Chelsea moet Mikel zeker drie weken missen

John Obi Mikel mist zo goed als zeker de laatste drie competitiewedstrijden van Chelsea in de strijd om de Engelse landstitel. De Nigeriaan heeft een scheur in zijn meniscus en is minimaal drie weken uitgeschakeld.

Mikel liep de knieblessure op tijdens de verloren stadsderby tegen Tottenham Hotspur (2-1) afgelopen zaterdag. Nader onderzoek wees een scheur in de meniscus uit. "De dokters hebben me verteld dat het zeker drie weken duurt voordat de blessure genezen is", aldus Mikel tegen Kickoffnigeria.

De Nigeriaanse middenvelder moet daardoor de laatste drie wedstrijden in de Premier League missen, maar is mogelijk op tijd hersteld voor de finale van de FA Cup tegen Portsmouth. Het is voor Chelsea de tweede tegenvaller in korte tijd. Oo Mickael Essien komt dit seizoen niet meer in actie voor The Blues.

De Ghanees heeft al maanden problemen met zijn knie en moet waarschijnlijk toch het WK in Zuid-Afrika aan zich voorbij laten gaan. Mikel lijkt op tijd hersteld om met Nigeria aan het WK te beginnen.