Keizer naar Vacansoleil

Vacansoleil heeft zich voor 2011 en 2012 versterkt met de 22-jarige Martijn Keizer. De renner komt momenteel uit voor het Rabobank continental team.

De Nederlands kampioen tijdrijden bij de beloften richt zich de komende maanden op de mondiale titelstrijd in Geelong, Australië. Keizer wil daar een gooi doen naar de wereldtitel tijdrijden voor beloften. De Groninger werkt via onder meer de Ronde van Portugal en de Tour de l'Avenir richting het WK. In de voorbereiding op het WK zal Keizer mogelijk nog als stagiair uitkomen voor de blauwgele formatie.

Keizer won reeds vijf maal in 2010 en is naast een begenadigd tijdrijder een allrounder. Een negende plaats in Luik-Bastenaken-Luik voor beloften en een 5de plaats in het eindklassement van Olympia's Tour 2010 onderstrepen zijn allround kwaliteiten.

Vacansoleil-manager Daan Luijkx is blij met het aantrekken van Keizer: "Het is een echte hardrijder die bij de ploeg past. We zijn altijd op zoek naar jonge talentvolle Nederlanders en willen met een renner als Martijn een goede balans vinden tussen groeien binnen het team en erin vliegen tussen de profs. Keizer is klaar voor de stap naar de professionals. Voor de Nederlandse wielersport is het goed dat er voor echt talentvolle renners wat meer ruimte is bij verschillende ploegen met een Nederlandse basis."