de schatkist businessclass terugvliegen naar Nederland.

De regeling geldt niet alleen de ambassadeur en topdiplomaten, maar ook voor het juniorpersoneel en secretaresses. In totaal werken er volgens RTL Nieuws 1155 Nederlanders op een ambassade of consulaat in het buitenland. Inclusief gezinsleden hebben 2803 mensen recht op een businessclassticket.

Medewerkers van de ambassade in Washington kosten samen het meest: vorig jaar werd voor bijna tweehonderdduizend euro aan verloftickets geboekt. De ambassade in Washington kent het grootste aantal medewerkers van alle ambassades. De duurste trip naar Nederland kostte ruim achttienduizend euro. Deze reis was van een ambassademedewerker en diens gezin.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken stelt dat de reisregelingen onderdeel uitmaken van het pakket secundaire arbeidsvoorwaarden dat met de bonden is afgesproken. De VVD, PvdA, SP, D66, die samen een meerderheid vormen in de Tweede Kamer, vinden volgens RTL Nieuws de regeling te gortig en wil dat het ministerie van Buitenlandse Zaken dit soort regelingen tegen het licht houdt.

[MotoGP] Uitslag kwalificatie Aragon

Casey Stoner heeft een einde gemaakt aan een lange reeks zonder polepositions. De Australiër stuurde tijdens de kwalificatie in Aragon zijn Ducati MotoGP-machine naar de eerste tijd. Hij bleef Jorge Lorenzo en Dani Pedrosa ruim voor.

De kwalificatie kwam pas vijf minuten voor het einde echt tot leven toen Stoner met 1:49,152 de snelste tijd van Pedrosa afpakte. De Australiër verbeterde zijn tijd met twee minuten op de klok nogmaals. Lorenzo die klaagde over het gebrek aan acceleratie en snelheid klom naar de tweede plaats, voor Pedrosa die bij zijn allerlaatste poging in het begin van zijn ronde wel snel was, maar na een foutje de poging moest staken. Valentino Rossi worstelt met een schouderblessure en kwam niet verder dan de zevende tijd.

In de 125cc was de snelste tijd voor Marc Marquez. De Spanjaard bleeft Sandro Cortese ruim een halve seconde voor. Nicolas Terol mag morgen in Spanje van plaats drie vertrekken. Jasper Iwema worstelt met zijn vorm en kwam niet verder dan een zeventiende tijd.

De poleposition in de Moto2-klasse was voor Andrea Iannone. De Italiaan glipte bij het vallen van de vlag nog net onder de tijd van de Brit Scott Redding door. Alex de Angelis zal morgen vanaf de derde startplaats mogen vertrekken.

Uitslag kwalificatie MotoGP

Pos. Coureur Team Tijd Ronden
1 Casey Stoner Ducati Marlboro Team 01:48.942 17
2 Jorge Lorenzo Yamaha Factory Racing Team 01:49.251 20
3 Dani Pedrosa Repsol Honda Team 01:49.343 20
4 Nicky Hayden Ducati Marlboro Team 01:49.506 19
5 Ben Spies Tech 3 Yamaha 01:49.565 19
6 Randy de Puniet Honda LCR 01:49.952 19
7 Valentino Rossi Yamaha Factory Racing Team 01:50.017 19
8 Andrea Dovizioso Repsol Honda Team 01:50.046 21
9 Marco Simoncelli Honda Gresini 01:50.366 18
10 Colin Edwards Tech 3 Yamaha 01:50.440 19
11 Álvaro Bautista Rizla Suzuki MotoGP 01:50.523 21
12 Aleix Espargaro Pramac Racing 01:50.531 20
13 Hector Barbera Aspar Team 01:50.557 19
14 Marco Melandri Honda Gresini 01:50.580 19
15 Hiroshi Aoyama Interwetten Honda MotoGP Team 01:50.836 17
16 Mika Kallio Pramac Racing 01:51.490 19

Samenvattingen Jupiler League speelronde 6

Gisteren werd er weer volop gespeeld in de Jupiler League. Net als de voorgaande twee weken beschikt FOK!sport ook deze week weer over de samenvattingen uit de tweede competitie van Nederland. Kijk dus snel verder!

FC Zwolle - Telstar


RKC Waalwijk - Sparta Rotterdam


MVV - Fortuna Sittard


sc Cambuur Leeuwarden - BV Veendam


FC Volendam - AGOVV Apeldoorn


RBC Roosendaal - Go Ahead Eagles


FC Emmen - Helmond Sport


FC Eindhoven - Almere City FC

Staking in Serie A nog niet van de baan

Er bestaat nog steeds een mogelijkheid dat er volgend weekend niet in de Italiaanse Serie A wordt gespeeld. De spelersvakbond (AIC) en de clubeigenaren hebben volgende week wederom een onderhoud, maar deze gesprekken verlopen vooralsnog moeizaam.

De inzet van het verschil van mening is de manier waarop spelers, die een aflopend contract hebben, moeten worden behandeld.

Vorige week kwam het bericht naar buiten dat beide partijen goed nieuws hadden. Men verwachtte namelijk voor zaterdag een akkoord bereikt te hebben, maar dat is tot op heden nog niet gebeurd. De spelersvakbond voerde de druk uiteindelijk ver op door met een staking, tijdens de vijfde speelronde, te dreigen.

FC Utrecht wil meer tickets voor Liverpool

FC Utrecht hoopt meer kaarten te ontvangen voor het Europa League-duel met Liverpool. Dit heeft een woordvoerder van de club vandaag laten weten. De wedstrijd tussen beide ploegen staat voor 15 december op de rol en wordt op Anfield Road gespeeld.

De Domstedelingen hadden de beschikking over 2.400 kaarten, maar deze waren binnen twee uur tijd uitgerkocht. FC Utrecht speelde in het eerste duel in de groepsfase van de Europa League gelijk tegen Napoli.

[F3 Euro] Uitslag Race 1 Oschersleben

Valtteri Bottas heeft de eerste race van de Formule 3 Euroseries op het circuit van Oschersleben op zijn naam geschreven. De ART-coureur bleef Alexander Sims en Antonio Felix da Costa ruim voor. De titel was voor Edoardo Mortara die aan een zesde plaats genoeg had.

Bottas begon van poleposition en liep snel weg van de rest van het veld. Sims kon nog redelijk in de buurt blijven, maar na een foutje in de vierde ronde haakte ook hij af. Daarna reed Bottas eenvoudig naar zijn eerste zege van het seizoen voor Sims die bijna de hele race Felix da Costa in zijn spiegel had.

Voor Renger van der Zande was de wedstrijd na zeven ronden afgelopen. De Nederlander begon vanuit het achterveld en wist door een drive-through penalty van Laurens Vanthoor naar plaats twaalf te klimmen, maar snel daarna viel de Motopark-coureur uit.

Uitslag Race 1

Pos. Rijder Team Tijd
1 Valtteri Bottas ART Grand Prix 30:16.369
2 Alexander Sims ART Grand Prix +22.141
3 Antonio Felix da Costa Motopark Academy +22.788
4 Daniel Juncadella Prema Powerteam +27.448
5 Roberto Merhi Mücke Motorsport +30.137
6 Edoardo Mortara Signature-Plus +40.615
7 Marco Wittmann Signature-Plus +41.423
8 Carlos Munoz Mücke Motorsport +42.538
9 Jim Pla ART Grand Prix +43.217
10 Nicolas Marroc Prema Powerteam +43.804
11 Matias Laine Motopark Academy +56.528
12 Tobias Hegewald Motopark Academy +1:17.817
13 Laurens Vanthoor Signature-Plus +2 Ronden
DNF Renger van der Zande Motopark Academy +15 Ronden

Haase onderuit, Schoorel verder in Boekarest

Robin Haase is in de eerste ronde van de kwalificatie voor het ATP-toernooi in Boekarest verrassend uitgeschakeld. De Hagenaar, die als eerste voor het kwalificatieschema was geplaatst, verloor van de Fransman Axel Michon met 6-3, 7-6 (6). Thomas Schoorel (5) deed het beter in Roemenië. De Amsterdammer verloor de eerste set nog wel, maar herstelde zich tegen Radu Albot uit Moldavië: 6-7 (2), 6-3, 6-4.

Ook Igor Sijsling is actief in een kwalificatietoernooi. Hij probeert zich te plaatsen voor het ATP-toernooi in het Franse Metz. In de tweede ronde speelt Sijsling (5), die in de eerste ronde een bye had, tegen de Brit Ross Hutchins.

Man sluit auto-inbreker op in eigen wagen

De eigenaar van een auto heeft vrijdagavond in Den Bosch een 26-jarige auto-inbreker te pakken weten te krijgen door hem op te sluiten in zijn wagen. De 55-jarige man uit Den Bosch betrapte de plaatsgenoot toen hij bezig was in zijn auto, meldt de politie zaterdag.

De wagen stond geparkeerd op de Geert van Wouwstraat. Nadat de man zijn auto met de inbreker er nog in had afgesloten, belde hij de politie. Die heeft de inbreker aangehouden. De man bleek inbrekerswerktuigen bij zich te hebben. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Moeder bekent doden kleuter

Een vrouw in het Belgische Eigenbrakel, ten zuiden van Brussel, heeft bekend dat ze haar vierjarige zoontje heeft gedood. Het parket in het Waalse Nijvel heeft dat zaterdag bekendgemaakt.

Het lichaam van het kind werd woensdag gevonden in de buurt van de woning van het gezin. De uit Syrië afkomstige moeder ontkende aanvankelijk, maar heeft nu toegegeven dat ze de kleuter met een aardappelmesje de keel heeft doorgesneden in de badkamer. In het gezin waren al langer problemen.

Moeder bekent doden kleuter
Moeder bekent doden kleuter (Foto: ANP)

Demonstratie Guardia Civil in Madrid

Enkele duizenden leden van de Spaanse Guardia Civil hebben zich zaterdag voor een betoging verzameld in Madrid. De agenten willen betere arbeidsomstandigheden.

