Apple komt met nieuwe iPhone

Apple zal vanavond volgens hardnekkige geruchten zijn nieuwe iPhone presenteren. Daarnaast zal er mogelijk ook een releasedatum worden genoemd voor de nieuwe versie van iPhone OS 4.

Steve Jobs zal hoogstpersoonlijk de nieuwste ontwikkelingen presenteren aan de pers tijdens de WWDC keynote. De keynote zal beginnen vanavond om 19.00 uur (Nederlandse tijd).

Update 19:43

Steve Jobs heeft zojuist de iPhone 4 onthuld. Het design van de behuizing van de iPhone is veranderd. De zijkanten zijn recht i.p.v. rond. Het eerder uitgelekte prototype was dus de echte iPhone 4.

Het is hem toch echt. (Foto: Gizmodo)
Update 20:19
iPhone OS 4 wordt nu geïntroduceerd. Nu ook met multitasking, mogelijkheid voor mappen aan te maken waarin je bestanden kunt opslaan, een aantal Apple-eigen apps erbij zoals iMovie en iBooks, je eigen bureaublad.
Daarnaast krijgt de iPhone, net als de iPad, ook een A4 CPU. En de iPhone 4 krijgt daarnaast ook een Retina scherm, met maar liefst 326 pixels per inch.
Update 20:34
Vanaf 1 juli zal iAd beschikbaar komen. Hiermee kunnen ontwikkelaars een banner in hun app tevoorschijn laten komen. Dan kunnen ontwikkelaars op die manier wat geld met hun app verdienen.
Update 20:36
Tot slot in iPhone OS 4. Videocalls op de iPhone. Met een extra camera aan de voorzijde van de iPhone kun je dus beeldbellen. Het zal voorlopig uitsluitend via WiFi gaan.
Update 20:41
Wederom is de iPhone in twee kleuren verkrijgbaar. Maar nu is de witte zowel aan achterkant als de voorkant wit. De 16GB uitvoering gaat 199 dollar kosten en de 32GB versie 299 dollar.
Update 20:43 
Op 15 juni zal hij (in de VS, Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië en Japan) in de voorverkoop gaan, 24 juni worden de eersten uitgeleverd.
Update 20:45
Het nieuwe iPhone OS zal gratis beschikbaar komen voor iPod Touch gebruikers. Vanzelfsprekend werken niet alle functies. Het OS komt op 21 juni uit.