Columbia: "Greipel mogelijk naar Tour"

Wielerploeg Columbia overweegt om Andre Greipel mee te nemen naar de Tour de France. De Duitse sprinter moet het wegvallen van George Hincapie in de massasprints op gaan vangen om zo Mark Cavendish aan etappezeges te helpen.

"Het vertrek van Hincapie heeft me de meeste hoofdpijn bezorgd deze winter. Hij had de ervaring en knowhow om Mark Renshaw en Cavendish perfect af te zetten. We zullen de rol van Hincapie dit jaar in tweeën verdelen. Bernhard Eisel heeft laten zien dat hij het kan. En ook André Greipel is een optie. We zullen verschillende combinaties gaan uitproberen," meldde teammanager Rolf Aldag tegen Cyclingnews.

Voor Columbia is de groene trui het belangrijkste doel. Thor Hushovd zal samen met Cavendish om het tricot gaan strijden. Het meenemen van Greipel kan het winnen van deze trui mogelijk lastiger maken, omdat de Duitser zelf een van de beste sprinters in het peloton is. "We moeten ook André doelen geven. Hij verdient zijn eigen kansen. Dat moeten wij als team respecteren. We moeten zorgen dat hij tevreden blijft, wat er ook in de Tour gebeurt," zei Aldag.