De vakbond verwacht achttienduizend deelnemers. Het Spaanse hooggerechtshof oordeelde donderdag dat de tachtigduizend leden van de Guardia Civil een officiële bijeenkomst in de open lucht mochten houden om betere arbeidsvoorwaarden te eisen. In oktober 2008 demonstreerde de Guardia Civil nog in burgerkleding omdat het geen officiële bijeenkomst was.

Taliban: 150 stembureaus aangevallen

De extremistische Taliban hebben zaterdag laten weten dat ze honderdvijftig stembureaus hebben aangevallen om de parlementsverkiezingen in Afghanistan te dwarsbomen.

In verscheidene delen van het land kwamen stemlokalen onder vuur te liggen. Daarbij zijn naar schatting zestien doden gevallen, tien burgers en zes leden van veiligheidstroepen of -milities. De autoriteiten vreesden naar eigen zeggen meer bloedvergieten. Ze menen dat de opzet van de Taliban is mislukt.

Volgens de officiële kiescommissie is uiteindelijk 92 procent van de stembureaus die zouden worden geopend, inderdaad voor kiezers opgesteld. Dat zijn naar schatting 5400 stemlokalen. Eerder was besloten dat negenhonderd van de bijna 6900 stemlokalen om veiligheidsredenen niet open zouden gaan.

Rond 16.00 uur plaatselijke tijd sloten de bureaus zoals gepland, indien er geen kiezers meer stonden te wachten. Waarnemers denken dat de opkomst laag is, in het bijzonder onder vrouwen.

[Video] Henry schiet keeper uit wedstrijd

Thierry Henry heeft voor een opmerkelijk moment in de Major League Soccer gezorgd. Tijdens het duel van zijn club New York Red Bulls tegen FC Dallas bezorgde hij keeper Kevin Hartman een blessure.

Henry was zo blij met het feit dat zijn ploegenoot Medi Ballouchy de gelijkmaker binnen schoot, dat hij de bal nogmaals in het doel wilde trappen. Hartman voorkwam dit echter door zijn voet er tussen te zetten. Uiteindelijk liep de doelman van FC Dallas een verdraaide knie op.

"Het was een ongeluk", aldus Henry na afloop van het duel. "Ik wilde de terugrollende bal nog eens in het doel schieten, zoals ik vaker doe."


Een filmpje van het voorval

[DC] Zwitserland degradeert uit wereldgroep

Zonder de inbreng Roger Federer heeft de tennisploeg van Zwitserland zich niet kunnen handhaven in de wereldgroep van de Daviscup. De Zwitsers verloren in de play-offs om promotie/degradatie van Kazachstan.

De confrontatie in Astana werd zaterdag al beslist, omdat Stanislas Wawrinka en Yves Allagro het dubbelspel verloren van de Kazakken Joeri Sjoekin en Andrei Goloebev (4-6 3-6 3-6).

Federer ontbrak in de Zwitserse equipe, net als tijdens de nederlaag in de eerste ronde tegen Spanje. De nummer drie van de wereld voelde zich na een aantal intensieve weken in Noord-Amerika te vermoeid om in actie te komen. Federer (29) werd vorige week in de halve finale van de US Open uitgeschakeld door de Serviër Novak Djokovic.

Zwitserland degradeert uit wereldgroep
Zwitserland degradeert uit wereldgroep (Foto: ANP)

Van den Herik verliest rechtszaak van Feyenoord

Feyenoord hoeft oud-voorzitter Jorien van den Herik geen extra 300.000 euro te betalen. Van den Herik legt zich neer bij de uitspraak.

Van den Herik eiste 300.000 euro onkostenvergoeding. Maar de rechter bepaalde dat Feyenoord niet hoeft te betalen, meldt De Telegraaf. De Rotterdamse club betaalde de oud-voorzitter na afspraken al 730.000 euro aan onkosten.

De Rotterdammer had naar eigen zeggen nog recht op drie ton aan rente en privékosten. Maar volgens Feyenoord waren daarover geen afspraken zijn gemaakt. De in België en Zwitserland woonachtige Van den Herik legt zicht bij de uitspraak neer.

De uitspraak van de rechter komt de havenclub niet slecht uit. Feyenoord zit financieel zeer krap, mede door het aflossen van belastingschuld uit de jaren negentig. De Rotterdammers betaalden onlangs de laatste 2,5 miljoen euro van in totaal 8 miljoen.

Paus schaamt zich voor gedrag priesters

Paus Benedictus XVI schaamt zich diep voor het 'onbeschrijflijke' seksueel misbruik van kinderen door katholieke priesters. Hij hoopt dat de deemoedigheid van de kerk de slachtoffers kan helpen bij de verwerking, zei hij zaterdag in zijn preek tijdens een mis in de kathedraal van Westminster.

Ook hoopt de paus dat de kerk haar boetvaardigheid kan gebruiken om zich van de 'zonden' van haar priesters te bevrijden en haar toewijding aan het opvoeden van de jeugd kan hernieuwen.

De paus begon de voorlaatste dag van zijn bezoek aan Groot-Brittannië met een ontmoeting met premier David Cameron, vicepremier Nick Clegg en oppositieleider Harriet Harman. Vrijdagavond sprak hij in Westminster Hall vertegenwoordigers van de Britse politieke, financiële en culturele elite toe. Hij zei dat religie een stem moet krijgen in het publieke beleid en dat christenen in publieke functies moet worden toegestaan dat zij hun geloofsovertuiging volgen.

Vijf straatvegers en een zesde persoon die vrijdag op grond van de terrorismewet werden opgepakt, zaten zaterdag nog steeds vast. Volgens de politie worden zij verdacht van 'opdracht geven tot, dan wel voorbereiden van of aanzetten tot terroristische daden'. Het Vaticaan zegt dat het bezoekschema van de paus niet wordt aangepast.

Eerste Hug a Gamer Day op 29 november

Er zijn speciale dagen om de hele dag je handdoek overal mee naartoe te dragen en speciale dagen om als een piraat te praten, maar wat er nog niet bestaat is een speciale dag voor gamers. Om deze reden is 29 november uitgroepen tot Hug a Gamer Day.

Op 29 november, de dag waarop de legendarische game Pong verscheen, zal deze heugelijke jaarlijks terugkerende gebeurtenis gehouden worden. De gedachte achter de dag is dat gamers ook af en toe een knuffel verdienen en ze er waarschijnlijk ook wel erg veel behoefte aan zullen hebben omdat ze zo druk bezig zijn achter hun computer of console. Daarnaast is dit natuurlijk dé mogelijkheid om de hele dag met je foutste gameshirt aan rond te lopen, natuurlijk nadat je alle leuke personen van het andere geslacht op de hoogte hebt gesteld. Momenteel hebben al ruim 37.000 mensen zich opgegeven als deelnemer aan de dag. Ook aan iedereen bekend maken dat je mee doet kan hier.

Gamerchick

Ook zij verdient een knuffel

 

Sneijder ontbreekt bij Inter vanwege voetblessure

Internazionale speelt zondag zonder Wesley Sneijder. De Oranje-international ontbreekt tegen Palermo vanwege een voetblessure.

Sneijder raakte dinsdagavond geblesseerd in het Champions League-duel met FC Twente. De oud-Ajacied speelde de wedstrijd in Enschede wel uit, maar blijkt niet op tijd fit voor de competitiewedstrijd tegen Palermo.

Inter-trainer Rafael Benitez besloot de Nederlander niet op te nemen in de wedstrijdselectie. Sneijder trainde vrijdag apart van de groep. Het wegvallen van de middenvelder is een domper voor Benitez, die een stroeve start kent.

De regerend landskampioen speelde gelijk Bologna (0-0), maar won van Udinese (2-1). Sneijder was belangrijk bij de eerste competitiezege. De spelmaker gaf een assist bij een van de doelpunten van Samuel Eto'o.

Interview: Aloe Blacc

Van Aloe Blacc hebben nog maar weinig mensen gehoord. Toch is de beste man al ruim 15 jaar actief in de muziekwereld, eerst als MC in de rapgroep Emanon en later solo. Zijn eerst soloalbum ‘Shine Through’ stamt uit 2006, en bevat een mix van hiphop, soul, r&b en funk. Blacc bewees met dit album al veel verschillende muziekstijlen onder de knie te hebben. Op zijn nieuwe album, ‘Good Things’, richt Aloe zich echter wat meer op alleen de soul. En dat spat ervan af.

 

Opnieuw nederlaag waterpoloheren

De Nederlandse waterpoloheren hebben voor de derde keer op rij een wedstrijd verloren. Gisteren verloren de mannen al met 7-16 van Szolnok. Later die dag was ook Eger uit Hongarije te sterk, tegen hen werd het 12-14.

Vandaag was de tegenstander Oradea uit Roemenië. Ook tegen deze ploeg was het Nederlandse team niet opgewassen, het werd uiteindelijk 9-10 in het voordeel van de Roemenen. De Nederlandse heren spelen alleen nog morgen tegen Mariupol uit Oekraïne om de eer te redden.

Groth en Kudryavtseva in eindstrijd Guangzhou

Jarmila Groth heeft voor het eerst in haar carrière de finale gehaald van een WTA-toernooi. De Australische tennisster bereikte de eindstrijd in het Chinese Guangzhou. In de halve finale stormde ze in 38 minuten over de Roemeense Edina Gallovits heen: 6-0, 6-1.

Ook Alla Kudryavtseva bereikte nog nooit de eindstrijd in het WTA-circuit. Tot vorige week waren vijf kwartfinales haar beste prestatie. De Russische had echter weinig moeite met de Chinese Shuai Zhang: 6-0, 6-4. Zondag nemen de als eerste geplaatste Groth en de niet geplaatste Kudryavtseva het tegen elkaar op in de finale.

'Internet bedreigt kwaliteit van ons bestaan'

Afgelopen week bereikte de tornado aan informatie die we via internet tot ons krijgen een nieuw hoogtepunt met de lancering van Google Instant. Weer een nieuw programma van Google, dat je zoekopdracht voorspelt terwijl je typt, pagina's met zoekresultaten doorspittend voordat je een enkel woord hebt getypt. Maar temidden al deze nieuwe, informatie spuitende technologiën rijst de vraag: welk effect heeft dit alles op onze hersenen?

