FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 23 november 2009

Dochter John Kerry wordt niet vervolgd

De dochter van de voormalige Amerikaanse presidentskandidaat John Kerry, Alexandra Kerry, wordt niet vervolgd voor het rijden onder invloed. Daarvoor is er namelijk onvoldoende bewijs tegen dochterlief.

In de nacht van woensdag op donderdag werd de 36-jarige filmregisseur en -producent Alexandra Kerry aangehouden door de politie. Ze mocht na het betalen van een borgsom van 5000 dollar weer naar huis toe. Een test toonde aan dat er niet te veel alcohol in het bloed van Alexandra zat. De Amerikaanse media beweren dat ze de aandacht trok omdat ze een verkeersovertreding beging.

Eerste botsing deeltjes in LHC

In de grootste deeltjesverneller op aarde, de Large Hadron Collider (LHC) van het Europees instituut voor deeltjesonderzoek CERN in Genève, zijn vandaag voor het eerst deeltjes op elkaar gebotst. Deze proefbotsingen vonden plaats bij lage energie en worden door wetenschappers omschreven als "een grote prestatie".

De 27 kilometer lange, ringvormige deeltjesversneller is afgelopen vrijdag weer in bedrijf genomen, nadat deze vorig jaar defect raakte. Afgelopen vrijdag slaagden wetenschappers erin om deeltjes met de klok mee door de LHC te laten bewegen. Gisteren lukte het om deeltjes de andere kant op te laten bewegen. Vanmiddag om half twee was echter het grote moment daar: twee bundels met deeltjes reisden tegelijkertijd in tegengestelde richting door de LHC.

Volgens Steve Myers, manager van het LHC-project, verkeert het apparaat in uitstekende toestand. Op een persconferentie toonde hij beelden van de kwaliteit van de deeltjesbundels.

Door te bestuderen wat er gebeurt als elementaire deeltjes op elkaar botsen, hopen wetenschappers inzicht te krijgen in de kleinste bouwstenen van materie. Om de juiste effecten te zien, moeten de botsingen echter plaatsvinden met deeltjes die dusdanig versneld zijn dat ze een hoge energie hebben. In december zullen de magneten die voor deze versnelling moeten zorgen, worden ingeschakeld. Dat is een kritische stap, omdat de LHC daardoor vorig jaar defect raakte.

De LHC raakte vorig jaar defect door een kortsluiting in een verbinding tussen twee magneten. Daarop volgde een heliumexplosie. Na ruim een jaar is de LHC nu hersteld en weer op zijn bedrijfstemperatuur van 1,9 graden boven het absolute nulpunt gebracht. De installatie van veiligheidskleppen in het heliumsysteem moet de versneller in de toekomst voor een vergelijkbare ramp behoeden. 

Discussieer ook in ons Wetenschap & Technologieforum mee over de LHC.

Met dank aan marshmallow voor de submit.

Bankovervaller eet bewijsmateriaal op

De politie van Cleveland, in de Amerikaanse staat Ohio, heeft afgelopen donderdag na een lange achtervolging een bankovervaller in de kraag weten te grijpen. Weinig bijzonders, ware het niet dat de verdachte is gefilmd terwijl hij haastig een papiertje in zijn mond stopt.

Een op het dashboard van de politieauto gemonteerde videocamera heeft duidelijk vastgelegd hoe de geboeide man halsbrekende toeren uithaalt om het bewijsmateriaal te vernietigen. Terwijl hij op de motorkap in bedwang wordt gehouden door twee agenten die zijn zakken doorzoeken, hapt hij naar een briefje dat hij ongemerkt weet fijn te malen en door te slikken.

De politie vermoedt dat het opgegeten papiertje het briefje is dat de overvaller aan de bankmedewerker liet zien. Ondanks dat de getroffen medewerker verklaarde dat de overvaller geen vuurwapen bij zich had, troffen de agenten toch een pistool aan in de kofferbak van de auto van de verdachte, naast een flinke som geld. De bankbediende heeft verklaard dat de bankrover hem slechts een papiertje liet zien, maar aangezien deze niet is aangetroffen, wordt vermoed dat hij dit heeft opgegeten.


Waarschijnlijk had de dief gewoon honger...

In kofferbak naar politiebureau

Een 41-jarige vrouw uit Laren is in de kofferbak van een auto afgeleverd bij het politiebureau in Huizen. De vrouw had een vijftigjarige plaatsgenote geslagen met een hondenriem tijdens een ruzie.

De echtgenoot van de vijftigjarige pikte dit niet en haalde de 41-jarige vrouw thuis op, waarna hij haar in de kofferbak van zijn auto stopte en naar de politie reed. Op het politiebureau werd de 41-jarige getrakteerd op een proces-verbaal wegens mishandeling.

Ook de man die de vrouw op het politiebureau afleverde, kreeg een proces-verbaal. Dat werd opgemaakt wegens ontvoering. De geslagen vrouw kreeg bovendien ook een proces-verbaal. De reden hiervoor is niet bekend. 

Met dank aan Tahiti voor de submit.

Duitse Robin Hood hoeft niet cel in

Een manager van een Duitse bank die jarenlang geld van rijke klanten heeft doorgesluisd naar klanten met hoge schulden is vandaag veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 22 maanden.

Een Duitse rechtbank achtte bewezen dat de 62-jarige vrouw tussen 2003 en 2005 in totaal 7,6 miljoen euro van rekeningen heeft gehaald, maar besloot haar niet naar de cel te sturen omdat ze zichzelf niet heeft verrijkt.

De vrouw, in de Duitse media ook wel een elektronische Robin Hood genoemd, heeft geprobeerd om de gelden weer terug te boeken naar de rekeningen van de rijke klanten. Maar omdat sommige arme klanten niet meer uit de schulden kwamen, verdween er 1,1 miljoen euro. De vestigingsmanager is ontslagen en leeft nu zelf in armoede.

Grotere kans aanvallers in Milaan-San Remo

De aanvallers zullen meer dan ooit de kans krijgen om Milaan-San Remo op hun naam te schrijven. Dit zei topsprinter Alessandro Petacchi tegen de Italiaanse sportkrant La Gazetta dello Sport.

De Italiaan verkende het parcours afgelopen zaterdag al. "Milaan-San Remo is dit jaar korter dan we gewend zijn. Mijn eerste indruk is dat de finish erg gecompliceerd is," aldus de 35-jarige sprinter die volgend jaar bij Lampre rijdt.

Na de welbekende Poggio hebben sprinters dit jaar nog maar 1,8 kilometer om een eventuele achterstand goed te maken op aanvallers. Dit is één kilometer minder dan in de voorgaande jaren. "Het is in het voordeel van de aanvallers. Je hoeft maar een kleine voorsprong hebben om hier te winnen. Maar als een sprinter de Poggio goed boven komt kan hij voordeel behalen ten opzichte van zijn concurrenten. Het is belangrijk vooraan te zitten, na de rotonde zal het peloton een lint gaan vormen."

Yes!

Veertien november 2009. Waerdse Tempel, Heerhugowaard. Er staat een vent van vierenveertig te trillen op zijn benen. Op het podium spelen een paar van zijn jeugdhelden. Vanaf dat podium klinkt muziek die velen afdoen als 'oubollig', 'pretentieus' of 'gedateerd'. Het zal de vent van vierenveertig worst wezen. Het zijn ZIJN jeugdhelden.

'Pc-verkoop stijgt toch'

De wereldwijde verkoop van personal computers stijgt dit jaar toch. Onderzoeksbureau Gartner verwachtte in september nog een afname van 2 procent, maar liet vandaag weten nu uit te gaan van een toename van bijna 3 procent tot 298,9 miljoen stuks. Volgend jaar neemt de verkoop toe met ruim 12 procent naar 336,6 miljoen stuks.

Gartner wijst erop dat de verkoop in het derde kwartaal sterker was dan verwacht. Dat alleen al garandeert groei voor het gehele jaar, aldus het Amerikaanse onderzoeksbureau.

Qua omzet beleeft de computerindustrie een beroerd jaar. Volgens Gartner bedraagt de marktwaarde van de verkochte computers dit jaar 217 miljard dollar, 10,7 procent minder dan in 2008. Dat komt vooral door de populariteit van de goedkope netbooks, mini-notebooks die vooral dienen voor internetgebruik.

'Pc-verkoop stijgt toch'  (foto: ANP)

Joden verbieden lingerieposters Bar Rafaeli

De nieuwste lingerieposters met Bar Rafaeli in de hoofdrol mogen in haar thuisland Israël nergens worden opgehangen. De orthodoxe joden in het land vinden de reclameposters van het lingeriemerk Passionata te sexy.

Het 24-jarige model met de goddelijke maten 89-60-89 staat onder andere afgebeeld op een schommel. Ze draagt weinig meer dan een paar kousen, een behaatje en een kort rokje.

Helaas krijgen de inwoners van Israël de ex van Leonardo DiCaprio dus niet in vol ornaat te zien. Gelukkig kunnen de Israëli's altijd nog even het internet op.


Te sexy voor joden...

Bokser overleden na gevecht

De Mexicaanse profbokser Francisco Rodriguez is overleden na een gevecht in Philadelphia. Dat heeft promotor Dominic Pesoli bevestigd. De 25-jarige superbantamgewicht, die in Chicago woonde, verloor vrijdagavond van de Amerikaan Teon Kennedy. De scheidsrechter staakte de ongelijke strijd in de tiende ronde.

Rodriguez strompelde naar zijn hoek en verloor daar het bewustzijn. Hij werd met spoed naar een ziekenhuis gebracht om een hersenoperatie te ondergaan. De ingreep kon hem niet redden. Gisterenavond overleed de bokser, bijgenaamd 'El Nino Azteca', zonder bij kennis te zijn geweest.

Egyptenaar wil niet met Algerijn samenspelen

Amr Zaki heeft een overgang naar Portsmouth afgezegd omdat de Egyptische spits niet samen wil spelen met een Algerijnse voetballer. Daarnaast staat er bij de Britse ploeg ook een Israëlische speler en coach onder contract, waardoor hij een transfer niet ziet zitten.

De verdedigers Tal Ben Haim en Nadir Belhadj en de directeur Avram Grant staan onder contract bij Portsmouth. "Nadat Portsmouth een Israëlische speler en manager aanstelde, was een overgang onbespreekbaar," meldde Zaki. Hij voegde er aan toe dat het spelen van Belhadj in het door Algerije gewonnen duel tegen Egypte een overgang ook onmogelijk maakte.

'Zorgverzekerden lopen miljoenen korting mis'

Ruim 3,8 miljoen Nederlanders betalen samen 223 miljoen euro te veel voor hun zorgverzekering. Dat heeft de vergelijkingssite Verzekeringssite.nl berekend.

Het gaat om mensen die de basisverzekering hebben afgesloten bij een verzekeraar die dezelfde polis ook tegen collectiviteitskorting aanbiedt. Deze groep vormt circa 30 procent van de verzekerden.

Per persoon zouden zij zo'n 60 euro kunnen besparen door zich aan te sluiten bij een collectief, bijvoorbeeld via hun werkgever, vakbond of vereniging.

