Actrice Amanda Bynes (24) met pensioen

Na een handjevol films en een eigen tv-show heeft Amanda Bynes genoeg van het acteren. De 24-jarige blondine gaat met pensioen, kondigde ze aan via Twitter. "Ik weet dat 24 erg jong is om met pensioen te gaan, maar toch doe ik het."

"Als ik iets niet meer leuk vind om te doen, stop ik ermee. Ik vind acteren niet meer zo leuk als vroeger, daarom stop ik", motiveerde Bynes haar carrièremove. Bynes stapte op haar zevende de film- en televisiewereld in. Als 13-jarige begon ze met 'The Amanda Show' bij kinderzender Nickelodeon. De blondine speelde in films als 'Hairspray', 'What a Girl Wants' en 'She's the Man'.

"Ik heb de films en series waarin ik speelde nooit geschreven. Ik heb alleen een personage neergezet dat de producers of regisseurs bedacht hadden." Amanda zal voor het laatst op het witte doek te zien zijn in de comedy 'Easy A'. De film gaat half september in première in de Verenigde Staten.

Wat Bynes na haar pensioen gaat doen, is nog onduidelijk. Drie jaar geleden startte Amanda haar eigen kledinglijn, maar toen de winkelketen die Bynes' creaties verkocht failliet werd verklaard, verdween ook haar kledinglijn van de markt.

Actrice Amanda Bynes (24) met pensioen
Amanda Bynes (Foto: Novum)