Nicholas Carr
"Ik merkte een aantal jaren geleden een verandering in mijn denken op," vertelt Nicholas Carr, auteur van het boek 'The Shallows: What the Internet is Doing to our Brains'. "Zoals zoveel mensen heb ik een hoop tijd op het internet doorgebracht, en gebruik gemaakt van veel van de voordelen die het biedt. Maar in 2007 begon ik me te realiseren dat ik me niet meer over een lange tijd op één ding kon concentreren. Wanneer ik bijvoorbeeld een boek begon te lezen, hield ik het niet langer dan twee pagina's vol. Daarna moest ik klikken, op links, of even Googlen; ik miste stimulatie en afleiding."

'Kwaliteit menselijk bestaan bedreigd'
Dus begon Carr aan zijn boek ‘The Shallows'. Na het doorzoeken van academische literatuur over het onderwerp werd zijn voorgevoel bevestigd. Niet alleen hij, maar de hele samenleving lijkt met het probleem te kampen. Barones Greenfield, onderzoekster aan Oxford, deelt Carrs zorgen: "Voor mij is dit bijna zo belangrijk als klimaatverandering. Hoewel internet niet het bestaan van onze planeet bedreigt, is de kwaliteit van ons bestaan in gevaar, alsook het soort mensen dat we in de toekomst zullen zijn."

Neuraal netwerk
Carr: "Internet stimuleert mentale vaardigheden als het snel verzamelen van informatie van veel bronnen, maar ontmoedigt het diepe denken dat leidt tot de opbouw van kennis en reflectie. En omdat het neurale netwerk in onze hersenen zich aanpast aan je ervaringen, ontstaan er veranderingen in het cellulaire netwerk in je hersenen." Is er dus reden om ons zorgen te maken?

Consequenties
Dat hangt er vanaf wat je waardeert aan het menselijk brein. "Sommigen waarderen de constante prikkeling die het internet ons biedt. Anderen - en ik ben daar één van - geloven dat het diepste en waardevolste denken een kalme en aandachtige geest vereist." Terwijl het internet zich meer en meer door ons leven heen weeft, is het aan ons om na te denken over de consequenties. "Ik ben bang dat we te snel hebben aangenomen dat internet goed is voor onze studenten," aldus Carr. "Natuurlijk moeten kinderen leren met het internet om te gaan, maar ze moeten ook gestimuleerd worden boeken te lezen, op te letten en in hun eentje te bespiegelen. Als kinderen altijd afgeleid zijn, leren ze misschien nooit diep na te denken."

KNVB zet detectivebureau in voor onderzoek Jordania

De KNVB gaat extra onderzoek doen naar de achtergrond van Vitesse-eigenaar Merab Jordania. Een detectivebureau moet meer informatie vinden.

De KNVB maakte zich volgens het AD zorgen over de huidige constructie bij Vitesse na de komst van Jordania. De Georgische zakenman heeft zijn aandelen namelijk niet zelf gefinancierd, daarvoor heeft hij geleend geld gebruikt.

Jordania gebruikte daarvoor geld van een externe financier, die gevestigd is op de Maagdeneilanden. De steenrijke Russische broers Aleksandr en Shalva Chigrinsky zouden de Georgiër hebben gesteund bij de overname.

De KNVB wil dit seizoen nog een wijziging maken in de reglementen om het mogelijk te maken extra onderzoek te kunnen doen naar externe overnames. De Nederlandse voetbalbond geeft aan de toekomst van de clubs te willen bewaken.

Tiener (14) met vuurwapen aangehouden

De politie heeft vrijdagmiddag in Dordrecht twee 14-jarige jongens aangehouden omdat een van hen een vuurwapen in zijn bezit had. Een getuige had gemeld dat hij had gezien hoe een van de jongens een op een vuurwapen lijkend voorwerp op de andere jongen had gericht. Dat meldt de politie zaterdag.

De twee konden op de Mataramstraat worden aangehouden. Een van hen bleek in het bezit van het vuurwapen. Waarom de andere tiener werd aangehouden is onduidelijk. Het vuurwapen is in beslag genomen en de ouders van de twee zijn geïnformeerd.

Studenten binden geitjes vast in uitwerpselen

Een groep studenten heeft vrijdag in Maastricht twee geitjes in hun eigen uitwerpselen en urine in een studentenkroeg vastgebonden. Zij zagen dit als een ludieke grap, maar de politie dacht hier anders over en beëindigde het tafereel. Dat meldt de politie zaterdag.

Leden van de studentensociëteit Saurus hadden de geitjes gratis via de veilingsite Marktplaats in bezit gekregen. Zij wilden een ontgroeningsritueel uitvoeren. Buren belden de politie toen zij hadden gezien hoe de geitjes behandeld werden.

De dierenambulance heeft de beesten weggehaald. De geiten zijn weer teruggebracht bij de oorspronkelijke eigenaar. Niemand is aangehouden.

Heraclied Maertens levert aanvoerdersband in

Birger Maertens heeft zijn aanvoerdersband bij Heracles Almelo ingeleverd. De Belgische verdediger vindt het een extra belasting en wil zich volledig concentreren op het voetbal. Trainer Peter Bosz heeft Antoine van der Linden benoemd tot nieuwe aanvoerder.

De 30-jarige Maertens nam de aanvoerdersband deze zomer over van de vertrokken doelman Martin Pieckenhagen. "Het voelt voor hem niet goed", zei Bosz op de website van Heracles. "Ik respecteer en waardeer dat hij dat heeft aangegeven."

Romero: "Ik wil en moet spelen"

Als het aan Sergio Romero ligt, staat hij snel weer onder de lat bij AZ. Totnogtoe gaf Gertjan Verbeek de voorkeur aan Joey Didulica, maar Verbeek gaf al aan ook Romero een kans te willen geven.

"Ik wil en moet spelen. Voor nu heb ik wel geduld, maar als ik bij het Argentijns elftal wil blijven, moet ik weer bij AZ gaan spelen", vertelt hij in het Noordhollands Dagblad. "Het is nu een beetje de omgekeerde wereld. Ik laat bij het Argentijns elftal aan de club zien dat ik goed presteer, terwijl dat normaal gesproken andersom is: dan word je geselecteerd omdat je bij je club goed speelt."

Romero stond afgelopen zomer in de belangstelling van Genoa, maar tot een transfer kwam het niet. "Ik heb nooit nee gezegd tegen Genoa, ik heb gezegd dat ik wilde wachten", verklaart de Argentijn. "Genoa kwam in mei of juni, maar ik wilde pas na het WK een beslissing nemen. Daarna kochten ze een andere keeper. Nee, ik heb daar geen spijt van. Ik wilde op dat moment niet overhaast beslissingen nemen. En daarnaast: ik ben gelukkig bij AZ en in Nederland.'"

"Ik heb nooit gezegd dat ik weg wil bij AZ", stelt Romero. "Als ergens heeft gestaan dat Sergio Romero weg wil, heeft iemand anders dat gezegd. Of de club, maar ik zelf niet. Natuurlijk, als een grote club me wil hebben, lijkt het me logisch dat ik ga. Dan kan ik mezelf verder ontwikkelen. Zo niet, dan niet. Ik zit hier prima. Nogmaals, ik heb nooit gezegd dat ik per se weg wil. Ik ben gelukkig hier."

CD: Aloe Blacc - Good Things

Aloe Blacc. De naam klinkt goed, absoluut. Maar kende je hem al? De kans is vrij groot dat dit niet het geval is. Een goede 15 jaar na Blacc zijn entree in de muziekindustrie maakte, heeft hij nu een album afgeleverd dat hem vast en zeker bekend zal maken: ‘Good Things’. Waar zijn vorige album ‘Shine Through’ nog een mix was van verschillende muziekstijlen (en talen, Aloe spreekt vloeiend Spaans) richt ‘Good Things’ zich voornamelijk op de soul. 

Aloe Blacc

Bibliotheken willen Wikipedia verbeteren

Wikipedia kan beter, betrouwbaarder en interactiever. Dat is de insteek van een proef die de Vereniging Openbare Bibliotheken samen met Wikimedia gaat houden, liet directeur Kees Haman van de bibliotheek in Vlissingen zaterdag weten.

De bibliotheken willen de informatie op de internetencyclopedie verbeteren en uitbreiden. De boeken die als bron dienen, kunnen vervolgens via de bibliotheken worden geleend. De bibliotheken willen het publiek ook wijzen op de sterke en zwakke punten van Wikipedia. De proef start in Vlissingen.

Desailly wil bondscoach Ghana worden

Marcel Desailly verwacht binnenkort een contract te tekenen dat hem als bondscoach bindt aan de Ghanese voetbalbond. Volgens de 42-jarige voormalig aanvoerder van de Franse nationale ploeg moeten er nog wel een aantal financiële zaken worden geregeld.

Desailly, die geboren is in Ghana, speelde tijdens zijn actieve loopbaan onder meer voor Olympique Marseille, AC Milan en Chelsea. Het bondscoachschap van Ghana zou zijn eerste klus als trainer worden. "Alle betrokken partijen lijken tevreden over mijn plannen", zei Desailly tegen L'Équipe.

De Ghanese voetbalbond zoekt een vervanger voor Milovan Rajevac, die deze week zijn ontslag indiende. Onder Rajevac bereikte Ghana de laatste acht op het WK in Zuid-Afrika. Eerder dit jaar behaalde de Serviër met de 'Black Stars' de finale van de Afrika Cup.

Boeing gaat je de ruimte inbrengen

Luchtvaartmaatschappij Boeing en Space Adventures Ltd. uit Virginia hebben een voorlopige overeenkomst bereikt over het verkopen van zitplaatsen in Boeings commerciële ruimtevaartuig. De kaartjes zullen verkocht worden aan individuele personen, bedrijven en de Amerikaanse overheid. De prijs van de kaartjes wordt bekend gemaakt zodra de ontwikkeling geheel gestart is.