Iedereen kan zich wel bij een of ander collectief aansluiten, zei directeur Eric Hordijk van Verzekeringssite.nl vandaag in een toelichting.

'Zorgverzekerden lopen miljoenen korting mis'  (foto: ANP)

[NASCAR] Uitslag Ford 400

Denny Hamlin heeft op de Miami Speedway de laatste race van het NASCAR-seizoen 2009, de Ford 400, op zijn naam geschreven. De titel in de Sprint Cup Series ging naar Jimmie Johnson die hiermee geschiedenis schreef, want hij is de eerste coureurs die vier titels op rij weet te winnen.

Johnson mocht in de laatste race van het seizoen van poleposition vertrekken. Hij kon negen ronden van die eerste plaats genieten, want toen kwam Marcos Ambrose voorbij. Deze had weinig plezier van de eerste plaats, want zijn auto begon al snel te glijden en dankzij een lekke band speelde hij in de rest van de race geen rol van betekenis meer. Ondertussen klommen Dale Earnhardt jr., Kurt Busch en Tony Stewart op in de wedstrijd en laatstgenoemde pakte na 33 ronden de leiding over.

De eerste pitstops na ruim vijftig ronden brachten leiderswisselingen met zich mee en het was uiteindelijk Stewart die de leiding terug wist te veroveren. Juan Pablo Montoya reed op dat moment nog buiten de top tien, maar wist door de eerste neutralisatie van de dag flink op te klimmen. De Colombiaan reed na 97 van de 267 ronden op plaats twee en had de snelste auto van het veld. Kevin Harvick reed op dat moment aan de leiding.

De tweede caution na dat John Andretti de muur raakte schudde het veld wederom op. Harvick bleef aan de leiding, voor Jeff Burton en Stewart. In de 115e ronde was er contact tussen Montoya en de iets teruggevallen Stewart. De Colombiaan raakte Stewart eerst aan de achterzijde nadat de Amerikaan de deur dichtgooide. Daarna nam Stewart wraak door Montoya zijdelings de raken, waardoor deze met een lekke band tegen de muur schraapte. Bij het inrijden van de pits ging het daarna mis voor onder meer Reed Sorensen en Elliot Sadler die te laat remden er op elkaar knalden.

Harvick bleef op de eerste plaats rijden, maar het was Kurt Busch die hem na 134 ronden van die positie verdrong. Montoya reed na reparaties na 145 ronden weer de baan op. Johnson werd door zijn spotter gewaarschuwd voor naderend onheil en het team van de aanstaande kampioen kreeg gelijk. Ondanks een waarschuwing van de organisatie van de NASCAR reed Montoya bewust tegen de achterbumper van Stewart aan en liet hem spinnen. Voor straf werd Montoya twee ronden in de race teruggezet en mocht hij nog iets doen deze race dan zou zijn seizoen voortijdig voorbij zijn.

Het was Denny Hamlin die bij de neutralisatie de race in de pitstraat won en na 158 ronden de leiding pakte. In de 181e ronde pakte Kurt Busch de leiding over, maar lang kon hij er niet van genieten, want een spinnende Robby Gordon was het Burton die de leiding pakte. Hamlin pakte na de laatste caution de leiding en stond deze niet meer af. Burton werd tweede voor Harvick. De nieuwe kampioen Johnson finishte het seizoen met een vijfde plaats.

In het kampioenschap is Johnson voor de vierde maal op rij eerste geworden met ditmaal 6.652 punten. Mark Martin werd tweede met 6.511 punten, voor Jeff Gordon met 6.473 punten. Alle drie coureurs rijden voor Hendrick Motorsports, waarmee een nieuw record gevestigd is, want nog nooit eerder eindigden drie coureurs uit één team op de eerste drie plaatsen in het kampioenschap. De kemphanen op de Miami Speedway Tony Stewart en Juan Montoya eindigde op een zesde respectievelijk achtste plaats in de titelstrijd.

Uitslag Ford 400

Pos.GridCoureurMerkPunten/BonusRondenUitval
138Denny Hamlin Toyota195/10 267
226Jeff Burton Chevrolet175/5 267
36Kevin Harvick Chevrolet170/5 267
412Kurt Busch Dodge165/5 267
51Jimmie Johnson Chevrolet160/5 267
620Jeff Gordon Chevrolet150/0 267
724Carl Edwards Ford146/0 267
830Kyle Busch Toyota147/5 267
914Martin Truex Jr. Chevrolet138/0 267
1013A.J. Allmendinger Ford134/0 267
1110Clint Bowyer Chevrolet135/5 267
124Mark Martin Chevrolet127/0 267
1334Matt Kenseth Ford124/0 267
148Greg Biffle Ford121/0 267
1522David Reutimann Toyota118/0 267
169Bill Elliott Ford115/0 267
1725Kasey Kahne Dodge112/0 267
1811Jamie McMurray Ford109/0 267
1915Casey Mears Chevrolet106/0 267
2033Brian Vickers Toyota103/0 267
2129Sam Hornish Jr. Dodge100/0 267
225Tony Stewart Chevrolet102/5 267
237Ryan Newman Chevrolet94/0 267
2435Joey Logano * Toyota91/0 267
2527Brad Keselowski Dodge88/0 267
2636Paul Menard Ford85/0 267
272Scott Speed * Toyota82/0 267
2832Dale Earnhardt Jr. Chevrolet79/0 267
2917David Gilliland Toyota76/0 267
3039Michael Waltrip Toyota78/5 266
3119Bobby Labonte Chevrolet70/0 266
3216Regan Smith Chevrolet67/0 266
3340John Andretti Chevrolet64/0 266
3441David Ragan Ford61/0 266
353Marcos Ambrose Toyota63/5 251
3631Erik Darnell Ford55/0 247
3728Travis Kvapil Chevrolet52/0 243
3823Juan Montoya Chevrolet49/0 235
3937Robby Gordon Toyota46/0 227
DNF42Reed Sorenson Dodge43/0 116Accident
DNF21Elliott Sadler Dodge40/0 116Accident
DNF43Terry Labonte Toyota37/0 88Electrical
DNF18Michael McDowell Toyota34/0 35Overheating
DNF = did not finish;
* = rookie;
Bonus: 5 bonuspunten voor het leiden van minimaal 1 ronde; 5 extra bonuspunten voor het leiden van de meeste ronden

Eindstand in The Chase na 36 races (Top 12)

Pos.CoureurPuntenVerschilRacesPolesWinsTop5
1Jimmie Johnson6652Leader364716
2Mark Martin6511-141367514
3Jeff Gordon6473-179361116
4Kurt Busch6446-206360210
5Denny Hamlin6335-317361415
6Tony Stewart6309-343360415
7Greg Biffle6292-360360010
8Juan Montoya6252-40036207
9Ryan Newman6175-47736205
10Kasey Kahne6128-52436027
11Carl Edwards6118-53436007
12Brian Vickers5929-72336614

"Ocarina of Time overtreffen wordt vrij ingewikkeld"

Eiji Aonoma is misschien geen bekende naam voor sommigen. Stiekem is dat onterecht, aangezien hij belangrijk was voor een boel Zelda-games. Deze man heeft onder andere de dungeons in Ocarina of Time ontworpen! Dezelfde game in kwestie heeft hij altijd willen overtreffen en zal ook niet stoppen voor hij dat heeft gedaan. Alhoewel hij het dolgraag wilt, is het volgens hem ook vrij ingewikkeld.

Hij vertelt in een interview dat wanneer je nu naar Ocarina of Time kijkt, de game toch niet fantastisch is op bepaalde gebieden. Het speelt soms traag, het is niet van grafische topkwaliteit en het spel zelf is soms verwarrend. De nieuwe Zelda's zijn superieur vergeleken met Ocarina of Time. Alles is sneller en beter. Om Ocarina of Time te overtreffen moet er iets gebeuren wat destijds ook gebeurde. De nieuwe Zelda moet dus revolutionair zijn en dat is volgens Aonoma vrij ingewikkeld.


“Surpassing it is very complicated. In addition, the things of the past pass on to our memories and there they grow bigger. Now if you play Ocarina of Time, you realize that it is not such a good game. There are times when it does not move quickly, the graphics are not as nice as they should be, there are parts that are somewhat confusing…Now, other Zelda games are technically superior. Everything is much faster, much better…But to overcome Ocarina of Time, what is needed is a change comparable to what occurred back then. And that’s something that is quite complicated.”

FIFA last vergadering in

De scheidsrechterlijke dwaling tijdens Frankrijk - Ierland in de WK-kwalificatie heeft de hele wereld in zijn greep. De FIFA heeft aangegeven een vergadering te gaan beleggen om over dit punt te gaan discussiëren.

Aanleiding voor de vergadering is de handsbal van Thierry Henry. Zijn overduidelijke handsbal leidde de gelijkmaker in voor Frankrijk tegen Ierland, waardoor de Fransen zich plaatsten voor het WK in Zuid-Afrika.

De FIFA laat het volgende weten: "Door de recente gebeurtenissen in het voetbal heeft de FIFA-president een vergadering ingepland. Het zal voornamelijk gaan om de incidenten tijdens de play-offs voor het FIFA WK 2010 in Zuid Afrika, wedstrijdcontrole (scheidsrechters) en de onregelmatigheden bij het wedden op voetbalwedstrijden."

"De vergadering vindt plaats in Kaapstad op 2 december 2009 om 15.00 uur."

Miyamoto: "Motioncontrols van concurrenten slecht voor de markt"

De Wii is de hotste console van deze generatie. Vooral de motion-controls hebben ervoor gezorgd dat het systeem zo populair is geworden. Ook concurrenten als Sony en Microsoft zijn daar achtergekomen en brengen allebei hun eigen motion-controls uit. Shigeru Miyamoto, onder andere geestelijke vader van Mario, is toch niet erg blij met de keuze van de concurrenten. Volgens hem verliezen motion-controls hun uniekheid als iedereen het gebruikt, terwijl deze 'uniekheid' iets is waar Nintendo altijd naar streeft. Gelukkig hoeven wij ons geen zorgen te maken om Nintendo. Nintendo zal volgens Miyamoto altijd iets nieuws vinden.

“Well, I should say that it could be taken as a compliment if others are following suit, by saying Nintendo was right in choosing a certain direction. But if you ask me if that is going to be good for the entire business, I really don’t know. If everyone else is going to do exactly the same thing, unfortunately in this entertainment business that means less uniqueness, and uniqueness is what Nintendo has tried to realise. We don’t look to the future in one direction only. When you say that one element of our uniqueness might have been lost, you don’t really have to be concerned about that, because Nintendo always tries to find something new. I hope you are looking forward to our challenge to discover this new uniqueness!” – Shigeru Miyamoto

FOK!radio: Blonde Maartje (19) start politieke partij

Voor de mensen die meteen naar FOK!radio willen luisteren: klik hier.

