FC Oss komend seizoen wel in bekertoernooi

FC Oss doet komend seizoen niet mee aan de KNVB Beker. Door de degradatie van de club uit de eerste divisie mag Oss niet meedoen, meldt de KNVB. De regels van de bond zeggen dat alle teams uit de twee hoogste afdelingen zijn ingeschreven. Daarnaast doen er 56 amateurverenigingen mee.

De amateurverenigingen die wel aan de KNVB Beker deelnemen zijn de kampioenen en periodekampioenen uit de hoofdklasse en de halve finalisten van de districtsbekercompetities van het afgelopen seizoen. Daardoor is er geen plaats voor de degradanten uit de eerste divisie. De beslissing voor deze opzet is al in het voorjaar genomen volgens de bond.

In het seizoen 2011/2012 kan Oss weer deelnemen aan het bekertoernooi. Dat het dit jaar niet in de beker speelt is een tegenvaller. In een reactie laat de club weten in het kort geding tegen de KNVB, dat dient op 23 juni, ook de uitsluiting van het bekertoernooi mee te nemen. Oss beweert niet op de hoogte te zijn van het feit dat de opzet al in het voorjaar bekend was.

Update @ 16:20 uur

FC Oss doet komend seizoen wel mee aan de KNVB Beker. Het Bestuur Betaald Voetbal zei vrijdag dat de eerdere berichtgeving een vergissing was.

"De voorgestelde instroomopzet voor het bekertoernooi, zoals vanmorgen gecommuniceerd, is niet geaccordeerd door het Bestuur Betaald Voetbal. De opzet is dan ook een vergissing van de zijde van de bond." Volgens de KNVB was het altijd de bedoeling dat de degradant uit de eerste divisie wel mee zou doen.

"FC Oss zal als voormalig betaaldvoetbalorganisatie deelnemen vanaf de ronde in het bekertoernooi waarin de betaaldvoetbalorganisaties instromen."

De profclubs stromen in de derde ronde in. De 56 deelnemende amateurverenigingen blijven ongewijzigd.