Space Adventures heeft al zeven mensen naar het International Space Station (ISS) gevlogen, aldus Boeing. "Door onze talenten te combineren, zijn we beter in staat veilig en betaalbaar ruimtetransport aan te bieden," zegt Brewster Shaw, vice-president en general manager bij Boeings divisie voor Verkenning van de Ruimte.

De partners kunnen nog niet zelfstandig opereren, maar hebben de hulp van NASA en haar internationale bondgenoten nodig, aangezien het doel van de ruimtemissies hun ISS is. Iedereen profiteert, omdat NASA zelf ruimtereizen naar de 'low-Earth orbit' wil promoten.

De luchtvaartmaatschappij is ondertussen druk bezig aan ruimtevaartuig CST-100, dat zeven mensen kan herbergen, en rond 2015 operationeel moet zijn. Eric Anderson van Space Adventures: "We zijn opgewonden over het potentieel van Boeings ruimtevaartuig. Met onze ervaring met klanten en Boeings erfenis in de ruimtevaart zijn niet alleen ruimtereizigers ons doel. Ook de hulpbronnen in de ruimte voor de commerciële sector spelen een rol, door hun waarde vanuit de ruimte naar de aarde te kunnen brengen."

[Vuelta] Saxo Bank boos op afgestapte Cancellara

Saxo Bank is niet te spreken over de actie van Fabian Cancellara in de Ronde van Spanje. De Zwitser stapte vrijdag onverwachts af na twintig kilometer. "Ik eis een verklaring van Fabian, daar hebben zijn teamgenoten ook recht op", zei sportief directeur Bradley McGee.

Iedereen heeft heel hard gewerkt de laatste weken. Dit is niet goed te praten", vervolgde McGee tegen het Deense Sporten. Cancellara, die sinds vrijdagmiddag niet meer bereikbaar is, gaf een korte verklaring op zijn twitter. "Afstappen was de beste optie. Ik neem nu twee dagen rust."

Het vertrek van Cancellara uit de Vuelta zorgt voor nieuwe spanningen binnen de Saxo Bank-ploeg. De wereldkampioen tijdrijden zei al zijn opties te overwegen. "Ik moet uitkijken met wat ik zeg, maar het klopt dat ik nadenk over mijn eigen ambities en doelen. Daarom neem ik ieder aanbod serieus."

Necrofilie

Deze column had hier bijna niet gestaan. Ik reed gistermiddag in op een begrafenisstoet: één dode. En ik klaag wel eens over de politie; want normaal gesproken hoef ik niet eens schuin de straat over te steken of ik heb al een bon aan m’n reet hangen. Maar in dit geval niksdus. Kan ook te maken hebben met dat de tegenpartij geen verklaring wilde afleggen. Afgelegd worden wilde ie nog wel, maar dat was dan ook alles.

[IndyCar] Uitslag kwalificatie Motegi

Helio Castroneves heeft in de IndyCar Series op de Twin Ring Motegi de poleposition gepakt voor de Indy Japan 300. De Braziliaanse Penskerijder bleef in de kwalificatie teamgenoten Ryan Briscoe en Will Power voor.

Dario Franchitti reed al vroeg in de kwalificatie de snelste tijd, maar deze zou niet lang blijven staan, omdat Castroneves er halverwege onder door ging. Aan het einde van de kwalificatie was het de beurt aan Briscoe om de tijd van zijn teamgenoot aan te vallen, maar de Australiër kwam net als kampioenschapsleider Power tekort op de snelste tijd.

Franchitti bleef nog wel vierde, voor de Andretti-rijders Marco Andretti, Tony Kanaan en Ryan-Hunter-Reay. Laatste Andretti-rijder Danica Patrick start als twaalfde, één plaats achter Ganassi-coureur Scott Dixon die wederom tegenviel.

Uitslag kwalificatie Motegi

Pos. Coureur Team Tijd
1 H. Castroneves Penske 0:54.1803
2 R. Briscoe Penske + 0.1070
3 W. Power Penske + 0.1423
4 D. Franchitti Ganassi Racing + 0.2771
5 Mo. Andretti Andretti Autosport + 0.4886
6 T. Kanaan Andretti Autosport + 0.5366
7 R. Hunter-Reay Andretti Autosport + 0.6430
8 E. Viso KV Racing + 0.6803
9 D. Wheldon Panther + 0.7526
10 T. Sato (R) KV Racing + 0.7620
11 S. Dixon Ganassi Racing + 0.8041
12 D. Patrick Andretti Autosport + 0.8327
13 B. Baguette (R) Conquest Racing + 0.8717
14 V. Meira A.J. Foyt Enterprises + 1.1064
15 A. Lloyd Dale Coyne + 1.2166
16 G. Rahal Sarah Fisher Racing + 1.2599
17 H. Mutoh Newman/Haas + 1.2714
18 J. Wilson Dreyer & Reinbold + 1.4153
19 R. Matos de Ferran Dragon Racing + 1.4258
20 M. Moraes KV Racing + 1.5257
21 R. Yasukawa Conquest Racing + 1.5721
22 P. Tracy Dreyer & Reinbold + 1.7395
23 A. Tagliani FAZZT + 1.8041
24 S. De Silvestro (R) HVM Racing + 2.3600
25 M. Duno Dale Coyne + 2.6636

Spookrijder A2 veroorzaakt ongeluk

Een spookrijder heeft zaterdagochtend op de A2 richting Eindhoven een ongeluk veroorzaakt waarbij twee mensen gewond zijn geraakt. Een inzittende van een auto raakte bekneld. Beiden zijn naar het ziekenhuis vervoerd. Dat meldt de Verkeersinformatiedienst.

Het ongeluk, waarbij twee auto's betrokken waren, gebeurde rond 06.15 uur bij Echt. De weg tussen Roosteren en Sint-Joost werd afgesloten voor onderzoek.

Brons voor boksster De Jong op WK

De Nederlandse boksster Marichelle de Jong heeft zich bij de wereldkampioenschappen op Barbados tevreden moeten stellen met brons. De 32-jarige Waddinxveense verloor vrijdag (plaatselijke tijd) in de halve finale van de klasse tot 69 kilogram met 14-4 van Savannah Marshall uit Engeland en eindigde daardoor op de gedeelde derde plaats.

De Jong verkreeg met haar plaats in de halve finales de A-status bij sportkoepel NOC*NSF. Nouchka Fontijn strandde vrijdag in de olympische klasse tot 75 kilogram in de kwartfinales. Ze stelde daarmee wel haar B-status bij NOC*NSF veilig.

Volgend jaar worden de Europese kampioenschappen in Rotterdam gehouden, ter viering van het 100-jarig bestaan van de Nederlandse boksbond. Een jaar later staat vrouwenboksen voor het eerst op het programma bij de Olympische Spelen van Londen.

Rock Band uitverkoop op PSN volgende week

Harmonix heeft een exclusieve uitverkoop voor Rock Band DLC aangekondigd, die alleen volgende week op het PSN geldt. De lijst bestaat niet alleen uit losse liedjes, maar ook uit track packs en albums. Ze zullen het volgende gaan kosten in de US store, wat de prijzen zijn in de NL store zijn is niet bekend, maar ze zullen ongeveer hetzelfde in Euro's kosten.

R.E.M - Losing My Religion (nu $0.99, was $1.99)
Flyleaf - Again (nu $0.99, was $1.99)
Avenged Sevenfold - Bat Country (nu $0.99, was $1.99)
The Runaways - Cherry Bomb (nu $0.99, was $1.99)
Anberlin - Feel Good Drag (nu $0.99, was $1.99)
Stone Temple Pilots - Interstate Love Song (nu $0.99, was $1.99)
Jane's Addiction Nothing's Shocking Album (nu $7.99, was $15.99)
Megadeth Rust in Peace (nu $7.49, was $14.99)
Pantera The Great Southern Trendkill Album (nu $7.99, was $15.99)
Rush Moving Pictures Album (nu $5.49, was $10.99)
Slipknot 01 Track Pack (nu $2.99, was $5.49)
Night Ranger 01 Track Pack (nu $2.99, was $5.49)
Foreigner 01 Track Pack (nu $2.99, was $5.49)
Rise Against 01 Track Pack (nu $2.99, was $5.49)
The Offspring 01 Track Pack (nu $2.99, was $5.49)
The White Stripes 02 Track Pack (nu $2.99, was $5.49)
Nine Inch Nails 01 Track Pack (nu $2.99, was $5.49)
Foo Fighters 03 Track Pack (nu $3.49, was $6.99)
REO Speedwagon/Styx Tour '09 Track Pack (nu $5.49, was $10.99)
Creedence Clearwater Revival 01 Track Pack (nu $9.99, was $19.99)

Mechanische standbeelden opblazen in MySims SkyHeroes trailer

Deze herfst komt EA met een nieuw spel voor de MySims-reeks. Ditmaal gaan de sims epische luchtgevechten aan in MySims SkyHeroes. EA heeft onlangs een trailer online gezet die toont waar het spel om draait.

Dit zesde MySims-spel is niet meer exclusief voor wii en DS, want ook PlayStation 3- en Xbox 360-bezitters kunnen met het spel aan de slag wanneer het op 1 oktober in de winkelrekken ligt.

KLM grijpt in bij Transavia en Martinair

De KLM grijpt in de bij de dochterondernemingen Martinair en Transavia, maar vakbond De Unie verwacht niet dat dit zal leiden tot gedwongen ontslagen.

Het personeel van Martinair wordt donderdag ingelicht over de toekomst van de onderneming. Volgens bestuurder Swen Laarveld van de Unie gaat Martinair gewoon door met vrachtvluchten, maar zullen de passagiersvluchten van deze dochteronderneming geleidelijk worden overgeheveld naar die van de KLM. In de passagierstoestellen van Martinair werken ongeveer 450 mensen en KLM groeit hard genoeg om deze mensen in de organisatie op te nemen, aldus De Unie.

Transavia wil uit de rode cijfers komen door de kosten te beperken. Dat zou kunnen door passagiers minder luxe te bieden en De Unie verwacht ook daar geen gedwongen ontslagen.

