Domenicali: "Nog veel werk te verzetten"

Ferrari kwam de afgelopen dagen tijdens de Formule 1-test op het circuit van Valencia sterk voor de dag. Op alle drie de dagen werd de snelste tijd door een rode bolide neergezet, waarbij Fernando Alonso zijn teammaat Felipe Massa aftroefde qua snelste tijd. Teambaas Stefano Domenicali wil echter geen overhaaste conclusies trekken met betrekking tot het kampioenschap.

"We moeten niet vergeten hoe we er vorig jaar voor stonden," zei de Italiaan. "We hebben nog heel veel werk te verzetten en er zijn nog steeds problemen die moeten worden opgelost. Bovendien weten we niet met hoeveel brandstof de anderen rijden. Het is dus onmogelijk om nu al iets over de krachtsverhoudingen te zeggen. Het is bovendien goed mogelijk dat sommige teams verstoppertje aan het spelen zijn, en er moeten nog een paar auto's gepresenteerd worden."

"We zijn wel tevreden over de betrouwbaarheid van de nieuwe auto," vervolgde de Domenicali. "We hebben zonder problemen al meer dan 1.400 kilometer gereden, wat een erg goed begin is. In Valencia zijn we ook begonnen met het bestuderen van het gedrag van de nieuwe Bridgestone-banden bij verschillende brandstofhoeveelheden, maar de waarde van die data is niet heel groot. Dit circuit is namelijk niet heel erg veeleisend voor de banden en de temperaturen van afgelopen week, zijn ook niet representatief voor wat we straks tijdens het seizoen zullen tegenkomen."

"We moeten ons dus niet laten afleiden door de gereden tijden. Die kunnen volkomen misleidend zijn. Er bestaan geen wonderen in de Formule 1. Om snel te zijn moet je maanden en maanden keihard werken, maar ondertussen werken je tegenstanders net zo hard en met evenveel motivatie."