Guardiola: "Ik feliciteer de club"

Uiteraard was Josep Guardiola ook onder de indruk van Lionel Messi. Toch verzandde hij niet in superlatieven na afloop van de kwartfinale van de Champions League tussen Barcelona en Arsenal.

"Hij was heel fris, beslissend", zei Guardiola op de persconferentie. "Hij heeft laten zien wat voor een speler hij is." Al snel ging de trainer verder met het team. "Ik feliciteer ze, maar ook de club omdat we voor de vierde keer in vijf jaar in de halve finales van de Champions League zitten. Dat spreekt voor de club."

"We hadden meer balbezit dan Arsenal, maar het was een linke wedstrijd. Na de gelijkmaker kalmeerden we en verdedigden we zeer geconcentreerd", aldus Guardiola, die niet al te veel wilde ingaan op El Clasico. "We zijn heel blij met déze wedstrijd. Vandaag (dinsdag, red) en morgen genieten we hiervan. Op donderdag en vrijdag gaan we over Real Madrid denken."

"Het team is in vorm. Wie waar speelt maakt niet uit: iedereen weet wat-ie moet doen. Een voorbeeld was dat we vanavond in de tachtigste minuut nog druk zetten op doelman Manuel Almunia."