KLM grijpt in bij dochters
KLM grijpt in bij dochters (Foto: ANP)

Kapot asfalt A12 zorgt voor problemen

Op de A12 tussen Driebergen en Maarsbergen zorgt kapot asfalt zaterdag voor gevaarlijke situaties. Kapot gereden asfalt wordt opgeruimd en met spoed gerepareerd. Dat meldt de Verkeersinformatiedienst. Rond 10.45 uur stond er tien kilometer file.

Op het knooppunt Lunetten is een omleiding ingesteld. Verkeer naar Arnhem kan het best de borden Amersfoort/Apeldoorn volgen. Hoe laat de problemen voorbij zijn is niet bekend.

Laporta oppert Iberische competitie

Mocht Catalonië ooit onafhankelijk worden, dan zou het in de ogen van Joan Laporta niet verstandig zijn als FC Barcelona dan in een Catalaanse competitie uitkomt.

"AS Monaco speelt toch ook in de Franse competitie", zegt de ex-preses van Barça in Spaanse media. "Barcelona hoort in een sterke competitie te spelen die aantrekkelijk is voor de Catalaanse kijkers."

"Een Spaanse competitie zonder Barcelona is hetzelfde als een Spaanse competitie zonder Real Madrid." Laporta heeft ook nog andere ideeën. "Een Iberische competitie met clubs uit Catalonië, Spanje en Portugal zou ook nog kunnen."

Het is overigens onwaarschijnlijk dat Catalonië ooit onafhankelijk wordt. Een groot deel van de Catalanen is wel voorstander.

Hiddink ziet bevestiging in nederlagen Ajax en Bursaspor

De Turkse bondscoach Guus Hiddink zag de Turkse kampioen Bursaspor afgelopen week met 0-4 verliezen van Valencia CF in de Champions League. Hij zag daarin de bevestiging van het verschil tussen het nationale Turkse niveau en de internationale lat.

Hiddink trekt in zijn column in De Telegraaf een parallel met de kansloze 2-0 nederlaag van Ajax bij Real Madrid. "Net als Ajax weet nu ook de Turkse kampioen Bursaspor het verschil tussen voetballen in de nationale competitie en uitkomen tegen een Spaanse topper", aldus Hiddink.

"Was Ajax kansloos tegen Real Madrid, bij Bursaspor was Valencia een paar maten te groot voor de thuisclub. Opvallend was in beide wedstrijden, dat spelers die als belofte worden gezien, in de Champions League onder de voet werden gelopen", stelt de Turkse bondscoach.

"Op zich kan dat geen kwaad", vervolgt Hiddink. "Het geeft aan dat je soms voorzichtig moet zijn om spelers te snel het etiket fantastisch op te plakken als ze op nationaal niveau een goede wedstrijd hebben gespeeld. Tegenstanders als Valencia leggen zowel fysiek als strategisch de lat echter een stuk hoger. Daar komt meer voor kijken dan enthousiasme, een goede wil en veel inzet."

'Karelse en Aandewiel leiden NAC tot winterstop'

John Karelse en Gert Aandewiel mogen tot aan de winterstop aanblijven als trainersduo van NAC Breda, zo meldt Omroep Brabant.

De club vond nog geen opvolger voor Robert Maaskant. Het interim-duo behaalde de laatste twee duels goede resultaten. Tegen VVV-Venlo en Feyenoord werd het 2-0.

Robbert Schilder maakte tegen Feyenoord twee goals en hoopt dat Karelse en Aandewiel mogen blijven. "NAC heeft gezegd op zoek te blijven gaan naar een nieuwe trainer, maar op het moment gaat het goed", aldus de linkspoot tegen Omroep Brabant. Ook doelman Jelle ten Rouwelaar is positief. "In mijn ogen hoeft de club zich niet te haasten."

Karelse ziet een langer verblijf als eindverantwoordelijke wel zitten. "Als we blijven winnen groeit het vertrouwen in ons. Dat blijven we dan ook proberen. Maar de keuze ligt bij NAC, het is niet aan ons."

Huntelaar ondanks 'paardenkus' inzetbaar

Klaas-Jan Huntelaar is op tijd fit voor de eerste 'Kohlenpot-derby' uit zijn carrière. De Nederlandse spits van Schalke 04 kreeg dinsdag tijdens de Champions League-wedstrijd tegen Olympique Lyon een gevoelige tik op zijn bovenbeen, een zogeheten paardenkus.

Dat weerhoudt Huntelaar er echter niet van om zondag in actie te komen tegen Borussia Dortmund.

Schalke 04 snakt naar een overwinning tijdens de immer beladen derby tegen Dortmund. De ploeg van trainer Felix Magath staat in de Bundesliga na drie wedstrijden nog op nul punten en ging dinsdag in Lyon met 1-0 onderuit. Magath kan zondag niet beschikken over de aan zijn lies geblesseerde verdediger Christoph Metzelder. Achter de naam van Jermaine Jones (spierblessure) staat nog een vraagteken.

Huntelaar ondanks'paardenkus' inzetbaar
Huntelaar ondanks 'paardenkus' inzetbaar (Foto: ANP)

Djuricic mogelijk lang aan de kant

Trainer Ron Jans van sc Heerenveen moet het mogelijk een tijdje stellen zonder Filip Djuricic. De Servische middenvelder liet zich in de verloren competitiewedstrijd tegen De Graafschap (3-2) een kwartier voor tijd vervangen met liesklachten.

"Filip zei dat hij het gevoel had dat iemand met een mes in zijn lies stak", liet Jans weten. "Ik heb er niet voor doorgestudeerd, maar ik denk dat we hem wel een poosje kwijt zijn." De trainer wilde niet te lang stil staan bij de blessure. "We beschikken over een brede selectie en hebben nog wel een paar alternatieven achter de hand."

Kwart agrariërs in financiële en psychische nood

Een kwart tot een derde van boeren en tuinders kampt met financiële en psychische problemen. De agrariërs willen graag op een ander manier ondernemen, maar zij kunnen vaak de noodzakelijke investeringen niet doen.

Zij hebben ook zorgen over de opvolging en voelen zich in de steek gelaten door de samenleving. Dat blijkt uit een onderzoek van het tv-programma Rondom 10.

Een kwart van de boeren en tuinders beschouwt zich zelf als 'werkende arme' en 32 procent kan niet rondkomen van de inkomsten uit het agrarisch bedrijf. Een op de vijf vindt dat zij te veel schulden hebben. En een even groot deel heeft geen of weinig vertrouwen in een toekomst als boer of tuinder.

Bijna een kwart zegt persoonlijk te lijden door de zorgen om het eigen bedrijf. Ruim twee van de vijf zegt collega's te kennen die psychische in de knoop zitten door deze zorgen. Een derde adviseert hun kinderen niet om het bedrijf over te nemen.

Het tv-programma deed in samenwerking met de organisaties voor agrariërs LTO Noord, ZLTO en LLTB onderzoek onder ruim drieduizend boeren en tuinders.

Sony wil dit jaar 15 miljoen PS3's verkocht hebben

De president van Sony Computer Entertainment Kaz Hirai heeft gezegd dat de console hard op weg is om voor het einde van het fiscale jaar (maart 2011) 15 miljoen exemplaren te verkopen. De verkopen van de console stegen aanzienlijk na de release van het Slim model. 

Dit jaar werd in het eerste kwartaal van het fiscale jaar 2,4 miljoen PS3's verkocht, het vorige fiscale jaar waren dat er maar 1,1 miljoen. Volgens Hirai zien de verkopen er beter uit dan gedacht en het doel van 15 miljoen is in zicht. In totaal zijn er 38 miljoen PlayStation 3's verkocht.

'Ook daders misbruik melden zich bij Deetman'

Zeker vijf personen hebben zich inmiddels bij de commissie-Deetman gemeld omdat zij zeggen kinderen te hebben misbruikt. Dat zegt een commissiewoordvoerder zaterdag in Trouw. De commissie doet onderzoek naar seksueel misbruik in de rooms-katholieke kerk in Nederland.

Binnenkort doet de commissie een oproep aan daders om zich te melden voor het onderzoek. Negenhonderd slachtoffers, of hun nabestaanden of dierbaren, hebben zich al bij de commissie gemeld.

De commissie hoopt dat meer daders zich zullen melden. Het Openbaar Ministerie beslist uiteindelijk of zij vervolgd worden voor het misbruik of dat het misdrijf verjaard is.

Zwaargewonde bij beroving op station

Een man is zaterdagochtend zwaargewond geraakt nadat hij bij een beroving met een stuk hout werd geslagen toen hij in het Groningse Zuidbroek op de trein zat te wachten. Een vrouw, die de dader aansprak, werd ook geslagen en raakte lichtgewond. De vermoedelijke dader, een 37-jarige man uit Litouwen, kon later worden aangehouden.

De poging tot beroving vond plaats rond 06.45 uur op het station toen het slachtoffer op het perron zat te wachten. Met wat voor voorwerp de dader precies heeft geslagen is niet bekend. Hij ging er na zijn daad snel vandoor. Door een verklaring van de vrouw kon de man later worden aangehouden. Hij liep langs het spoor tussen Zuidbroek en Scheemda.

De gewonde man liep zwaar letsel aan zijn hoofd op. Zowel de man als de vrouw zijn naar het ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt de zaak.

Robben: "Ik kom zeker terug"

Arjen Robben sluit uit dat hij wellicht nooit meer terugkeert van zijn blessure. De aanvaller van Bayern München is bedroefd, maar optimistisch.

"Ik houd van voetballen en omdat ik dat nu niet kan, ben ik diep bedroefd", vertelt hij tegen Bild. "Ik weet niet wanneer ik weer kan spelen. Het is de zwaarste periode uit mijn leven."

Aan een eventueel vervroegd einde van zijn loopvaan wil hij niet denken. "Dat is voor mij geen thema. Daar denk ik geen seconde aan. Ik kom zeker terug en zal weer voor Bayern spelen."