De politiek gaat slecht met jongeren om. En dus moet het roer om, vinden zes jonge journalisten. Daarom hebben ze de politieke partij 'KiesJong' opgericht met een 'blonde, pittige lijsttrekker'. Deze 19-jarige dame, Maartje de Valk, spreken we vanavond in FOK!radio. De partijleden zijn afgelopen week al flink bezig geweest en dus willen wij weten in welke gemeente ze mee gaan doen aan de gemeenteraadsverkiezingen en waarom ze dit allemaal doen. En waarom gaat de politiek slecht om met jongeren? We vragen het Maartje vanavond live. Luisteren dus vanavond, live vanaf 20:00 uur! Uiteraard kun je ook meepraten via de chat (irc) of op het FOK!forum .

De columns op de FOK!frontpage zijn nu niet alleen meer op internet te lezen. De columnisten laten ook wekelijks hun kunsten horen in FOK!radio. Deze week hoor je Bazbo. En het is niet zomaar een column, maar een muziekcolumn. Wat we ons daarbij voor moeten stellen hoor je vanavond! Dus steek de kaarsen maar vast aan en leg het tijgervelletje op z'n plek! Wil je zelf nog wat kwijt in de uitzending, bel ons dan op 030-3200406 (normaal tarief).

Meer FOK!radio? Meld je dan aan voor http://fokradio.hyves.nl ! Uiteraard kun je ook zelf de muziek aanvragen.

Meteen luisteren?


FOK!radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Klik hieronder op het logo van de mediaspeler die je gebruikt om in te schakelen.
Winamp

Winamp / Itunes

Windows Media Player
Windows Media Player
AAC
Winamp / AACTegenwoordig kun je ook luisteren als je een PDA/mobiele telefoon hebt met GPRS verbinding. Ga dan naar de speciale PDA-site.

Veel luisterplezier!

De radiocolumn van deze week lees je hier.

Vrouw verminkt ex' klokkenspel met fles

De politie van de Oostenrijkse stad Linz heeft gisteren een vrouw opgepakt nadat ze haar ex-man ernstig had mishandeld. Met een gebroken fles wist ze de genitaliën van de 33-jarige man tot bloedens toe te verminken.

De politie heeft de vrouw gisteren gearresteerd nadat de arme ziel zijn ex-vrouw wist te overmeesteren. Volgens de politie bloedde de man hevig uit zijn klokkenspel nadat de vrouw er drie of viermaal  een gebroken fles in had geramd.

De man heeft verklaard al enige tijd te zijn gescheiden en geen contact meer te hebben met zijn ex. De politie onderzoekt de zaak om de achtergrond van het incident op te helderen.

Australiër maakt duidelijkste handsbal ooit

Henrique, speler van Brisbane Roar, had zeer waarschijnlijk een andere rentree in zijn hoofd zitten. Afgelopen weekend kreeg de speler in het competitieduel tegen Melbourne Victory namelijk een rode kaart, nadat hij overduidelijk hands maakte.

Afgelopen weekend nam het arbitrale niet waar dat Thierry Henry tijdens de play-offwedstrijd tussen Frankrijk en Ierland hands maakte. Mede dankzij de goal die hierop volgde, plaatste Les Bleus zich voor het WK. In de wedstrijd tussen Brisbane en Melbourne was er echter geen ruimte voor discussie.

Brisbane keek enkele minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd nog tegen een 1-0-achterstand aan en had er daarom voor gekozen om vol op de aanval te spelen. Eén minuut voor tijd kon Melbourne het verschil via een dieptepass nog verder vergroten, maar Henrique voorkwam dit op een aparte manier. Hij pakte de bal met twee handen vast en kon direct inrukken.

Brisbane slaagde er overigens niet meer in om de vroege achterstand ongedaan te maken.

Klik hier voor het betreffende filmpje!

Berlusconi rockster van het jaar

De Italiaanse editie van het muziekblad Rolling Stone heeft de Italiaanse premier Silvio Berlusconi uitgeroepen tot rockster van het jaar.

Berlusconi verkreeg deze titel niet om zijn muzikale kwaliteiten, zo laat de hoofdredacteur van Rolling Stone weten. "Hij krijgt de titel op basis van zijn levensstijl die zelfs de definitie van rock 'n roll overstijgt", aldus Carlo Antonelli. Rod Stewart, Brian Jones en Keith Richards zijn groentjes vergeleken met Berlusconi'', zo zegt Antonelli.

De 73-jarige premier zong ooit op cruisschepen en nam wel eens een Napolitaans liefdeslied op. Hij komt geregeld in het nieuws met seksschandalen en dit jaar vroeg zijn vrouw echtscheiding aan.

Berlusconi rockster van het jaar  (foto: ANP)

Zico: "Aanvallend spel tegen AZ"

AZ speelt morgenavond het Champions League-duel tegen Olympiakos Piraeus. Ronald Koeman, trainer van de Alkmaarders, zei enkele dagen geleden dat de Griekse formatie verdedigend zal gaan spelen. Zico, trainer van de bezoekende ploeg, heeft dit inmiddels tegengesproken.

"Het is ons in de vorige twee wedstrijden niet gelukt om ons te kwalificeren voor het vervolg van de Champions League. Dinsdag krijgen we daar weer een kans voor, maar dat is niet gemakkelijk. Elke ploeg in deze poule is sterk," liet Zico weten. "Tegen Standard Luik speelden we goed maar lieten we het na om de kansen in doelpunten om te zetten. Dat gaan we tegen AZ beter doen."

De Braziliaan hoopt drie punten uit Nederland mee te nemen, maar liet ook weten tevreden te zijn met een gelijkspel. "Met wat voor resultaat ik tevreden ben? Op zich is een gelijkspel niet verkeerd, zeker met de competitiewedstrijd tegen Panathinaikos op komst. We gaan echter vol voor de winst."

Zico was overigens ook erg lovend over twee spelers van AZ, namelijk Stijn Schaars en Moussa Dembélé. "Stijn Schaars staat positioneel altijd goed en Moussa Dembélé straalt veel vertrouwen en werklust uit," aldus de oefenmeester, die ook onder de indruk is van Koeman. "Ik vond hem een van de beste verdedigers ter wereld. Zijn idee over voetbal lijkt op dat van mij. Ik heb hem wel een keer ontmoet buiten het veld, maar helaas nooit tegen hem gevoetbald."

Karadzic mag niet in beroep

De van oorlogsmisdaden verdachte Radovan Karadzic mag niet in beroep gaan tegen het besluit van de rechters van het Joegoslavië-Tribunaal om hem een advocaat toe te wijzen. Volgens het VN-hof zorgt het beroep voor vertraging, iets waar de rechters niet op zitten te wachten.

Karadzic is fel tegen de toewijzing van de advocaat. Hij verdedigt zichzelf tot nog toe en heeft om tien maanden uitstel gevraagd om zijn zaak voor te bereiden. Het hof besloot echter in maart verder te gaan en een advocaat toe te wijzen die zich alvast in de zaak inleest.

Karadzic behoudt wel zijn recht op zelfverdediging. Dat recht komt te vervallen als hij de zaak ophoudt. Pas op dat moment wordt de advocaat echt ingezet. Mede daarom heeft het volgens het tribunaal geen zin om in beroep te gaan. Dat kan pas als de advocaat niet meer op 'stand-by' staat.

Vorige week werd bekend dat de Britse advocaat Richard Harvey de netelige taak heeft gekregen om Karadzic te verdedigen. Het is nog maar de vraag of de oud-president van de Republika Srpska met hem wil samenwerken.

Karadzic mag niet in beroep  (foto: ANP)

Ernstig ongeval op Duitse bobbaan

In het Duitse Schönau am Königssee zijn twee bobsleeën op elkaar gebotst. Alle vier de inzittenden raakten gewond. Eén van hen is met een helikopter naar het ziekenhuis afgevoerd.

Een bobslee met twee vrouwen aan boord maakte in de Zuid-Duitse wintersportplaats een trainingsrun, maar zij wisten niet dat het ijskanaal niet was vrijgegeven. Tijdens deze run sloeg de slee om en gleed langzaam naar de finish.

De mannenbob, die kort na de vrouwen was gestart, knalde er uiteindelijk vol bovenop.

Stieren verwonden vrouwen bij filmset Cruise

De productie van de nieuwste film van Tom Cruise en Cameron Diaz in Spanje is stil komen te liggen toen zeven ontsnapte stieren twee vrouwen verwondden. Dat meldt de BBC vandaag op haar website.

De stieren braken los van de filmset en renden door de straten naar een vlakbij gelegen strand. Vandaag zouden de opnames van de film Knight and Day beginnen, maar deze zijn nu tot nader order uitgesteld. Volgens een woordvoerder van de gemeente moet nu eerst de veiligheid voor de inwoners van de Spaanse plaats Cadiz worden gegarandeerd.

Diaz en Cruise waren ten tijde van het incident niet op de filmset aanwezig. Hoe de stieren konden ontsnappen, is niet bekend.

Stille tocht Urk naar avond verplaatst

De stille tocht die vrienden van de vermoorde Dirk Post hebben georganiseerd, heeft morgenavond vanaf 19.00 uur plaats. Dat maakte de gemeente Urk vandaag bekend. Aanvankelijk zou de tocht ter nagedachtenis aan de 14-jarige jongen eind van de middag worden gehouden.

De deelnemers verzamelen zich bij de Frits Bodeschool, de christelijke basisschool waarop Dirk Post heeft gezeten. Daarvandaan lopen ze naar het gemeentehuis. Onder de deelnemers is ook burgemeester Jaap Kroon van Urk. Hij wordt vergezeld door andere bestuurders en vertegenwoordigers uit het onderwijsveld en het kerkelijke leven.

Voor jongeren in Urk die willen praten over de moord op de scholier heeft de gemeente vanavond en morgen de gehele dag een inloop georganiseerd. Waar die plaats heeft, is niet bekendgemaakt. "De gemeente Urk en de diverse instanties die hierbij betrokken zijn vinden het belangrijk dat jongeren hun verhaal kwijt kunnen zonder geconfronteerd te worden met journalisten", aldus de gemeente vandaag.

Baby zwaar verminkt tijdens bevalling

Een bizarre bevalling in Zuid-Afrika afgelopen week. Terwijl de moeder in het ziekenhuis van Klerksdorp uren bezig was haar kind eruit te persen, zouden de artsen en verpleegkundigen het hoofd en de armen van de baby hebben afgerukt.

Voordat de 29-jarige moeder haar zoon eindelijk te zien kreeg, zouden ze het hoofd en de armen weer aan het lichaam hebben genaaid. Volgens moeder Faiza zouden de hechtingen duidelijk zijn te zien op de foto's die haar man vorige week dinsdag maakte.

De artsen vertelden Faiza de dag voor de bevalling dat Lemeel Booysen in haar baarmoeder was overleden. De moeder, en naar verluidt zelfs enkele verpleegkundigen, weigeren dit echter te geloven. Volgens de moeder voelde ze de 4,7 kilo zware baby nog gewoon bewegen.

