Huntelaar: "Geen spijt van keuze voor Milan"

Klaas-Jan Huntelaar heeft AC Milan na een seizoen verlaten. De Oranje-international verliet Real Madrid voor de Italiaanse topclub. Maar daar wist hij nooit door te breken. Nu beproeft hij zijn geluk bij het Duitse Schalke 04.

"Wrokgevoelens heb ik niet, net zoals ik geen spijt heb van mijn keuze voor Milan", zegt Huntelaar tegen De Telegraaf. De oud-Ajacied heeft nog geen kans gehad om afscheid te nemen door de interlandweek. "Er staan daar nog wat spullen van me en ook mijn auto staat op het vliegveld van Milaan", aldus Huntelaar.

"Ik moet iedereen nog even een handje geven daar, alhoewel ik geen behoefte heb aan een echt afscheid. Ik wil nu vooruitkijken", vervolgt de spits, die vrijdag drie keer scoorde voor Oranje tegen San Marino. Huntelaar is nog druk op zoek naar een nieuw huis. De aanvaller weet nog niet of hij in Duitsland gaat wonen.

"We hebben wel iets waar we voorlopig terecht kunnen, maar we moeten nog gaan kijken wat we gaan doen; willen we in Duitsland of Nederland gaan wonen. Gelsenkirchen is in ieder geval dicht bij huis, dat is lekker. Ik ben namelijk wel gehecht aan familie en ook aan Nederland", aldus de spits, die zeer trefzeker is voor Oranje.

Huntelaar was in 37 interlands al negentien keer trefzeker. "Ik heb altijd doelpunten nodig. Het is lekker om je te laten zien bij Oranje en ook meteen richting je nieuwe club. Dat gemiddelde is leuk, maar kan nog wel beter hoor. Ik wil altijd scoren, of het nou tegen San Marino of Brazilië is", besluit de nieuwe spits van Schalke 04.