[WBD] Serena houdt eer familie Williams hoog

Serena Williams heeft nog uitzicht op prolongatie van haar Wimbledon-titel. De jongste van de Williams-zussen is de enige topper van het deelnemersveld bij de vrouwen die zich op het gras in Londen wist te handhaven.

De rest van de top twintig van de plaatsingslijst is in de halve finales niet meer aanwezig. Williams, al drie keer winnares in Londen, stuit vandaag in de tweede halve finale op de verrassende Tsjechische Petra Kvitova (20). Die had voor de start van het grandslamtoernooi in Londen nog nooit een duel op gras gewonnen.

Voor het duel van Williams en Kvitova komen Vera Zvonareva en Tsvetana Prionkova op de baan. Zvonareva heeft nog een geplaatste status, al geeft de 21e positie aan dat ze ook niet zo ver in het toernooi werd verwacht.

Opponente Pironkova was in de kwartfinale verantwoordelijk voor de aftocht van Venus Williams. In 2006 won ze haar debuutwedstrijd op Wimbledon om vervolgens in Londen slechts nederlagen te incasseren. "In Bulgarije hebben we niet een grasbaan om te tennissen", was ze eerder verrast over haar eigen succes.