"In de kraamkamer vertelden ze me dat ik moest persen, omdat de baby moe werd", vertelt de moeder. "Hoe kon hij moe zijn als hij niet meer in leven was?", vroeg Faiza. Op een gegeven moment zaten twee artsen en een verpleegkundige boven op haar en drukten op haar buik in een poging om Lemeel uit te krijgen. Een ander zat tijdens de handelingen telkens aan de baby te trekken en te duwen terwijl deze zich nog in moeders buik bevond.

Volgens de moeder leek de verloskamer op een gegeven moment wel op een slachthuis, gezien al het bloed. Toen alle zeven aanwezigen de kamer verlieten, viel haar oog op een zilveren schaal. Hierin lag het hoofd van haar baby, half bedekt door een groen laken. "Ik heb geen idee wanneer zijn armen eruit kwamen, maar dat moet ook in de verloskamer zijn gebeurd." 

Volgens de artsen was de baby toch te groot om te overleven. Ook aan maatschappelijk werk hebben de ouders van drie overleden kinderen niets. Volgens de maatschappelijk werkers moeten ze de verantwoordelijke artsen vergeven, omdat iedereen fouten maakt.

Boek Stieg Larsson verwerkt tot toneelstuk

Na de drie Millenniumboeken en de verfilmingen ervan is het werk van de Zweedse schrijver Stieg Larsson volgend jaar ook op de planken te bewonderen. Het Nörrebro Teater in Kopenhagen bereidt Mannen die vrouwen haten voor, samen met de 'weduwe' van de in 2004 overleden schrijver. Dit melden Zweedse en Deense media vandaag.

De betrokkenheid van Eva Gabrielsson is opmerkelijk, omdat tot nu toe alleen de vader en broer van Larsson zich bezighielden met zijn erfgoed. De schrijver leefde meer dan dertig jaar samen met zijn partner, maar was niet met haar getrouwd. Gabrielsson kreeg daardoor financieel niets voor het succes van Larssons werk. Pas eerder deze maand boden vader en broer Larsson omgerekend twee miljoen euro aan de 'weduwe'.

In de Deense krant Politiken zegt Eva Gabrielsson blij te zijn eindelijk iets met Larssons werk te kunnen doen. Mannen die vrouwen haten is het eerste deel van de Millenniumserie van de schrijver. Van de drie boeken zijn alleen al in Europa meer dan 20 miljoen exemplaren verkocht.

De voorstelling gaat najaar 2010 in première.

Plasterk: Besluit ONM zorgvuldig genomen

Het besluit van netcoördinator Roek Lips van Nederland 3, vorige maand, om te stoppen met de serie Onderweg Naar Morgen (ONM) is in overeenstemming met de mediawet. Dat heeft minister Ronald Plasterk vandaag geantwoord op vragen uit de Tweede Kamer over dit onderwerp.

Volgens Plasterk is de besluitvorming 'voldoende zorgvuldig' verlopen. De serie moet stoppen wegens tegenvallende resultaten en dat stuit op veel verzet bij de trouwe aanhangers van de serie.

De minister erkent dat het een gevoelig besluit is: "ONM is al jaren bijna dagelijks te zien, er is veel geld mee gemoeid en er zijn veel programmamakers en acteurs bij betrokken." Volgens Plasterk mag de teleurstelling over ONM geen aanleiding zijn in te grijpen in de werkwijze binnen de publieke omroep.

Op 28 oktober 2009 werd bekendgemaakt dat het netmanagement van Nederland 3 heeft besloten de serie te stoppen vanwege tegenvallende resultaten, een andere reden was dat er ook meer ruimte en budget vrij zou komen voor nieuw drama. Uit de antwoorden van Plasterk blijkt dat het volledige bedrag dat was gereserveerd voor ONM, 7 miljoen euro per jaar, nu opnieuw wordt geïnvesteerd in drama. Hierbij wordt gedacht aan kwalitatief jeugddrama op prime time.

 Plasterk: Besluit om ONM te stoppen terecht (foto: ANP)

Voorbijganger vindt lijk in Lelystad

In Lelystad is vanochtend een lijk gevonden. Het lichaam lag in het Woldpark in de wijk Archipel en werd daar aangetroffen door een voorbijganger. Dat heeft de politie van de regio Flevoland vandaag gemeld. Een misdrijf wordt niet uitgesloten.

De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekend. Ook is nog onbekend of het om een man of een vrouw gaat. De zaak wordt onderzocht door de Flevolandse politie in samenwerking met het Nederlands Forensisch Instituut. 

Met dank aan mikaatje voor de submit. 

World of Warcraft is vijf jaar

Vandaag viert de nog steeds populaire MMO haar 5de verjaardag. Genoeg reden voor een feestje dus.

Nog steeds spelen ongeveer 12 miljoen spelers World of Warcraft. Geen slechte prestatie met een spel van 5 jaar oud. Onderzoekers berekenden dat een gemiddelde World of Warcraft-speler ongeveer 25 tot 40 uur per week aan het spel besteedt.

Om te vieren dat World of Warcraft 5 jaar bestaat heeft Blizzard wat leuke dingen voor de spelers gemaakt: Nieuwe pets, vijanden en nog wat speciale in-game dingen.
World of Warcraft heeft in de 5 jaar van het bestaan ook heel wat kritiek gehad. Het zou echtscheidingen veroorzaakt hebben. Verschillende psychologen waarschuwden voor het verslavende effect en volgens de Zweedse Jeugdzorg is World of Warcraft het meest gevaarlijke spel op de markt en noemde het de crack onder de videogames.

Blizzard zei zelf dat ze nooit verwacht hadden dat het tot zo'n enorm populair fenomeen zou uitgroeien.

Gefeliciteerd Blizzard

AZ niet eens met schikkingsvoorstellen

AZ gaat in beroep tegen de schikkingsvoorstellen van de aanklager betaald voetbal voor Jonathas (4 duels, waarvan één voorwaardelijk) en trainer Ronald Koeman (één duel onvoorwaardelijk)

Heracles-keeper Pieckenhagen kreeg een schikkingsvoorstel van drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk, en ook hij ging niet akkoord.

Ammi (ADO Den Haag) ging wel akkoord met een schikkingsvooral van drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk. Ook de doelman van FC Groningen, Luciano ging akkoord. Hij is voor twee wedstrijden geschorst, waarvan één voorwaardelijk.

Eén dag afkicken van e-mail

Vrijdag 27 november is het e-mailloze vrijdag. Die dag zouden mensen zo weinig mogelijk, of liever helemaal geen mailtjes moeten versturen, en een afwezigheidsmelder aanzetten. Het is voor de tweede keer dat de dag in Nederland en België wordt gehouden.

Initiatiefnemer Gunnar Michielssen (42) wil mensen en bedrijven bewuster laten omgaan met elektronische post. Het aantal e-mails blijft schrikbarend groeien, wat efficiënt werken volgens hem helemaal niet ten goede komt en persoonlijk contact verdringt. De 'e-mailterreur' is oorzaak van stress en burn-out en dat neemt alleen maar toe door de komst van Blackberry's en iPhones. De werknemer verliest de controle over zijn eigen poststroom en is er veel te veel tijd aan kwijt.

Fanatieke gamer trouwt met game-karakter

Een fanatieke gamer uit Japan ging wel heel ver om zijn liefde naar zijn hobby te uiten. Hij trouwde namelijk met een karakter uit de datingsimulator Love Plus.

De Japanner is afgelopen weekend getrouwd met het personage Nene Anegasaki. Om in het huwelijksbootje te stappen is de man uitgeweken naar het land Guam, waar hij een ambtenaar vond die in staat was om dit 'huwelijk' te voltrekken. Echter, het huwelijk tussen de tortelduifjes is niet rechtsgeldig.

Nadat de twee het ja-woord hadden gegeven, was het tijd voor de kus. De man wachtte niet en pakte de spelcomputer vol op het beeldscherm.


En ze leefden nog lang en gelukkig...

Friestalige marktplaats uit protest

Een Friestalige variant van Marktplaats is sinds vandaag in de lucht. Aan het begin van dit jaar verbood Marktplaats Friestalige advertenties omdat zijn personeel de advertenties vanwege de taal niet kan controleren.

"Dat was voor ons de reden om een alternatief te willen bieden", zo zegt initiatiefnemer van www.tekeapynfryslan.nl Joop Hoekstra uit Sneek.

"Bovendien is het veel handiger, want er staan alleen maar advertenties op uit de buurt. Je bent er dus zo en dat maakt het ook nog veiliger dan Marktplaats. Je bedondert niet zo makkelijk iemand uit de buurt", aldus Hoekstra. Het loopt nog niet storm op de site "maar we zijn nog maar net begonnen, dus met enkele honderden bezoeken en vijftig advertenties doen we het al best goed."

Friestalige marktplaats uit protest  (foto: ANP)

Lerares glijdt uit over condooms, ministerie aangeklaagd

Een Amerikaanse lerares klaagt het ministerie van Onderwijs aan na te zijn uitgegleden over een partij condooms. Volgens Karen Hollander is het ministerie verantwoordelijk voor de nalatigheid van High School of Art & Design in New York.

De school heeft namelijk de kapotjes en andere rommel niet opgeruimd en daardoor een onveilige situatie veroorzaakt. De lerares gleed vorig jaar november uit over de rommel en raakte hierbij gewond aan haar hoofd en zenuwstelsel.

Volgens de aanklacht heeft de school de veiligheid niet gehandhaafd door toe te staan dat afval waaronder condooms niet in de prullenbak werd gegooid maar juist op de grond. "Ze hebben ervoor gezorgd en toegestaan dat condooms, die door het schoolpersoneel aan de studenten waren verstrekt, tijdens de lunchpauze werden geopend en op de grond gegooid", luidt de officiële aanklacht.

Wilders laat zich niet door Yerli vertederen

Schrijfster en theatermaakster Nilgün Yerli wil Geert Wilders morgen bedelven onder bossen bloemen en brieven van moslimstudenten. Maar de PVV-leider zit daar niet op te wachten. Hij liet vandaag weten niets van Yerli in ontvangst te zullen nemen.

"Laat haar die bloemen maar naar een verzorgingshuis brengen of zo", stelde Wilders. Yerli zet haar actie toch door. Studenten van de Islamitische Universiteit in Rotterdam hebben volgens haar honderden (liefdes-)brieven aan Wilders geschreven. Elke brief komt aan een bos bloemen te hangen. Een vrachtwagen rijdt morgenochtend bij het gebouw van de Tweede Kamer voor om ze af te leveren, aldus Yerli.

De cabaretière van Turkse afkomst hoopt dat de actie een "liefdevolle reactie" uitlokt. Het "vertederingsoffensief" moet volgens haar ook de welwillende moslims in Nederland een hart onder de riem steken.

Ik heb er geen boodschap aan!  (foto: ANP)

Söderling wederom plaaggeest Nadal

Rafael Nadal heeft zijn eerste wedstrijd bij de ATP World Tour Finals in Londen verloren. De als tweede geplaatste Spanjaard verloor met tweemaal 4-6 van de Zweed Robin Söderling.