Robben raakte voor het WK geblesseerd aan zijn hamstring en herstelde na een behandeling bij fysiotherapeut Dick van Toorn. Terug van vakantie bleek dat nog een hamstringblessure had. Wat Bayern betreft had Robben nooit mogen spelen in Zuid-Afrika.

De buitenspeler vindt steun bij verschillende mensen. "Mijn kinderen, mijn vrouw, mijn familie en mijn fans geven me kracht. Vooral mijn vrouw en kinderen maken me dagelijks aan het lachen. Zij zijn het belangrijkst. Voetbal is niet alles in het leven."

Coach Louis van Gaal probeert Robben ondertussen overal bij te blijven betrekken. "Ik wil dat hij bij het team is, op dezelfde tijd traint. Het is zwaar om hem te steunen, omdat een speler zich in zo'n situatie wat terugtrekt. Maar hij is bij de besprekingen aanwezig. Dat is belangrijk."

[NBA] Elson tekent bij Utah Jazz

Basketballer Francisco Elson is definitief verkast naar Utah Jazz. De speler afkomstig uit Rotterdam heeft vandaag een contract getekend bij de Amerikaanse ploeg. Over de lengte van het contract en zijn salaris doen de ploeg en de speler beide geen uitspraken.

Afgelopen seizoen kwam de Nederlander weinig in actie bij Milwaukee Bucks en de Philadelphia 76'ers door verschillende blessures. Eerder was de Rotterdammer al actief voor de Denver Nuggets, San Antonio Spurs en de Seattle SuperSonics. In 2007 werd hij met de Spurs kampioen van de NBA. Elson is de afgelopen zeven seizoen goed voor gemiddeld 3,9 punten per wedstrijd in de NBA.

Rutten blij met terugkeer Bouma

Fred Rutten is blij met de terugkeer van Wilfred Bouma bij PSV. De verdediger viel tegen NEC in en stond tegen Sampdoria zelfs in de basis.

"Na een hele lange periode heeft hij weer voor het eerst een topwedstrijd gespeeld, de volle negentig minuten. Het is goed dat hij dat fysiek heeft kunnen brengen", aldus Rutten op de website van PSV.

"Wilfred heeft niet geklaagd over pijntjes. Maar vaak is de tweede dag na de wedstrijd het zwaarst", vervolgde de coach. Zondag spelen de Eindhovenaren uit tegen Roda JC. Mogelijk krijgt de verdediger dan weer een basisplaats.

Jonathan Reis maakte tegen Samp zijn eerste minuten, maar hoeft voorlopig nog niet te rekenen op een basisplek. "Zijn status is nog niet anders. Je ziet wel dat hij fysiek steeds beter uit gaat zien, maar zijn proces is nog niet ten einde."

Noodlijdend NEC vestigt hoop op gemeente

NEC-directeur Jacco Swart vreest dat de Nijmegenaren hun licentie voor het spelen van betaald voetbal gaan verliezen. Dit bevestigde hij aan De Gelderlander.

NEC hoopt dat de gemeente Nijmegen bereid is om trainingscomplex De Eendracht voor 2,2 miljoen euro terug te kopen. Daarover beslist de gemeenteraad op 22 september. Als het niet doorgaat, komt de club in financiële moeilijkheden.

"Dat zal niet meteen op de dag na de raadsvergadering zijn. Maar voor de periode ná 1 oktober durf ik mijn hand daarvoor niet in het vuur te steken", aldus Swart tegenover De Gelderlander.

Met de 2,2 miljoen euro kan NEC voldoen aan zijn verplichtingen aan de gemeente en bovendien een nieuwe miljoenenlening afsluiten. "Als de Eendrachtdeal er niet komt, gaat die transactie ook niet door. Anders is het bij wijze van in een dag geregeld. Beide deals zijn noodzakelijk om de financiële problemen op een structurele manier op te kunnen lossen. En de gemeente Nijmegen is dan verzekerd van vooruitbetaalde stadionhuur tot en met 31 augustus 2013."

Rugklachten nekken Van Barneveld

Publiekstrekker Raymond van Barneveld zal dit weekend niet te zien zijn tijdens het Players Championship in Nuland. De Nederlander staat momenteel tweede op de wereldranglijst en zou weer terugkeren in zijn thuisland.

Het probleem zit hem dit keer bij zijn rug. Afgelopen week kreeg Barney een blessure aan zijn rug en hij heeft tot het allerlaatste moment gewacht om een voor hem wijs besluit te nemen. Aanstaande dinsdag staat ook de Championship League Darts in Essex, Engeland, op het programma. Ook de aanwezigheid van van Barneveld daar is onzeker. Hij moet tijdens dat toernooi minstens zeven wedstrijden darten tegen ondermeer landgenoot Co Stompé.

Feyenoord wordt weer één

Feyenoord Rotterdam NV, Stadion Feijenoord en de amateurs van Sportclub Feyenoord worden binnenkort weer één organisatie, zo meldt De Telegraaf vandaag.

Algemeen directeur Eric Gudde verwacht dat de eenwording Feyenoord naast de komst van het nieuwe stadion veel gaat opleveren. "De eenwording is vanuit omzetgroei, kostenbesparing en zeker ook imago belangrijk voor de hele Feyenoord-familie."

Feyenoord kampt met een schuldenlast van 36 miljoen euro en heeft vooralsnog geen geld om nieuwe spelers te halen. Toch gloort en licht aan de financiële horizon. Een groep investeerders blijkt bijzonder trouw aan de club.

"De groep investeerders bij Feyenoord is ooit begonnen met een enkel spelersfonds, maar die groep is groter en hechter geworden. De meesten maken duidelijk dat Feyenoord van hen juist nu alle steun krijgt", aldus Gudde. "Ondanks wisselvallige resultaten blijven ook de supporters ons trouw. Daar zijn wij dankbaar voor."

[DC] Hewitt inspireert Australië

Lleyton Hewitt heeft Australië dicht bij een plek in de wereldgroep van de Davis Cup gebracht. De 29-jarige tennisser won vrijdag al zijn partij in het enkelspel van de Belg Ruben Bemelmans en zegevierde zaterdag ook samen met Paul Hanley in het dubbelspel tegen Bemelmans en Olivier Rochus.

De Australiërs zijn daardoor nogéén zege verwijderd van een plek in de wereldgroep, waar ze drie jaar geleden voor het laatst in actief waren.

Australië verdween in 2007 uit de wereldgroep mede door een nederlaag tegen België. De equipe van bondscoach John Fitzgerald zint daarom op revanche. Kopman Hewitt, voormalig nummeréén van de wereld, nam tijdens de eerste twee dagen zijn verantwoordelijkheid met zijn twee zeges. Zondag kan hij het karwei afmaken door Rochus te verslaan.

Hewitt inspireert Australië
Hewitt inspireert Australië (Foto: ANP)

Kijkcijfers Paul de Leeuw ingestort

De kijkcijfers van Paul de Leeuws MaDiWoDoVrijdagshow zijn opnieuw ingestort. Volgens zaterdag gepubliceerde cijfers van Stichting KijkOnderzoek trok het programma vrijdag slechts 166.000 kijkers. Dit is een ruime halvering van het gemiddelde aantal van 350.000 kijkers in de afgelopen weken en een nieuw absoluut dieptepunt.

Vrijdag haalde De Leeuw uit naar de krant De Telegraaf, die volgens hem een hetze tegen hem voert. Een lichtpuntje voor de VARA-presentator is er wel, want naar de herhaling die na middernacht wordt uitgezonden keken wat meer mensen (132.000) dan normaal.

De show van De Leeuw had vooral concurrentie van de première van de nieuwe talentenjacht The Voice of Holland op RTL 4, dat vrijdag het best bekeken programma was met 1,7 miljoen kijkers. De andere talentenjacht Popstars op SBS 6 trok dezelfde avond 901.000 mensen.


Kijkcijfers Paul de Leeuws MaDiWoDoVrijdagshow opnieuw ingestort

'Onderwijsassistent wordt misbruikt'

Onderwijsassistenten in het basis- en voortgezet onderwijs doen vaak meer dan waarvoor ze worden betaald, zoals zelfstandig lesgeven. Dat meldde de vakbond CNV Onderwijs zaterdag op basis van eigen onderzoek.

Uit het onderzoek onder leden van de vakbond die onderwijsassistent zijn, blijkt dat 88 procent taken uitvoert die bij een hogere functie horen. Van hen zegt 75 procent wel eens als 'goedkope' leerkracht te worden ingezet als vervanger van een zieke leraar.

De kwestie aankaarten bij directie of bestuur heeft lang niet altijd succes. Sommigen krijgen zelfs te maken met intimidatie, aldus de onderwijsvakbond.

Totti: "Oprechte mensen als ik en Ranieri houden van Roma"

Francesco Totti, clubicoon van AS Roma, heeft de supporters erop gewezen dat hij met coach Claudio Ranieri geen onenigheid heeft.

"Dit bericht is gericht aan alle supporters van AS Roma: oprechte mensen als ik en Ranieri houden van het AS Roma-shirt. Om meerdere miscommunicatie te vermijden, wil ik plichtsgetrouw een verklaring geven over wat er is geschreven", aldus Totti op de clubsite van AS Roma.

Totti benadrukt dat hij en zijn coach Ranieri hetzelfde doel nastreven. "Er is dialoog tussen de speler en de coach, vooral als je de aanvoerder bent. Dit gebeurt altijd, ongeacht de trends en de resultaten. Het is een dagelijkse en constante communicatie."

"Ranieri en ik heb een sterke band. We hebben Romeins DNA en er sprake van een binding. We begrijpen de situatie en we hoeven nooit iets van een inleiding te voorzien. We verdedigen dezelfde kleuren, het shirt en onze supporters."

De Romeinen hebben dit seizoen nog geen competitiewedstrijd gewonnen. Komend weekeinde neemt de ploeg van Ranieri het op tegen Bologna.

