Alonso niet bang voor Red Bull

Fernando Alonso, die op dit moment tweede staat in het kampioenschap, is niet bezorgd om de snelheid van het team van Red Bull Racing. Het team dat afkomstig is uit Oostenrijk wist tot nu tot drie pole-positions te behalen en één overwinning. Dat zij niet gewonnen hebben tijdens de eerste twee races, valt te wijten aan technische problemen.

Alonso verklaarde na de race in Maleisië: "Ze hadden hun drie pole-positions, maar of ze wel drie keer gewonnen zouden hebben, ben ik niet zeker van. Wij waren in Bahrein erg snel, en in Australië misschien nog wel sneller. In Maleisië hadden ze het ook makkelijk, omdat wij in de kwalificatie een fout hadden gemaakt. Het kampioenschap is nog lang, en we zijn in staat de auto nog erg te verbeteren."

In Bahrein moesten de motoren van de Spaanse coureur en zijn collega Felipe Massa uit voorzorg vervangen worden en in Maleisië vielen zowel Alonso als de Sauber-coureurs Kamui Kobayashi en Pedro de la Rosa, die met Ferrari-motoren rijden, uit door motorproblemen. Alonso maakt zich hierover niet zoveel zorgen: "Ik maak me daar niet druk over. Het is jammer dat Sauber een probleem had, maar in de wintertests hadden we geen problemen met de motoren. We zullen de oorzaken van de problemen onderzoeken, maar ik denk dat het erg specifieke zaken zijn die we makkelijk kunnen oplossen.".