Söderling, die de geblesseerde Andy Roddick vervangt, nam in de eerste set een 3-0 voorsprong maar Nadal wist zich terug te knokken. Bij de stand 4-5 leverde de Spanjaard echter wederom zijn service in waardoor de Zweed de set naar zich toe trok. In de tweede set kwam Nadal een break voor maar Söderling wist die te repareren. En net als in de eerste set sloeg de Zweed in de tiende game toe waarmee hij de partij naar zich toetrok.

Eerder dit jaar zorgde de Zweed voor een grote verrassing door Nadal in de vierde ronde van Roland Garros te verslaan.

Project Gotham Racing 5 op komst?

De Xbox 360 racer Project Gotham Racing lijkt een vervolg te krijgen met deel 5, en dit komt door een blog op de website van 'Tesla Motors'.

Op hun website schrijven ze:

quote
A team of sound engineers from Microsoft Game Studios (some working on Forza, some on Project Gotham Racing) asked if I was willing to take my Roadster to a track so they could record a variety of sounds.

Het lijkt er dus op dat Bizarre Creations gestopt is met de serie en deze naar de makers van Forza Motorsport is gegaan, namelijk Turn 10. Zal Project Gotham Racing hiermee een andere richting in slaan? Alleen de tijd zal het zeggen.Man laat zieke echtgenote verhongeren

Een man is door een rechtbank in het Duitse Halle veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van vijftien maanden omdat hij zijn zieke echtgenote liet verhongeren. De vrouw van 1,62 meter woog bij haar dood 27 kilo.

De 55-jarige werkloze bouwvakker bekende schuld. Hij had zijn 54-jarige vrouw, die aan kanker leed, maandenlang verwaarloosd, meldden Duitse media vandaag. De echtgenote stierf door gebrek aan water en voedsel.

Vliegtuig neergestort in Italië

In Italië zijn bij een crash van een militair transportvliegtuig vijf mensen om het leven gekomen. Het toestel, een C-130 Hercules, stortte vroeg in de middag neer. Het ongeluk gebeurde in de stad Pisa.

Het vliegtuig zou opstijgen voor een oefenvlucht maar stortte kort na de start neer en vloog in brand. Volgens ooggetuigen lagen de wrakstukken van het verongelukte toestel over meer dan 150 meter verspreid.

De landingsbaan en het nabijgelegen vliegveld werden na het ongeluk afgesloten. Wat de oorzaak van het ongeluk is, is nog niet bekend.

Butter, Herzog troeven in Nederlands team EK

Michel Butter en Adrienne Herzog zijn de kopman en kopvrouw van het Dutch Athletics Team dat op zondag 13 december 2009 aantreedt in het Ierse Dublin bij de Europese Kampioenschappen Cross.

Het Nederlands team bestaat uit negen atleten, acht mannen en één vrouw. Bij de vorige editie van de EK Cross (december 2008 in Brussel) werd Butter negende en Herzog zesde. Regerend kampioene Hilda Kibet neemt overigens niet deel aan de EK Cross.

Butter krijgt gezelschap van de in Tilburg zo uitstekend acterende Gert-Jan Wassink (hij behaalde aldaar een derde plaats). Verder zijn er vijf mannelijke neo-senioren geselecteerd. Junior Jesper van der Wielen maakt het Nederlandse team compleet.

Volendam beboet kaartenpakkers

Het bestuur van FC Volendam is de reeks rode kaarten zat. Men legde Dominique van Dijk en Melvin Platje een boete op naar aanleiding van hun recente veldverwijzingen.

Platje kreeg vorige week rood tegen MVV en heeft inmiddels een flinke schorsing binnen van de KNVB. Van Dijk werd afgelopen vrijdag al na zestien minuten van het veld gestuurd na een domme overtreding tegen Helmond Sport.

"Het bestuur maakt hiermee duidelijk dat het hoogst ongelukkig is met de reeks rode kaarten, die spelers oplopen in situaties die met het voetbal niets te maken hebben," luidt de verklaring die de club op de eigen website geeft.

'Gewild Deens talent naar Ajax'

Het Deense talent Nicolai Boilesen speelt vanaf januari voor Ajax. De zeventienjarige verdediger komt transfervrij over van Brøndby IF. De Amsterdammers troefden veel clubs af in de strijd om Boilesens handtekening.

Boilesen stond ook in de belangstelling van grootmachten als AC Milan en Manchester United, terwijl ook het Franse AS Monaco hem volgde. De verdediger tekent volgens de Deense krant Ekstra Bladet een contract tot medio 2013 in Amsterdam. Ajax en Brøndby moeten alleen nog onderhandelen over de opleidingsvergoeding.

Demo-maandag: ArseA

Muziek is meer dan de som van objectief beoordeelbare technische kwaliteit. Dat is natuurlijk een open deur. Het is echter een goede realisatie wanneer er geluid uit je boxen komt waarvan je in eerste instantie denkt 'hè, dit klinkt niet helemaal lekker', maar waar je een half uur later nog geboeid naar zit te luisteren. Met een overvloed aan genres wordt er wel eens gegrapt dat er eigenlijk maar twee echte genres zijn: goed en slecht. Toch is er een derde, namelijk het 'ik-luister-nu-al-een-tijdje-en-vind-het-fascinerend-maar-geen-idee-waarom-genre'. Dat gevoel wekt ArseA op.

[upd] Hackers ontmaskeren klimaathoax

Hackers die hebben ingebroken in de systemen van Climate Research Unit, University of East Anglia in Engeland zijn ervandoor gegaan met ruim 61 MB aan e-mails waaruit blijkt dat onderzoekers doelbewust informatie achterhouden die de opwarming van de aarde tegenspreekt, en doelbewust onzin verkopen om aan te tonen dat de aarde niet aan het afkoelen is geweest de afgelopen tijd.

In de ruim duizend e-mails tussen een aantal vooraanstaande klimatologen en klimatologisch onderzoekers is bewijs te vinden dat ze niet alleen zouden sjoemelen met cijfers, maar ook doelbewust onderzoeksresultaten verzwijgen of wissen als het niet in het global climate change plaatje past.

Na de inbraak zijn de e-mails op een Russische site gezet en zodoende de hele wereld rondgegaan.  Diverse Britse media noemen het, het grootste moderne schandaal.  Ook de term Climategate lijkt zich in te burgeren.

De PVV wil middels een spoeddebat opheldering van milieuminister Cramer.  "Als het klopt dat er door wetenschappers gesjoemeld is met cijfers om zo de al tien jaar gaande afkoeling van de aarde tegen te spreken, dan is dat een 'bloody shame'", aldus PVV-Kamerlid Richard de Mos.

Vooral opvallend is hoe de media hierover bericht.  Een aantal kranten komen zelfs niet verder dan te spreken over diefstal van e-mails, en gaan geheel voorbij aan het feit dat onderzoekers op grote schaal rommelen met de onderzoeksresultaten. 

UPDATE 23-11 7:56:
Historisch klimatoloog Prof Dr Tim Ball heeft de stukken ook bekeken en komt tot opmerkelijke uitspraken.  Met name wat betreft peer reviews, het proces waarbij andere onderzoekers het werk van een onderzoeker herzien voor een onderzoeksresultaat binnen de wetenschap geaccepteerd wordt en tot publicatie wordt overgegaan.

"42 onderzoekers die allen samen werken en hierbij betrokken zijn publiceren tezamen, maar voeren ook onderling de peer-reviews uit (...) Globaal gezien is dit beangstigend omdat deze groep mensen niet alleen het Hadley center controleren, waar wereldwijde temperatuurdata wordt bijgehouden en beheerd, maar ook de IPCC.  En de IPCC is de basis geweest van alle overheden die zich aansloten bij onder meer het Kyoto Protocol en het Kopenhagen Akkoord...

De mening van een aantal Nederlandse wetenschappers over manmade global climate change kun je hier ook nog bekijken.


Het hele gesprek met Dr Tim Ball

Het 61 MB grote bestand is overigens hier te downloaden. 

UPDATE 23-11 16:49:
HLN.BE meldt dat de mails zouden zijn vervalst.  Waaruit dat zou blijken wordt er niet bij verteld.  Eerder al meldden mensen van het CRU dat de mails wel degelijk echt zijn, maar 'uit hun verband' zouden zijn gehaald.
Intussen wordt de roep om een onafhankelijk onderzoek in climategate groter.

KISS volgend jaar in Gelredome

De rocklegende KISS treedt 18 juni 2010 op in het Gelredome in Arnhem. De kaartverkoop begint vrijdag. Dat heeft het organisatiebureau Mojo vandaag bekendgemaakt.

De roemruchte band uit de jaren zeventig begint in mei in Ierland aan de Europese tournee Sonic Boom Over Europe: From The Beginning To The Boom.

De serie concerten volgt op de huidige Noord-Amerikaanse tournee die overal goed wordt ontvangen. Met meer dan 80 miljoen verkochte albums wereldwijd behoort KISS nog steeds tot de invloedrijkste bands in geschiedenis van de rock.

Ook komen de mannen van KISS naar het festival Graspop Metal Meeting 2010.

Viezigheid is best wel goed voor kinderen

Vuil is goed voor kinderen. Zij mogen best wel eens smerig worden, aldus Amerikaanse wetenschappers. Als je te schoon bent, vermindert dat het vermogen van de huid zichzelf te herstellen.

Normale bacteriën die op de huid leven, brengen een kettingreactie teweeg, die helpt een ontsteking te voorkomen als we gewond raken. Zij temperen overactieve reacties van het immuunsysteem, die sneetjes en schrammen laten zwellen. De stafylokok-bacteriën blokkeren een vitale stap in een reeks gebeurtenissen die tot een ontsteking leiden, concludeerden deskundigen van de Universiteit van Californië in San Diego. Zij publiceerden hun bevindingen in de online-editie van Nature Medicine.

Volgens deskundigen levert het onderzoek een verklaring voor de zogenoemde hygiëne-hypothese, die stelt dat blootstelling aan bacteriën in de vroege kinderjaren het lichaam wapent tegen allergieën. De obsessie met reinheid zou zelfs een oorzaak zijn voor de recente stijging van allergieën in ontwikkelde landen, meldde de Britse omroep BBC vandaag.

U2 op veertigste editie Glastonbury Festival

De Ierse rockband U2 treedt volgend jaar voor het eerst in 25 jaar weer op tijdens een festival. Op 26 juni treedt de band tijdens de veertigste editie van het beroemde Glastonbury Festival op in het Engelse Somerset, aldus de BBC vandaag.

Het Glastonbury Festival is het grootste festival ter wereld. De ticketverkoop voor het evenement begon vorige maand en was binnen 24 uur uitverkocht. Ruim 177.000 mensen zijn aanwezig. Om in Glastonbury te kunnen spelen onderbreekt U2 een tournee in de Verenigde Staten.

Dit jaar waren er grote acts van onder meer Bruce Springsteen, Crosby, Stills & Nash, Status Quo en Neil Young.

Arrestaties in Italië door gokschandaal

Het gokschandaal in de voetbalwereld is ook doorgedrongen tot Italië. De Italiaanse politie arresteerde vanochtend negen mensen op verdenking van illegale gokpraktijken. Eén van de arrestanten is Giuseppe Portiglione, voorzitter van Potenza SC dat actief is in de Serie C1, de derde divisie van Italië.

