'Thriller' gekozen tot invloedrijkste videoclip

De clip van Michael Jacksons 'Thriller' is verkozen tot invloedrijkste popvideo aller tijden. Netwerksite MySpace liet muziekfans uit twintig video's kiezen. 'Here it Goes Again' van Ok Go eindigde op de tweede plek, Britney Spears' 'Baby One More Time' werd derde.

De twintig video's werden geselecteerd door kenners van de muziekindustrie. Vervolgens voelde MySpace ruim duizend muziekliefhebbers aan de tand. Het veertien minuten durende 'Thriller' kon op steun van ruim vijftien procent van de ondervraagden rekenen. De clip uit 1983 werd onder meer geroemd omdat hij de grens tussen muziek en film deed vervagen.

'Here it Goes Again' is de jongste clip in de top tien. In 2006 was te zien hoe de vier heren van Ok Go dansen op loopbanden. De video werd een hit op YouTube, waarna ook muziekzenders het nummer oppikten.

De oudste video in de lijst is Queens 'Bohemian Rhapsody'. Het nummer uit 1975 kreeg ruim vijf procent van de stemmen en staat op de zesde plaats. Hekkensluiter is 'Sabotage' van de Beastie Boys. Het clipje uit 1994 kreeg 3,5 procent van de stemmen. De top 10 is hier te raadplegen.

'Thriller' gekozen tot invloedrijkste videoclip