Renault presenteert de R30

Het Formule 1-team van Renault heeft in Valencia haar bolide voor het Formule 1-seizoen 2010 gepresenteerd. De R30 moet het Franse team verder naar voren helpen op de grid. De auto waar Robert Kubica en Vitaly Petrov in gaan rijden is voorzien van retro looks.

De auto is voorzien van een hoge, maar stompe neus. Dit in tegenstelling tot de andere renstallen die voor een meer scherp exemplaar hebben gekozen. Verder is ook bij deze auto de haaienvin aanwezig en lopen de sidepots vrij hoog door, waar bij de andere teams deze redelijk snel aflopen. Tenslotte is het kleurenschema met geel en zwart de opvallendste verandering. Het Franse team keert hiermee terug naar de kleuren die in 1978 gebruikt werden toen het merk voor het eerst de Formule 1 binnenkwam.

Eén kanttekening is wel te maken, want Formule 1-journalist Adam Cooper gelooft dat de vandaag gepresenteerde auto slechts een showmodel is en dat de echte bolide nog in de garage in Valencia staat. De neus van die bolide zou er in ieder geval heel anders uitzien.

Renault R30

Renault R30

Renault R30

Renault R30
De Renault R30