Van Buyten: "Bierdouche uit respect voor Van Gaal"

De spelers, de clubleiding van Bayern München en zelfs de altijd kritische Duitse media kwamen superlatieven tekort om Louis van Gaal te prijzen na het pakken van de Duitse landstitel. Ook Daniel van Buyten had lovende woorden over voor de Nederlandse trainer.

De Belg blikte op zijn website terug op het seizoen en de traditionele bierdouche die hij Louis van Gaal gaf. "Kampioen worden is het zwaarst, want daar moet je 34 matchen voor knokken. We laten Schalke vijf punten en Bremen negen punten achter ons. En we hebben de beste aanval en de beste verdediging. Dat maakt van ons een mooie kampioen", aldus Van Buyten.

Der Rekordmeister is nog in de race voor de triple, daar het in de finale van de DFB Pokal en Champions League staat. "Wij willen de drie trofeeën, want de triple heeft Bayern nog nooit behaald. Deze spelersgroep wil geschiedenis schrijven."

Van Buyten had ook oog voor zijn eigen prestaties dit jaar. "Ik beleefde een van mijn beste seizoenen in de Bundesliga. Net als het team kende ik een delicaat seizoensbegin. Maar ik volhardde en Van Gaal bracht er mij weer bovenop. Als iemand als Van Gaal je een vaste stek in de verdediging geeft, geeft dat enorm veel vertrouwen. En dat is heel belangrijk voor een voetballer."

Na afloop van de laatste wedstrijd van het seizoen trakteerde Van Buyten zoals de traditie voorschrijft zijn trainer op een bierdouche. "Slim als hij is, wisselde hij tijdens de rust zijn maatpak voor een trainingspak. De eerste aanval kon hij nog makkelijk ontwijken, maar bij de tweede goot ik mijn groot glas bier over hem heen. Voor mij stond dat symbool voor onze goeie verstandhouding en respect. En hij heeft dat ook zo begrepen."