Vrijdag maakte de Duitse politie bekend dat ongeveer tweehonderd wedstrijden in Europa onder verdenking staan van fraude en gokpraktijken. In Duitsland werden inmiddels vijftien mensen aangehouden wegens mogelijke betrokkenheid. Twee mensen zitten vast in Zwitserland.

'Wilders smelt langzaam weg'

Een zepen standbeeldje van Geert Wilders is gisteren naast het stadhuis van Utrecht geplaatst door kunstenaar Ineke Kanters. Het beeldje van de PVV-voorman is 'De tijd lost alles op' getiteld.

Volgens de kunstenaar is het beeld een ludieke actie. "Hij heeft niet voor niets het formaat van een tuinkabouter. Het smeltende beeld laat zien dat Wilders met de tijd kleiner zal worden," aldus Kanters.

Kanters hoopt dat de actie niet verkeerd uitgelegd wordt. "De sfeer rond Wilders is al zo grimmig en ik wilde hem juist met zachtaardige humor benaderen."

Hier zijn foto's van het beeldje te bekijken.
 

Proces Heinrich Boere gaat door

De rechtbank in Aken heeft vandaag een verzoek afgewezen van de verdediging om het proces tegen de Nederlandse ex- SS'er Heinrich Boere te stoppen. De rechtbank nam de beslissing op de vierde zittingsdag, waar Boere met een nieuw gehoorapparaat aan deelnam.

Het Openbaar Ministerie (OM) wil dat een voormalige mede-SS'er, de Rotterdammer Westeman, door de rechtbank in Rotterdam over Boere wordt ondervraagd. Boere en Westeman maakten in 1944 deel uit van de Waffen-SS en pleegden als SS'ers moorden op Nederlanders als vergelding voor verzetsacties.

Boere werd in 1949 bij verstek ter dood veroordeeld. Westeman kreeg levenslang maar, is na dertien jaar vrijgelaten. De zaak tegen Boere gaat vrijdag verder.

Opnieuw stadsverbod voor pedofiel

De 61-jarige pedoseksueel Sytze van der V. uit Eindhoven is vanochtend ook uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug gezet. Dat bevestigt een woordvoerster van de gemeente, naar aanleiding van een bericht hierover op de website van De Volkskrant.

Burgemeester Frits Naafs heeft de man een vestigingsverbod opgelegd omdat volgens de reclassering de kans op recidive erg groot zou zijn, zo meldt de woordvoerster.

Ook Libregts weg bij FC Groningen

FC Groningen en Raymond Libregts nemen na dit seizoen afscheid van elkaar. In navolging van hoofdtrainer Ron Jans is ook de Rotterdamse assistent-trainer bezig aan zijn laatste jaar in Euroborg. Libregts was vanaf 2005 lid van de technische staf van de Trots van het Noorden.

Algemeen directeur Hans Nijland laat weten dat FC Groningen er voor kiest een geheel nieuwe invulling te gaan geven aan de technische staf voor het seizoen 2010/2011. “Nadat Ron Jans ons had laten weten aan zijn laatste seizoen bezig te zijn bij FC Groningen, hebben wij nagedacht over de vorming van de toekomstige staf. Wij vinden dat dit het moment is daar een nieuwe invulling aan te geven. Raymond Libregts heeft vijf jaar lang een uitstekend duo gevormd met Jans. Die samenwerking was prima. We gaan de komende periode uitgebreid benutten om te kijken hoe we nu verder gaan.”

Raymond Libregts laat in een reactie weten dat het aanstaande afscheid voor hem niet als een verrassing komt. “Na de aankondiging van Ron dat hij zou gaan vertrekken, had ik wel verwacht dat mijn verbintenis niet zou worden verlengd. Mijn positie was toch een beetje gekoppeld aan die van Ron. Ik heb vijf jaar lang heel goed met Ron samengewerkt. Indien het mogelijk is willen we die samenwerking elders gaan voortzetten, maar we hebben geen ‘verplichting’ naar elkaar toe. Net als Ron zal ook ik nu op zoek gaan naar een nieuwe baan. Wat dat betreft is het goed dat die duidelijkheid er nu al ligt.”

Haug blij met komst Rosberg

Norbert Haug, sportchef bij Mercedes, is erg verheugd over het feit dat Nico Rosberg in 2010 gaat rijden voor Mercedes GP. Hij is ervan overtuigd dat de jonge Duitser veel voor het team kan gaan betekenen.

Haug vindt het erg leuk dat iemand die hij vroeger al zag karten nu het team komt versterken. "Ik zag Nico het in de karts opnemen tegen Lewis Hamilton en daarna reed hij in het voorprogramma van het DTM-kampioenschap. Ik kende hem al toen hij nog een jochie was", aldus de Duitser.

"Het was al vroeg duidelijk dat hij carrière ging maken in de autosport en wij zijn er heel blij mee dat Rosberg na vier jaar bij Williams voor Mercedes gaat rijden. Met de komst van een zeer getalenteerde en sympathieke coureur, wordt onze herstart er alleen maar mooier op."

De grote baas van Mercedes GP vervolgt: "Nico is, net als wij, ambitieus: samen willen we een hoop successen boeken. Ik kijk er enorm naar uit om met hem samen te werken."

Japanse nerd trouwt met gamekarakter

Een fanatieke gamer uit Japan ging wel heel ver om zijn liefde naar zijn hobby te uiten. Hij trouwde namelijk met een karakter uit de datingsimulator Love Plus.

De Japanner is afgelopen weekend getrouwd met het personage Nene Anegasaki. Om in het huwelijksbootje te stappen is de man uitgeweken naar het land Guam, waar hij een ambtenaar vond die in staat was om dit 'huwelijk' te voltrekken. Echter, het huwelijk tussen de tortelduifjes is niet rechtsgeldig.

Nadat de twee het ja-woord hadden gegeven, was het tijd voor de kus. De man wachtte niet en pakte de spelcomputer vol op het beeldscherm.

En ze leefden nog lang en gelukkig... 

Noorse schaatsbond ontslaat Mueller

De Noorse schaatsbond heeft Peter Mueller ontslagen. Aanleiding voor het ontslag van de Amerikaan is de beschuldiging van schaatster Maren Haugli die verklaarde dat Mueller seksueel getinte opmerkingen naar haar maakte.

Vandaag kwamen vertegenwoordigers van de Noorse schaatsbond bijeen om de ontstane situatie te bespreken. Dit heeft uiteindelijk tot het ontslag van de Amerikaan geleid. Verwacht wordt dat later vandaag in een persconferentie meer duidelijk zal worden gemaakt.

Op VG Nett is inmiddels een reactie van Mueller te lezen. "Ik ben zeer teleurgesteld over het besluit van de schaatsfederatie. In de media werd gezegd dat ik Haugli seksueel geïntimideerd zou hebben. Dat heb ik niet gedaan," zei een teleurgestelde Mueller die eerder nog wel zijn excuses aan Haugli aangeboden had. "Ik heb gisteren gevraagd om een ontmoeting met de voorzitter van de schaatsbond, maar dat werd afgewezen. Ik wist niet dat de NSF bijeen zou komen en ik weet niet op welke informatie het besluit gebaseerd is."

'Mijn vader is Charles Manson'

Een 41-jarige geadopteerde Amerikaan zocht wanhopig naar zijn biologische vader. Hij kwam er later pas achter dat hij dit beter niet had kunnen doen. Zijn biologische vader bleek de seriemoordenaar en verkrachter Charles Manson, die op dit moment zijn leven slijt in een gevangenis in Californië.

De Amerikaan, Matthew Roberts, raakte na de schokkende ontdekking in een depressie. Hij heeft inmiddels contact gehad met zijn vader, die bevestigde dat Matthew zijn zoon is, aldus de Britse tabloid The Sun.

"Ik kon niet geloven dat ik zijn zoon ben. Het voelt alsof je te horen krijgt dat Adolf Hitler je vader is," aldus een geschokte Matthew. Twaalf jaar geleden kwam hij al in contact met zijn biologische moeder Terry. Zijn moeder vertelde dat zij al in de jaren '70 verliefd werd op de seriemoordenaar. Ze ging met hem en zijn volgelingen naar San Francisco, waar ze werd verkracht. 

Terry wist, toen ze het kind afstond, dat de biologische vader Manson was, maar zweeg erover. Matthew is nu bang dat hij de agressie van de beruchte crimineel geërfd heeft. Toch is Matthew niet bang dat hij de gruweldaden van zijn vader zal herhalen. "Mijn held is Ghandi. Ik ben tegen geweld, ik ben een vredelievend persoon en een vegetariër," vertelt de vredelievende zoon van de beruchte crimineel.

Met dank aan Xaryna voor de submit 

Deel A10 staat blank

Het westelijk deel van de Amsterdamse ringweg A10 staat voor een groot deel onder water. De oorzaak hiervan is een overstroomd riool. Men is bezig het water weg te pompen.

Tussen knooppunt De Nieuwe Meer en de afrit IJmuiden staan files. Weggebruikers worden door de ANWB geadviseerd de borden richting Den Haag te volgen. Het verkeer rond Zaandam krijgt het advies de richting Amersfoort aan te houden.

Megavangst van 90.000 kilo illegaal vuurwerk

De politie heeft vorige week drie mannen aangehouden op verdenking van het op grote schaal importeren en verhandelen van illegaal vuurwerk. Eind oktober werd in verband met deze zaak al ruim 90.000 kilo vuurwerk in beslag genomen.

Het functioneel parket van het Openbaar Ministerie (OM) stelt vandaag dat de drie een criminele organisatie vormden, om hun omvangrijke illegale handel vorm te geven.

De rechtbank in Lelystad heeft het voorarrest van de drie verdachten inmiddels twee weken verlengd, laat het OM weten. Het gaat om een 65-jarige man uit Almere en twee mannen (29 en 64) uit Diemen.

Haase door in Helsinki

Robin Haase heeft zich voor de tweede ronde van het challengertoernooi in het Finse Helsinki weten te plaatsen. De Nederlander versloeg de Slowaak Kamil Capkovic met tweemaal 6-2.

Bij de stand 2-2 in de eerste set pakte Haase, die zich via de kwalificaties voor het hoofdtoernooi had geplaatst, vier games op rij. In de tweede set liep hij vervolgens snel uit naar een 5-1 voorsprong. Twee games daarna trok hij de partij naar zich toe.

Haase wacht in de tweede ronde de als zesde geplaatste Spanjaard Ivan Navarro.

Student overleeft val van zes hoog

Een vermoedelijk dronken student overleefde een val van de zesde verdieping van een flatgebouw in de Slowaakse stad Nitra. De jongeman hield aan de val slechts een paar kneuzingen en een gebroken enkel over.

De 20-jarige man wilde van zijn eigen balkon naar dat van zijn vriendin klimmen. Dat mislukte, waarna de student voor de ogen van zijn vrienden naar beneden stortte. Zijn val werd gebroken door struikgewas.

