Jans brengt positief advies uit over Lucius

FC Groningen-trainer Trainer Ron Jans is positief gestemd over Theo Lucius. De middenvelder was met de Trots van het Noorden meegereisd op trainingskamp, waar hij kon laten zien dat zijn conditie op peil is.

De oud-speler van onder meer Feyenoord is clubloos sinds afgelopen zomer, omdat zijn contract bij Feyenoord niet werd verlengd. De afgelopen week heeft hij de technische staf van Groningen redelijk kunnen overtuigen.

“Uit de trainingen met hartslagmeters om hebben wij kunnen opmaken dat Theo, vergeleken met de rest van de groep, in de middenmoot zit. Hij moet nog wat aansterken”, aldus trainer Ron Jans tegenover het Dagblad van het Noorden. “Maar hij heeft iets wat wij missen in deze groep. Hij heeft ervaring en kan ons ook helpen in de coaching. De technische staf zal een positief advies over hem uit gaan brengen.”

FC Groningen hervat komende woensdag de competitie. Dan neemt de equipe van Jans het op tegen sc Heerenveen. Mocht de club Lucius uiteindelijk aannemen, dan zal hij in de derby naar alle waarschijnlijkheid zijn debuut voor de Groningers gaan maken.