Alonso: "Geen spijt van actie"

Fernando Alonso heeft geen spijt van de inhaalactie op Robert Kubica. De Spanjaard haalde met zijn Ferrari de Renault in voor plaats vier, maar ging hierbij door het gras. Hiervoor kreeg hij een drive-through-penalty waardoor hij ver terugviel in de wedstrijd en geen rol van betekenis meer speelde.

Dat Alonso de inhaalactie nodig had kwam omdat hij bij de start slecht weg kwam en enkele plaatsen verloor. De Spanjaard had bij het uitvoeren van de straf de pech dat de safety car net op de baan geweest was, waardoor het hele veld compact geworden was. Meer dan plaats veertien zat er ook niet in.

"Ik denk dat we gedaan hebben wat we hadden moeten doen en niets er aan hadden moeten veranderen. Er zullen vele mensen zeggen dat we Kubica weer voorbij hadden moeten laten, maar er zat niets anders op. Als er een muur had gestaan dan had ik daar tegenaan gecrasht en hadden ze waarschijnlijk Kubica bestraft. Dus het hangt er vanaf hoe je er naar kijkt," zei Alonso. "Wij dachten dat het oké was. Er gingen enkele ronden voorbij en er was geen nieuws. En als we hem voorbij hadden moeten laten, dan was er niets meer te veranderen omdat Kubica al opgegeven had."