'Acute hulp bevalling lukt niet'

In de strijd tegen babysterfte lukt het Nederlandse ziekenhuizen niet om op korte termijn overal 24 uur per dag acute zorg rondom bevallingen te garanderen. Er is onvoldoende personeel en geld om dit te bewerkstelligen. Dat blijkt uit berekeningen van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ). Dat stelt NVZ-bestuurder Ruurd-Jan Roorda in een zaterdag gepubliceerd interview in Trouw.

Een commissie van deskundigen presenteerde begin dit jaar een rapport aan minister Ab Klink van Volksgezondheid met aanbevelingen om de babysterfte binnen vijf jaar te halveren. In Nederland sterft één op de honderd baby's vlak voor, tijdens of vlak na de geboorte. Het heeft daarmee een van de hoogste sterftecijfers onder zuigelingen van Europa. Een van de aanbevelingen luidde dat artsen en andere medisch personeel dag en nacht binnen vijftien minuten paraat moeten zijn om in te grijpen bij noodsituaties bij bevallingen.

Militair Marco Kroon wordt vervolgd

Het Openbaar Ministerie gaat militair Marco Kroon, drager van de Militaire Willemsorde, vervolgen. De precieze aanklacht wordt eind van deze maand bekendgemaakt.

Ingewijden bevestigen zaterdag een bericht daarover van de Volkskrant. Kroon wordt verdacht van overtreding van de Opiumwet en de wet Wapens en munitie. De kapitein ontkent alle beschuldigingen. Vorig jaar kreeg Kroon de Militaire Willemsorde wegens heldhaftig optreden in Afghanistan.

Volgens ingewijden is in de aanklacht naar verluidt sprake van vergrijpen waarop een gevangenisstraf van minder dan een jaar staat. Bij een veroordeling van een celstraf van minimaal een jaar zou Kroon zijn Willemsorde moeten inleveren.

Militair Marco Kroon wordt vervolgd
Militair Marco Kroon wordt vervolgd (Foto: ANP)

'Adviseur Wilders omstreden homohater'

De nieuwe rechterhand van PVV-voorman Geert Wilders is een omstreden homohater. De Vlaming Paul Belien heeft in België een zeer omstreden reputatie als het gaat om homoseksuelen en hij is een tegenstander van euthanasie en abortus. Dat schrijft het AD zaterdag. Wilders verzette zich de afgelopen tijd juist fel tegen homodiscriminatie.

De adviseur van Wilders vindt onder meer dat mensen het recht moeten hebben om homoseksualiteit een afwijking te noemen. De Gay Pride in Amsterdam is volgens Belien een 'perverse vertoning', schrijft de krant. De katholiek Belien staat bekend als een intellectueel met oerconservatieve opvattingen. Hij is van mening dat Europa in de zeventiende eeuw in moreel verval is geraakt ten tijde van de Verlichting.

De PVV laat in een reactie aan de krant weten dat de Beliens ideeën over homoseksualiteit niet overeen komen met het partijstandpunt.

Champagneboeren boos op Andrélon

Unilever, de producent van Andrélon, en het Champagne Bureau, dat de belangen behartigt van het Franse Comité interprofessionnel du Vin de Champagne, staan komende week tegenover elkaar in de rechtbank. Andrélon heeft namelijk sinds kort een champagneshampoo op de markt gebracht en dat is tegen het zere been van de champagneboeren.

De naam champagne mag volgens de boeren enkel worden gebruikt voor de licht mousserende wijn uit de Champagnestreek in Frankrijk en een haarwasmiddel voldoet niet aan die voorwaarde. De naam moet dan ook zo snel mogelijk van de shampoofles verdwijnen.

Unilever heeft de champagneshampoo op de markt gebracht omdat het merk Andrélon zeventig jaar bestaat. Het is volgens de producent een tijdelijke jubileumshampoo die voor meer glans zorgt en luxe geur heeft.

Beenhakker zorgelijk over Feyenoord

Leo Beenhakker heeft zorgen over de toekomst van Feyenoord. Hoger dan de middenmoot lijkt voorlopig voor Feyenoord geen optie.

De technisch directeur van Feyenoord uitte zijn zorgen over de noodlijdende topclub in de talkshow FC Rijnmond. Beenhakker vreest dat de financiële omstandigheden, die alles behalve rooskleurig zijn, de club dwingen om genoegen te nemen met een plaats in de middenmoot.

"Ik ben ontzettend bezorgd. We proberen er alles aan te doen om dit proces te keren. Ik heb niet het idee dat iedereen in de gaten heeft hoe de situatie is. We maken nog steeds stappen achteruit, terwijl andere club stappen vooruit maken", aldus de ervaren rot.

"Ik ben echt geen geboren pessimist, maar als je realistisch bent dan moet je je voorbereiden op het feit dat wij de komende jaren een rol in de middenmoot gaan vervullen", zo voegde de technisch directeur eraan toe.

Paraguayanen maken kinderporno in gevangenis

In Paraguay is een netwerk opgerold dat in een gevangenis opnames maakte voor kinderpornofilms. Dat meldde het Openbaar Ministerie in het Zuid-Amerikaanse land vrijdag.

Drie verdachten die in de gevangenis vastzaten hadden in de cellenblokken een decor gebouwd voor de films. Ze hadden niet alleen camera’s, maar ook internetaansluitingen om de films te verspreiden. De tieners die in de films voorkomen, waren de gevangenis binnengekomen door zich voor te doen als familieleden van de gevangenen. Die zouden de slachtoffers hebben gedreigd hun familie iets aan te doen.

Volgens de officier van justitie moet het gevangenispersoneel hebben geweten van de filmopnames. De gevangenisdirecteur is ontslagen en het ministerie van Justitie heeft het gezag over het cellencomplex overgenomen.

Mourinho blijft vasthouden aan zijn tactiek

José Mourinho, coach van Real Madrid, blijft vasthouden aan zijn tactiek. Volgens diverse critici is zijn speelstijl niet aantrekkelijk.

"Op het UEFA Congres voor Coaches hebben veel mensen laten weten dat de manier waarop ik met Internazionale de Champions League hebben gewonnen hen erg aansprak. Ze vonden dat ik het uitstekend heb gedaan. Ik vergelijk mijn werk dan ook niet met dat van anderen", aldus Mourinho op de clubsite van Real Madrid.

"Ik doe wat ik doe en ik heb het vertrouwen in de resultaten die ik heb behaald. Dat zijn de beste argumenten om mezelf te verdedigen. Dit zijn momenten dat ik niet gecharmeerd ben van sommige dingen die worden gezegd. Ook als we 35 schoten op doel lossen en een wedstrijd in 0-0 eindigt zijn er mensen die blijven zeggen dat we te verdedigend spelen", zo vervolgde de Portugees.

Mourinho vermoedt dat het duel met Real Sociedad, dat dit weekeinde plaatsvindt, een zware dobber zal worden voor zijn ploeg.

"Dit wordt ons zwaarste wedstrijd tot nu toe. Ik zeg dat niet omdat dit onze volgende wedstrijd is, maar omdat Real Sociedad gewoon de moeilijkste tegenstander tot nu toe is. Teams die vanuit de Segunda Division zijn gepromoveerd hebben een houding en vertrouwen die erg hoog reikt. Daardoor is het moeilijker om tegen zo'n tegenstander te spelen dan tegen een ploeg die al meer Primera División-ervaring heeft."

Zwitserland legt 'zelfmoordtoerisme' aan banden

Zwitserland gaat niet in op buitenlandse druk om groepen als Dignitas die hulp bij zelfdoding aanbieden te verbieden. Wel zal het werk van deze groepen aan strengere regels worden gebonden, heeft de regering vrijdag gezegd.

Hulp bij zelfdoding is in Zwitserland toegestaan, mits degene die de hulp verleent niet persoonlijk profiteert van de dood van een patiënt. De regering zegt dat het merendeel van de geraadpleegde hulpgroepen en kantonale besturen voor strengere regelgeving is.

Minister van justitie Eveline Widmer-Schlumpf zei vorig jaar al dat de regering paal en perk wil stellen aan het 'zelfmoordtoerisme' van buitenlanders die niet in hun eigen land terechtkunnen. De regering zei vrijdag dat daarvoor nog dit jaar een wetsvoorstel zal worden ingediend bij het parlement.

Mogelijke deelname Poetin presidentsverkiezingen

Een Russisch staatsagentschap heeft twee webadressen geregistreerd die er mogelijk op wijzen dat de Russische premier Vladimir Poetin bij de verkiezingen in 2012 opnieuw een gooi wil doen naar het presidentschap.

De database van het Russische domeinnamenregister Reg.ru laat zien dat de Federale Lijfwachtendienst eind augustus twee adressen registreerde: putin-2012.rf en putin2012.rf. De Federale Lijfwachtendienst registreerde opvallend genoeg geen adressen voor de huidige president, Dmitri Medvedev.

Poetin was van 2000 tot 2008 president van Rusland. Hij werd premier nadat Medvedev werd gekozen tot president. Er bestaan vermoedens dat Poetin achter de schermen nog steeds de touwtjes in handen heeft.

Poetin en Medvedev hebben beiden gezegd dat ze op een later tijdstip gaan bespreken wie er deel gaat nemen aan de presidentsverkiezingen in 2012. Ze benadrukten beiden dat ze de strijd niet met elkaar willen aangaan.

Karl geen orkaan meer

Orkaan Karl is boven het zuiden van Mexico zo sterk afgezwakt, dat het een tropische storm is geworden. Dat meldde het Amerikaanse Orkaancentrum vrijdagavond (lokale tijd). De dienst verwacht dat Karl op zondag volledig verdwijnt.

De tropische storm bevindt zich nu in het bergachtige gebied ten zuiden van de hoofdstad Mexico-Stad. Ook al verliest Karl gestaag aan kracht, het Orkaancentrum waarschuwt nog altijd voor zware regenval, die overstromingen en aardverschuivingen kan veroorzaken. In de staat Puebla, ten oosten van Mexico-Stad, vielen twee doden, toen een woning werd bedolven onder een modderstroom.

Karl ontstond ongeveer een week geleden in de buurt van Venezuela. Als tropische storm trok hij woensdag over het Mexicaanse schiereiland Yucatan, waarna Karl boven het warme water van de Golf van Mexico aanzwol tot orkaankracht. Op zijn hoogtepunt bereikte de orkaan windsnelheden van bijna 200 kilometer per uur.

