Klose en Bayern lijken voor elkaar te kiezen

Miroslav Klose lijkt bij Bayern München te blijven. De aanvaller speelde vorig seizoen niet vaak onder Louis van Gaal, maar dat deert hem niet.

Gezien zijn goede WK hoeft Klose niet te vrezen voor zijn carrière. De Engelse topclubs zouden al op de loer liggen, maar voorzitter Karl-Heinz Rummenigge is helder. "Hij wil bij Bayern blijven."

Klose zelf is ook positief. "Bij Bayern steekt het op dit moment allemaal goed in elkaar", zegt hij in TZ. "Deze Bayern-familie bij elkaar houden en eisen dat iedereen zijn steentje aan het succes bijdraagt doet trainer Louis van Gaal. Ik ben op dit moment blij dat ik deel daarvan uit mag maken."

Rummenigge over de speelkansen van Klose: "Hoe zich dat gaat ontwikkelen is slechts een kwestie van afwachten. Hij weet dat alles mogelijk is. Wie had bijvoorbeeld voorafgaand aan het vorige seizoen verwacht dat Ivica Olic basisspeler zou worden en dat Mario Goméz en Klose op de bank zouden belanden? Miro heeft tegen mij gezegd dat hij absoluut bij Bayern wil blijven."

Het contract van Klose bij der Rekordmeister loopt medio 2011 ten einde. Afgelopen seizoen kwam hij slechts tot drie doelpunten.