Jol: "Schade behoorlijk groot"

Ajax-trainer Martin Jol stelde na de verloren wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen FC Twente (0-1) vast dat de schade bij zijn elftal groter is dan de nederlaag alleen. Vier dagen voor de belangrijke return in de Champions League tegen PAOK vielen Eyong Enoh en Rasmus Lindgren geblesseerd uit. "Eyong is er woensdag niet bij, Lindgren waarschijnlijk ook niet", aldus Jol.

Enoh viel al na drie minuten uit. De Kameroener ging zonder dat er een bal in de buurt was op de grond zitten en vroeg meteen om een wissel. "We zijn hem wel even kwijt. De eerste competitiewedstrijd tegen FC Groningen haalt hij ook niet", aldus Jol. Lindgren, de vervanger van Enoh, ging op zijn beurt twintig minuten voor tijd naar de kant. Daardoor staat Jol voor de wedstrijd tegen PAOK voor een moeilijke puzzel op zijn middenveld.

Ajax moet het tegen FC Groningen hoogstwaarschijnlijk ook doen zonder Luis Suárez. De aanvoerder werd vlak voor rust met rood uit het veld gestuurd en hem wacht daardoor een schorsing voor de competitie. "Achteraf gezien is de schade behoorlijk groot. Als ik dit vooraf had geweten, had ik het beloftenelftal het veld in gestuurd", aldus Jol.