Sharapova vindt zichzelf niet perfect

Maria Sharapova speelt morgen een bijzondere partij. De Russin neemt het in de derde ronde van de US Open namelijk op tegen de 18-jarige Beatrice Capra, die sinds 2004 fan van haar opponente is.

Capra zag Sharapova in dat jaar Wimbledon op haar naam schrijven en is sindsdien fan van de tennisster. "Dat is best gek, want ik vind mezelf nog steeds heel jong", aldus de Russin. "Althans, ik denk graag dat ik erg jong ben."

Sharapova wil op de US Open proberen haar tweede titel in de wacht te slepen. De tennisster behoort al jaren tot de internatnionale top, maar zou het naar eigen zeggen toch nog moeite hebben met de rol van tieneridool.

"Als ik een clinic geef, zeggen kinderen vaak tegen me dat ze net als mij willen worden. Dat is niet alleen overweldigend om te horen, maar ook een beetje raar. Ik ben namelijk verre van perfect hoor. Er zijn heel veel dingen waar ik niet goed in ben. Daarom zeg ik altijd tegen die kinderen: 'je moet proberen beter te worden dan ik of wie dan ook."

Sharapova gaf tot slot toe zelf nooit een idool gehad te hebben. "Ik was altijd wel gecharmeerd van bepaalde elementen uit iemands spel, maar ik wilde nooit net als een ander zijn. Ik denk dat dit misschien wel een van mijn sterkste punten is."