Twee verdachten Urk voorgeleid

Twee van de drie minderjarige Urkers die verdacht worden van betrokkenheid bij de dood van de 14-jarige Dirk Post worden vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het gaat om de 12-jarige en 13-jarige verdachten, die nog drie dagen in hechtenis gehouden worden. De rechter moet beoordelen of hun aanhouding terecht is.

Morgenochtend wordt de 15-jarige verdachte voorgeleid. Het Openbaar Ministerie (OM) wil deze jongen nog twee weken vasthouden. De beslissing of de twee andere verdachten nog langer vastgehouden worden, volgt later deze week. Deze beslissing is uitgesteld, zodat de openbaar aanklager meer inzicht kan krijgen in hun aandeel in het misdrijf.

De verdachten mogen geen contacten met de buitenwereld hebben, omdat voor hen zogenoemde beperkingen gelden. De advocate van een van hen heeft bevestigd dat dat in ieder geval voor haar cliënt geldt. Ook de advocaten mogen dus geen inhoudelijke details naar buiten brengen.

Het stoffelijk overschot van Post werd afgelopen woensdag aangetroffen in het Urkerbos. Hij kwam door geweld om het leven.

Enge maar briljante Bioshock cosplay in aquarium

De meesten zullen wel bekend zijn met het fenomeen cosplay. Hierbij is het de bedoeling jezelf als een anime-, manga of gamekarakter te verkleden. Dit is vooral erg populair in Japan maar ook zeker in de rest van de wereld zijn er mensen die zich graag uitdossen als hun favoriete gamekarakter.

De meeste cosplay nerds hebben een simpel pakje dat wel of niet in elkaar is genaaid door hun moeder. Onderstaande cosplayers hebben er iets meer werk in gestoken en zijn naar een aquarium in Georgia gegaan om een aantal spooky plaatjes te schieten. Zie hieronder voor het resultaat.
'Comapatiënt' blijkt al 23 jaar bij bewustzijn

Een slachtoffer van een auto-ongeluk, waarvan iedereen dacht dat hij 23 jaar in een coma lag, blijkt al die tijd bij bewustzijn te zijn geweest. Rom Houben (46) was gedurende de 23 jaar volledig verlamd en kon de artsen op geen enkele manier duidelijk maken dat hij alles hoorde wat gezegd werd. ''Ik schreeuwde, maar er was niets te horen'', aldus Houben.

De Belg kreeg in 1983 een auto-ongeluk en lag sindsdien verlamd in het ziekenhuis. De artsen gebruikten een aantal comatests om vervolgens te concluderen dat zijn bewustzijn was ''uitgestorven''. Totdat drie jaar geleden nieuwe technologie toonde dat zijn hersenen nog steeds normaal functioneren. ''Al die tijd droomde ik van een beter leven. Frustratie is een te klein woord om te beschrijven hoe ik me al die tijd voelde''.

Het verhaal van Houben is kort geleden voor het eerst gepubliceerd in een wetenschappelijk artikel door de arts die zijn leven 'redde', de Belgische neuroloog Steven Laureys. Laureys gelooft dat er over de wereld wellicht meer van soortgelijke gevallen zijn. Houben blijft de arts in ieder geval voor eeuwig dankbaar. "Ik zal nooit de dag vergeten toen ik ontdekte wat er echt aan de hand was. Het was mijn tweede geboorte", aldus de opgeleefde Belg.

Houben communiceert nu, na diverse therapieën hebben gehad, via een computerscherm boven zijn bed waar hij korte berichtjes op kan schrijven. "Ik wil kunnen lezen, chatten met vrienden en van het leven genieten nu mensen weten dat ik niet dood ben", aldus Houben.

Foto's van Rom Houben zijn hier te zien.

Koeman: "We moeten winnen"

AZ moet het morgen in de Champions League opnemen tegen het Griekse Olympiakos Piraeus. Trainer Ronald Koeman weet wat zijn ploeg te doen staat.

"We moéten winnen. Aan een gelijkspel hebben we ook niets,” aldus Koeman. De Alkmaarders staan na vier wedstrijden laatste in groep H met twee punten, vier minder dan nummer twee Olympiakos.

Standard Luik, dat tegen de bijna zekere groepswinnaar Arsenal speelt, heeft vier punten. "We willen kans houden op overwintering in de Champions League, daarom staan we voor een duidelijke opgave. Iets anders dan de winst is niet goed.”

Het zicht van AZ op de derde plek, en dus na de winterstop verder gaan in de Europa League, is wat beter. "Misschien is het ook wel wat reëler om ons op die derde plaats in de groep te richten,” besloot Koeman.

Wielrenner voor 20 jaar geschorst

Het Italiaanse antidopingtribunaal heeft wielrenner Gianni Da Ros voor maar liefst twintig jaar geschorst. De 23-jarige Italiaan was betrokken bij de handel in doping.

Da Ros, die voor Liquigas reed, werd begin maart dit jaar in Padua gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij dopinghandel in sportscholen. Naast de Italiaan werden er nog amateurwielrenners, fysiotherapeuten en sportschoolinstructeurs meegenomen voor verhoor. Aanleiding voor deze arrestaties was een programma op de Italiaanse televisie waarin aangetoond werd dat doping eenvoudig te verkrijgen was.

Hawk-eye bij Champions Trophy

De internationale hockeybond FIH gaat bij de strijd om de Champions Trophy voor mannen, die zaterdag begint, experimenteren met een verdere uitbreiding van de video-arbitrage. De hockeyploegen kunnen één keer per duel bij de video-umpire een arbitrale beslissing aanvechten.

Sinds 2006 is het voor scheidsrechters in het hockey mogelijk bij twijfel videobeelden te laten bekijken door een assistent om eventueel een beslissing te herzien. Nu krijgen ook de ploegen, met restricties, de kans een 'second opinion' aan te vragen.

Het systeem werd al toegepast in de Euro Hockey League.

Dief wil in natura betalen

Een 36-jarige Duitser die zich in een tankstation in Oss laafde aan frisdrank en chocolade is opgepakt. De man was blut en wilde de dienstdoende caissière betalen in natura.

Volgens de website Blik op Nieuws vond het incident plaats bij de Graafsebaan in de Brabantse plaats. De man consumeerde in de shop voor circa vijf euro aan frisdrank en chocolade. Hij meldde vervolgens aan de winkelbediende dat hij geen geld had. In plaats daarvan bood hij haar zijn lichaam aan.

De caissière ging niet op het aanbod van de man in, waarna hij zonder te betalen vertrok. Even later kon de politie de man in de kraag vatten. Hij kreeg een boete van 150 euro.

Uitslagen Italië speelronde 13

In Italië werd dit weekend de dertiende speelronde afgewerkt. Hieronder vind je de uitslagen, stand, topscorers en het programma van de volgende speelronde.

Juventus - Udinese

Juventus won in Turijn met 1-0 van Udinese. Grosso bracht Juve kort na rust op voorsprong. De linksback van het Italiaanse nationale team werd op zijn wenken bediend met een goede voorzet van de Uruguyaan José Cácares. De Italiaan liet Udinese-doelman Samir Handanovic vervolgens kansloos bij zijn inzet.

Juventus was de betere ploeg, maar Udinese kwam regelmatig gevaarlijk voor het doel van Gianluigi Buffon. De bezoekers uit Udine wisten alleen niet te profiteren van het geringe aantal kansen. Ook De Oude Dame kwam niet meer tot scoren. Alessandro Del Piero was dichtbij de 2-0, maar liet na de voorsprong uit te breiden. De zege voor de thuisploeg kwam echter niet meer in gevaar.

AC Milan - Cagliari

Klaas Jan Huntelaar deed wederom niet mee bij AC Milan, maar de Milanezen wisten wel weer te winnen. Ditmaal delfde Cagliari het onderspit en wist het elftal van Leonardo door te denderen in de Serie A.

Het was genieten geblazen voor de neutrale fan, die al in de eerste helft vijf doelpunten mocht aanschouwen. Clarence Seedorf opende de score namens Milan na vijf minuten. Hij kaatste met Marco Borriello en schoot loepzuiver raak: 1-0. Lang genoot Milan niet van de voorsprong, want Alessandro Matri maakte vier minuten later de gelijkmaker van dichtbij. Een periode van relatieve rust brak aan, totdat in een tijdsbestek van twaalf minuten drie doelpunten werden genoteerd. Eerst scoorde Andrea Lazzari de 1-2 namens de bezoekers, waarna Milan de achterstand weer wist om te buigen in een voorsprong. Daar waren doelpunten van Borriello en Alexandre Pato voor nodig: 3-2 bij rust.

De marge werd door de Milanezen na rust opgebouwd door een doelpunt van Ronaldinho. De Braziliaanse aanvallende middenvelder scoorde vanaf elf meter, nadat Borriello was neergelegd in de zestienmeter: 4-2. Door een doelpunt van Nênê, twintig minuten voor tijd, bleef het in het restant van de wedstrijd ongekend spannend. Maar Milan pakte uiteindelijk de belangrijke driepunter en zet zo de opmars voort.


Uitslagen

ThuisUitUitslag
LivornoGenoa2-1
SienaAtalanta Bergamo0-2
PalermoCatania1-1
JuventusUdinese1-0
SampdoriaChievo2-1
AC MilanCagliari4-3
AS RomaBari3-1
NapoliLazio Roma0-0
FiorentinaParma2-3
BolognaInternazionale1-3

Stand

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1Internazionale1310213232-11
2Juventus138322726-13
3AC Milan137422518-15
4Sampdoria137332420-16
5Parma137242317-16
6Fiorentina136342115-12
7Genoa136252023-24
8Cagliari136161919-16
9Napoli135441917-18
10Bari134631812-10
11AS Roma135351822-21
12Palermo134541717-18
13Chievo134361515-16
14Udinese134361515-17
15Lazio Roma13265129-14
16Bologna133371214-21
17Atalanta Bergamo133371213-20
18Livorno13337126-14
19Catania13166912-19
20Siena13139611-22

Topscorers

#SpelerClubGoals
1TottiAS Roma9
=Di NataleUdinese9
3Diego MilitoInternazionale8
=PazziniSampdoria8
5HamsikNapoli7
6TrezeguetJuventus6
=Eto'oInternazionale6
=GilardinoFiorentina6
=PatoAC Milan6

Programma volgende speelronde

DatumThuisUit
za 28/11UdineseLivorno
za 28/11GenoaSampdoria
zo 29/11ChievoPalermo
zo 29/11CataniaAC Milan
zo 29/11ParmaNapoli
zo 29/11Atalanta BergamoAS Roma
zo 29/11InternazionaleFiorentina
zo 29/11BariSiena
zo 29/11Lazio RomaBologna
zo 29/11CagliariJuventus

Negen Italianen opgepakt wegens gokschandaal

Vorige week openbaarde het Openbaar Ministerie in het Duitse Bochum een omvangrijk Europees gokschandaal. Dit heeft nu ook in Italië tot aanhoudingen geleid.

Giuseppe Postiglione, voorzitter van voetbalclub Potenza SC, is samen met acht anderen gearresteerd door de Italiaanse politie. Ze worden verdacht van bedrog en deelneming aan een criminele organisatie. Ze zouden een wedstrijd in de Serie B in het seizoen 2007/2008 en zeven wedstrijden op het hoogste amateurniveau hebben gemanipuleerd.