Karl geen orkaan meer
Karl geen orkaan meer (Foto: ANP)

Israël ligt stil voor Jom Kipoer

Israël is vrijdag na zonsondergang bijna volledig tot stilstand gekomen. Voor de joodse bevolking begon een van de belangrijkste dagen van de joodse kalender: Jom Kipoer, een dag van vasten en overpeinzingen.

Gedurende Jom Kipoer zijn er geen uitzendingen op de radio of de televisie. Bedrijven zijn gesloten en de straten zijn zo leeg dat duizenden kinderen de gelegenheid te baat nemen en fietsen op de snelwegen.

In de joodse traditie is Jom Kipoer de dag waarop God de daden van ieder mens beoordeelt en een besluit neemt over hun lot voor het komende jaar. Joden brengen de dag vastend en biddend door en tonen berouw voor hun zonden van het afgelopen jaar in de hoop vergeven te worden.

Het vasten eindigt zaterdag als de zon onder is gegaan met een stoot op een shofar, een ramshoorn, in de synagoges in het land.

'Beth Holloway niet gevangenis Joran uitgezet'

De moeder van Nathalee Holloway, Beth, is op bezoek geweest bij Joran van der Sloot in de gevangenis in Peru, maar is niet het complex uitgezet. Dat heeft Jorans advocaat Máximo Altez vrijdag desgevraagd gezegd. Diverse media in Nederland hadden gemeld dat Beth Holloway gedwongen was de gevangenis te verlaten, nadat ze had geprobeerd met Van der Sloot te praten. Ze zou een verborgen camera bij zich hebben gehad.

Altez bevestigde de informatie van de Nederlandse misdaadjournalist Peter R. de Vries. Die meldde op zijn website dat Beth Holloway op een reguliere manier de Castro Castro-gevangenis, waar Joran in een afdeling voor maximale veiligheid zit, is ingegaan. "Het was op een woensdag, de bezoekdag voor vrouwen", aldus de advocaat van Van der Sloot. Van een eventuele geheime camera was hem niets bekend.

'Beth Holloway niet gevangenis Joran uitgezet'
'Beth Holloway niet gevangenis Joran uitgezet' (Foto: ANP)

'Bezuinigingen obstakel onderhandelingen'

Bezuinigingen in de zorg vormen een obstakel in de coalitieonderhandelingen. PVV-leider Geert Wilders wil niet dat het eigen risico omhoog gaat en verzet zich ook tegen ingrepen in het basispakket. Dat meldt de Volkskrant op basis van bronnen rond de formatie, die spreken van 'moeizame gesprekken' die afgelopen week hebben plaatsgevonden.

De VVD, het CDA en de PVV zijn het wel eens over ingrepen in de sociale zekerheid. Zo lijken de onderhandelaars het eens over het verkorten van de WW, een versoepeling van het ontslagrecht en bevriezing van de lonen van ambtenaren.

Het CDA-congres, dat in moet stemmen met het onderhandelingsresultaat, zal volgens de Volkskrant niet eerder dan 2 oktober plaatsvinden. Het is ook mogelijk dat dit op 9 oktober zal zijn.

Hoofdkwartier NAVO in Kabul beschoten

Het hoofdkwartier van de NAVO-troepenmacht in Afghanistan, de ISAF, is zaterdag beschoten met een raket. Het projectiel landde in de buurt van de basis in de hoofdstad Kabul, maar heeft voor zover bekend geen schade aangericht. Dat meldde een woordvoerster van de NAVO. Vlakbij de basis zijn ook de Amerikaanse ambassade en enkele Afghaanse ministeries gevestigd.

Afghanistan kiest zaterdag een nieuw lagerhuis, de Wolesi Jirga. De radicaalislamitische Talibanbeweging heeft gedreigd de verkiezingen te zullen ontregelen. Honderden stembureaus blijven dicht, omdat de Afghaanse autoriteiten de veiligheid van de kiezers niet kunnen waarborgen.

Zoektocht naar oppas dolfijnen blijkt grap

De sollicitatieprocedure die het Dolfinarium in Harderwijk in gang zette voor een oppas voor babydolfijnen blijkt een grap te zijn. Ruim driehonderd geïnteresseerden reageerden op de vacature, maar het betreft een verlate 1 aprilgrap met een verborgen camera.

Begin deze maand liet het Dolfinarium weten op zoek te zijn naar een oppas voor de dolfijn Kai, die op 21 augustus werd geboren. In het functieprofiel stond dat de babysitter over zwemdiploma's A en B moest beschikken en oppaservaring moest hebben. Ervaring met dolfijnen was een pre, maar niet noodzakelijk, affiniteit met dieren was wel vereist.

De honderden sollicitanten kregen onlangs een brief terug. Hierin werd uitgelegd dat er helemaal geen vacature voor babysitter was, maar dat het om een grap ging. Die zou eigenlijk plaats moeten vinden op 1 april. Voorafgaand aan die datum kreeg dolfijn Anke echter een miskraam, dus kon de grap met de verborgen camera niet doorgaan.

Daarom werd de practical joke uitgesteld tot na de geboorte van Kai. Een van de sollicitanten moest op zijn eerste werkdag allerlei belachelijke dingen doen om de dieren rustig te houden, zoals blokfluit spelen. Het filmpje is op de website van het Dolfinarium te zien.

Alle sollicitanten hebben hun sollicitatiebrief niet helemaal voor niets geschreven: ze krijgen allen twee vrijkaarten voor een 'speciale VIP-kraamochtend' in het Dolfinarium.

Uitslagen Jupiler League speelronde 6

Vanavond werd de zesde speelronde in de Jupiler League afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen en de vernieuwde stand.

De topper van vanavond was die tussen RKC Waalwijk en Sparta Rotterdam. Beide ploegen kwamen vorig seizoen uit in de Eredivisie en hopen dit seizoen promotie naar de hoogste klasse te bewerkstelligen. RKC kwam vlak na rust op voorsprong via De Groot. Een kwartier voor tijd trok Sparta-clubtopscorer Voskamp de stand gelijk: 1-1. Dit bleek tevens de eindstand. Het duel kenmerkte zich vooral door de vele gele kaarten die scheidsrechter Kamphuis gaf: vijf voor RKC, vier voor Sparta.

FC Volendam boekte vanavond een klinkende overwinning op AGOVV Apeldoorn. In de eerste helft zorgden De Lange en Tol voor een 2-0 voorsprong, vlak voor rust maakte Tailor de aansluitingstreffer. In de tweede helft ging AGOVV op zoek naar de gelijkmaker, die het in de 73e minuut via Laghmouchi dan ook vond: 2-2. Volendam besloot nog een keer aan te zetten, en met twee doelpunten van Platje in de 83e en 90e minuut, en een doelpunt van Kramer in de 91e minuut wist Volendam de eindstand op 5-2 te bepalen. Volendam staan na zes duels op de zesde plaats. AGOVV, dat ondanks twee overwinningen nul punten heeft wegens puntenaftrek, staat zestiende.

sc Cambuur wist vanavond thuis niet te scoren tegen BV Veendam. De bezoekende ploeg wist daarvan te profiteren door in de 90e minuut via Kolder de drie punten mee te pakken: 0-1. Cambuur zakt daardoor van de tweede naar de vijfde plaats. FC Zwolle, dat met 3-0 van Telstar won, blijft de koploper. Verrassende nummer twee is FC Eindhoven, dat vanavond Almere City FC met 2-0 versloeg door twee doelpunten van Vansimpsen in de eerste helft.

Uitslagen:

Thuis Uit Uitslagen
RKC Waalwijk Sparta Rotterdam 1-1
MVV Maastricht Fortuna Sittard 2-1
RBC Roosendaal Go Ahead Eagles 1-0
SC Cambuur BV Veendam 0-1
FC Eindhoven Almere City FC 2-0
FC Emmen Helmond Sport 1-3
FC Volendam AGOVV Apeldoorn 5-2
FC Zwolle Telstar 3-0

Stand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 FC Zwolle 6 5 1 0 15 11 - 1
2 FC Eindhoven 6 4 2 0 14 11 - 2
3 Helmond Sport 6 4 1 1 13 7 - 4
4 FC Volendam 6 3 3 0 12 12 - 7
5 SC Cambuur 6 4 0 2 12 9 - 4
6 Sparta Rotterdam 6 3 2 1 11 22 - 11
7 RKC Waalwijk 6 2 4 0 10 11 - 7
8 Go Ahead Eagles 6 3 0 3 9 10 - 7
9 FC Den Bosch 5 2 1 2 7 9 - 7
10 RBC Roosendaal 6 2 1 3 7 7 - 7
11 Telstar 6 1 2 3 5 6 - 10
12 FC Emmen 6 1 1 4 4 8 - 13
13 FC Dordrecht 5 1 0 4 2 3 - 6
14 MVV Maastricht 6 2 3 1 2 9 - 9
15 BV Veendam 6 1 2 3 1 6 - 12
16 AGOVV Apeldoorn 6 2 0 4 0 8 - 13
17 Almere City FC
6 1 0 5 0 5 - 22
18 Fortuna Sittard 6 0 1 5 -1 6 - 18

Voor meer statistieken kijk je op de speciale Jupiler League-pagina.

[DC] Servië trekt stand gelijk

Servië heeft de stand in de halve finale van de Davis Cup tegen Tsjechië gelijkgetrokken. Na de nederlaag van invaller Victor Troicki tegen Radek Stepanek zorgde Janko Tipsarevic ervoor dat de stand na de eerste dag in Belgrado 1-1 werd.

Tomas Berdych was de favoriet tegen Tipsarevic, maar aangemoedigd door het thuispubliek wist de Serviër de eerste twee sets te winnen. Berdyck pakte eenvoudig de derde set, maar moest in de tiebreak van de vierde de zege in de partij aan Tipsarevic laten: 7-5, 6-2, 2-6 en 7-6 (5).

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.