[CL] Uitslag FC Barcelona - Arsenal

FC Barcelona is na Internazionale de tweede ploeg, die zich bij de laatste vier van het toernooi om de Champions League heeft geschaard. Aan de hand van Lionel Messi werd het uiteindelijk 4-1 voor de Catalanen. De Argentijn nam alle vier de doelpunten voor zijn rekening.

FC Barcelona was vanaf het eerste fluitsignaal de bovenliggende partij, maar domineerde in eerste instantie minder dan in het eerste duel, dat in Engeland werd gespeeld. Toen waren de Catalanen vooral voor rust heer en meester.

Arsenal speelde in de eerste helft wat verder van het doel af en kwam via een counter zelfs op een 1-0-voorsprong. Walcott stond aan de basis van deze treffer. Hij leverde de bal namelijk af bij Bendtner, die aanvankelijk op Valdés stuitte. Bij de tweede poging was het alsnog raak.

The Gunners konden niet lang van de voorsprong genieten. Nog voor rust zorgde Messi er met een loepzuivere hattrick voor dat FC Barcelona zeker was van de halve finale in de Champions League.

Na de pauze beet Arsenal nog eens flink van zich af, wat deels te wijten was aan het lagere tempo dat FC Messi inmiddels hanteerde. Hierdoor kregen onder meer Rosicky en Bendter nog mogelijkheden op een treffer. Toch leverde de dadendrang van de Londenaren geen goals op, waarna Messi in de slotfase zijn kwartet aan doelpunten completeerde. De kleine Argentijn vond eerst doelman Almunia op zijn weg, maar werkte de bal in tweede instantie alsnog tegen de netten.