Benítez: "Valencia ging expres liggen"

Rafael Benítez verloor gisteren met Liverpool op bezoek bij Manchester United (2-1). The Reds kwamen nog wel op voorsprong door Fernando Torres. Maar een volgens Benitez uitgelokte strafschop hielp United weer terug in de wedstrijd. De Spanjaard twijfelt niet aan de integriteit van scheidsrechter Howard Webb, maar hekelt wel collega Sir Alex Ferguson.

United kwam op gelijke hoogte na een duikeling van Antonio Valencia. Webb beoordeelde de overtreding van Javier Mascherano op de buitenspeler als gemaakt binnen het strafschopgebied. Wayne Rooney schoot de thuisploeg vervolgens vanaf de stip op gelijke hoogte en zag United na rust winnen.

"We hebben te vroeg een strafschop weggegeven, maar ik heb mijn twijfels er over. Als je naar de herhaling kijkt is het verdacht hoe Valencia naar de grond gaat", aldus Benitez tegen Skysports. Liverpool-doelman Pepe Reina keerde de strafschop, maar was kansloos op de rebound van Rooney.

"Of hij expres is gaan liggen? Dat denk ik wel op basis van deze herhaling", verklaart Benitez over de val van Valencia. "Het is niet helemaal duidelijk, maar de manier van vallen is zeer raar. Het heeft de wedstrijd zeker beïnvloed. We speelden goed, met zelfvertrouwen en toen gebeurde dat."

"In het verleden zijn sommige beslissingen niet in ons voordeel geweest, maar Webb is een goede scheidsrechter. Iedereen weet de invloed van Sir Alex, maar Webb is gewoon een goede scheidsrechter. Ik twijfel niet aan zijn integriteit." Benítez kreeg het na de gelijkmaker aan de stok met collega-manager Ferguson.

"Als je van mening verschilt, moet je dat laten weten." Ferguson eiste een rode kaart voor Mascherano. "Op geen enkele manier zou Jamie Carragher er in zijn geslaagd Valencia het scoren te beletten. Volgens de regels zou Mascherano rood hebben moeten gekregen. Vandaag niet dus", aldus de zegevierende Schot.