Uitslagen Italië speelronde 13

In Italië werd dit weekend de dertiende speelronde afgewerkt. Hieronder vind je de uitslagen, stand, topscorers en het programma van de volgende speelronde.

Juventus - Udinese

Juventus won in Turijn met 1-0 van Udinese. Grosso bracht Juve kort na rust op voorsprong. De linksback van het Italiaanse nationale team werd op zijn wenken bediend met een goede voorzet van de Uruguyaan José Cácares. De Italiaan liet Udinese-doelman Samir Handanovic vervolgens kansloos bij zijn inzet.

Juventus was de betere ploeg, maar Udinese kwam regelmatig gevaarlijk voor het doel van Gianluigi Buffon. De bezoekers uit Udine wisten alleen niet te profiteren van het geringe aantal kansen. Ook De Oude Dame kwam niet meer tot scoren. Alessandro Del Piero was dichtbij de 2-0, maar liet na de voorsprong uit te breiden. De zege voor de thuisploeg kwam echter niet meer in gevaar.

AC Milan - Cagliari

Klaas Jan Huntelaar deed wederom niet mee bij AC Milan, maar de Milanezen wisten wel weer te winnen. Ditmaal delfde Cagliari het onderspit en wist het elftal van Leonardo door te denderen in de Serie A.

Het was genieten geblazen voor de neutrale fan, die al in de eerste helft vijf doelpunten mocht aanschouwen. Clarence Seedorf opende de score namens Milan na vijf minuten. Hij kaatste met Marco Borriello en schoot loepzuiver raak: 1-0. Lang genoot Milan niet van de voorsprong, want Alessandro Matri maakte vier minuten later de gelijkmaker van dichtbij. Een periode van relatieve rust brak aan, totdat in een tijdsbestek van twaalf minuten drie doelpunten werden genoteerd. Eerst scoorde Andrea Lazzari de 1-2 namens de bezoekers, waarna Milan de achterstand weer wist om te buigen in een voorsprong. Daar waren doelpunten van Borriello en Alexandre Pato voor nodig: 3-2 bij rust.

De marge werd door de Milanezen na rust opgebouwd door een doelpunt van Ronaldinho. De Braziliaanse aanvallende middenvelder scoorde vanaf elf meter, nadat Borriello was neergelegd in de zestienmeter: 4-2. Door een doelpunt van Nênê, twintig minuten voor tijd, bleef het in het restant van de wedstrijd ongekend spannend. Maar Milan pakte uiteindelijk de belangrijke driepunter en zet zo de opmars voort.