Mario Bigoni van FC Gossau is in Zwitserland levenslang geschorst. De voetballer bekende dat hij voor een duel tegen Lugano, in mei van dit jaar (4-0 nederlaag), is omgekocht.

Veiling garderobe Audrey Hepburn

Vrouwen die altijd al in de huid van Audrey Hepburn hebben willen kruipen, krijgen in elk geval de kans om zich in de kleren van de actrice te hijsen. Tientallen jurken en japonnen van Hepburn gaan in december onder de hamer in Londen.

Een van de meest felbegeerde kledingstukken is volgens veilingmeester Kerry Taylor een zijden jurk die de Oscarwinnende actrice droeg ter promotie van de film Paris when it Sizzles. "Het was een vreselijke film, maar de kleren waren geweldig", stelde Taylor. Geïnteresseerden die de jurk aan de eigen garderobe willen toevoegen moeten wel diepe zakken hebben: de prijs kan naar verwachting oplopen tot 16.000 euro. Wie aast op de zwarte cocktailjurk van Hepburn moet naar verwachting ruim 20.000 euro ophoesten. De helft van de opbrengst gaat naar goede doelen.

Stroomverbruik verder gedaald

Het elektriciteitsverbruik in Nederland is in de maand oktober verder gedaald. Ging het in september op jaarbasis nog om een daling van 7,3 procent, in oktober werd 7,6 procent minder stroom verbruikt.

Sinds de economische crisis in alle hevigheid heeft toegeslagen daalt het energieverbruik al. De daling gaat wel steeds iets minder hard. Opmerkelijk is dat de daling in oktober groter was dan in de maand ervoor. Normaliter neemt het stroomverbruik in de maanden dat het kouder wordt en de dagen korter worden juist toe.

Koevermans maakt rentree bij Jong PSV

Danny Koevermans maakt vanavond in de wedstrijd van Jong PSV tegen Jong ADO Den Haag zijn rentree op het veld. Dit meldt Omroep Brabant.

Koevermans raakte in september tijdens de voorbereiding op de Europa League-wedstrijd tegen CFR 1907 geblesseerd aan zijn hamstring en kwam sindsdien niet meer in actie.

Door zijn blessure nam Ola Toivonen zijn plaats in de basis in en ontpopte zich tot een geduchte concurrent voor de positie in de spits.

Brawn: "Schumacher rijdt niet voor Mercedes"

Ross Brawn heeft een einde gemaakt aan de geruchten dat Michael Schumacher in 2010 voor Mercedes Grand Prix zou gaan racen. De Britse teambaas meldde in Bild dat de geruchten niet op de waarheid berusten.

De afgelopen weken doken geruchten op dat Schumacher in gesprek zou zijn met Mercedes Grand Prix voor een stoeltje in 2010. Dit werd nog eens versterkt doordat de manager van Schumi Willi Weber bevestigde dat zijn coureur bij de Grand Prix van Abu Dhabi gesproken heeft met Daimler-baas Dieter Zetsche en met Brawn. Deze laatste maakt in Bild een einde aan de speculaties. "Er is niets gaande, behalve dan een droom van de media. Michael zou tijdelijk terugkeren bij Ferrari, maar hij wil niet meer zijn carrière een doorstart laten maken," zei Brawn.

Ook Weber lijkt de teambaas van Mercedes Grand Prix daarin gelijk te geven. Schumacher spreekt volgens hem vaak met Brawn, maar "hij heeft persoonlijk tegen mij niets gezegd over het spreken met Mercedes over een coureurscontract."

Beer verwondt indringer berenverblijf

Een 25-jarige man is zwaar toegetakeld door een beer nadat hij in het berenverblijf van een dierentuin in Bern geklommen was. Het slachtoffer, een zwakbegaafde Zwitser, klom voor het oog van honderden bezoekers over de omheining en sprong vier meter naar beneden het berenverblijf in.

Dat beren niet van visite houden was al langer bekend , maar de vierjarige beer Finn moest het wederom bewijzen. De beer stormde op de man af en takelde hem flink toe. Zo werd de man meerdere malen gebeten, werden zijn kleren van zijn lijf gescheurd en ging de beer op zijn rug staan.

Om te voorkomen dat de beer de man zou doodbijten heeft de gealarmeerde politie de beer in zijn borst geschoten, waarna hij zich terugtrok in zijn hol. De man werd later afgevoerd met een ambulance.

De directeur van de dierentuin is zwaar aangeslagen. Volgens de directie zit de beer nog steeds in zijn hol en wordt er gevreesd voor zijn leven. 'En dit terwijl hij heel normaal reageerde. Hij werd aangevallen in zijn eigen territorium.'

Met dank aan CRV voor de submit.

Smit stopt per direct met schaatsen

De kogel is door de kerk: Gretha Smit heeft per direct een punt gezet achter haar loopbaan. Het management van haar ploeg Hofmeier maakte dit vandaag bekend.

Afgelopen zaterdag eindigde Smit als achttiende op de 5.000 meter in de B-groep bij de wereldbekerwedstrijden in Hamar. De winnares van olympisch zilver in Salt Lake City liet toen al doorschemeren dat ze twijfelde of ze haar loopbaan wilde voortzetten.

Rosberg naar Mercedes Grand Prix

Mercedes Grand Prix heeft bekend gemaakt dat Nico Rosberg in 2010 voor het team zal gaan racen. De Duitser komt over van Williams waar hij na vier seizoenen vertrok. De 24-jarige Rosberg is de zoon van oud-Formule 1-wereldkampioen Keke Rosberg.

"Ik ben erg blij om in 2010 bij de herintroductie van de zilverpijlen voor Mercedes te mogen rijden," zei Rosberg. "Geen enkel ander merk in de Formule 1 kan terugkijken op zo'n succesvolle historie. Ik ben er trots op dat ik voor Mercedes mag rijden en mag werken met Ross Brawn. Ik ben meer gemotiveerd dan ooit tevoren en ik kan niet wachten om te testen met de zilverpijl en om aan de start te staan bij de eerste race op 14 maart in Bahrein."

Teambaas Ross Brawn is blij dat Rosberg voor zijn team getekend heeft. "We zijn blij om hem binnengehaald te hebben bij Mercedes en we kijken uit naar de samenwerking. Nico is een talent met vier jaar ervaring in de Formule 1. Hierdoor kan hij vanaf het begin al een goede bijdrage aan het team leveren. Ik had het genoegen om met zijn vader Keke in de Formule 1 te werken en nu volgt Nico in zijn voetsporen. Het jaar 2009 was het beste van Nico in de Formule 1 tot nu toe en we hopen dat hij die lijn volgend jaar bij Mercedes doortrekt."

Leerlinge en leraar (53) krijgen baby

Een 20-jarige vrouw is dit weekend bevallen van een dochter. Op zich niks nieuws, ware het niet dat de vader haar 53-jarige geschiedenisleraar is. Heel Duitsland stond op zijn kop toen twee jaar geleden bekend werd dat de twee een relatie hadden.

De toen 18-jarige Jasmin viel voor de toen 51-jarige leraar. Ze lieten zich niet kennen en trouwden zelfs. Het geluk is nu dus bezegeld met een liefdesbaby. De Duitse krant De Bild weet te melden dat de leraar al vier scholen heeft versleten waar hij het aanlegde met jonge leerlingen. Jasmin snapt niet waar iedereen zich mee bemoeit. De kersverse moeder studeert inmiddels geneeskunde.

Jaliens niet tegen Olympiakos Piraeus

Kew Jaliens zal morgen niet in actie komen in de Champions League-wedstrijd tegen Olympiakos Piraeus. Dit meldt AZ op zijn website.

De verdediger is onvoldoende hersteld van de lichte hersenschudding die hij afgelopen weekend opliep in de competitiewedstrijd tegen Roda JC.

Ook de geblesseerden Erik Heijblok en Mounir El Hamdaoui ontbreken in de selectie van de regerend landskampioen. Rasmus Elm is niet speelgerechtigd.

Roemeense verkiezingen naar tweede ronde

De eerste stemronde in de Roemeense verkiezingen heeft geen winnaar opgeleverd. Daarom moeten de Roemenen op 6 december nogmaals de gang naar de stembus maken. Het lijkt er bovendien op dat er gefraudeerd is. Bij speciale bureaus voor kiezers die niet in hun woonplaats konden stemmen, is er veel meer gestemd dan verwacht.

Ooggetuigen melden dat busladingen met kiezers die al gestemd hadden nogmaals stemden bij deze bureaus. De zittende centrumrechtse president Basescu haalde in de eerste stemronde de meeste stemmen, voor oud-minister Geoana en oppositieleider Antonescu.

Roemenië is zwaar getroffen door de internationale economische crisis. Twee maanden geleden kwam daar een kabinetscrisis bij toen twee coalitiepartijen ruzie kregen en de centrumlinkse regering ten val brachten. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft een lening van 20 miljard toegezegd met als voorwaarde dat Roemenië snel een effectieve regering weet te vormen.

'Overname Sauber op losse schroeven'

Het lijkt er op dat de overname van het BMW Sauber-team door Qadbak op losse schroeven staat. Het Zwitserse Sonntagszeitung meldt dat Russell King aan het roer van het bedrijf staat. King is in het verleden veroordeeld voor verzekeringsfraude en er is door de rechters beslag gelegd op zijn tegoeden.

De krant stelt dat Qadbak niet ondersteund wordt door investeerders uit het Midden-Oosten. Het gebrek aan financiën kan daarom wel eens de reden zijn waarom de FIA de renstal nog geen plaats op de Formule 1-grid heeft gegeven. Het lijkt er op dat BMW niet op de hoogte was van dit nieuws.

Volgens de geruchten wilde King met het gewonnen prijzengeld van BMW Sauber gaan racen, terwijl de FIA wil dat de financiën van het team afgedekt zijn zonder dat geld. Andere geruchten wijzen er op dat King enkele jaren geleden in Dubai een Formule 1-team op wilde richten maar dat dit faalde. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Paay wil nieuwe Oprah worden

Patricia Paay is van plan de nieuwe Oprah te worden. De bejaarde Playboybunny vindt zichzelf een prima talkshowhost die zich kan meten met de Amerikaanse. Dat zei Paay bij Carlo en Irene's kookshow.

La Paay: "Ik praat graag. Ik zou best graag een soort Oprah willen zijn. Dat lijkt me leuk. Ik zou dat heel graag willen doen. Ik heb het er toevallig zaterdag met mijn directeur over gehad. Het ligt eraan of we iets heel leuks kunnen vinden voor mij. Ik heb wel een paar ideeën."

Verder hoopt Paay dat ze binnenkort in de show van Oprah zelf mag verschijnen."Dat zou heel erg leuk zijn. Zij houdt van dat soort dingen. Van vrouwen die gewoon nog iets durven te doen omdat ze nog lang niet oud zijn. We zijn allemaal bezig met ons fit te voelen en ik ben helemaal niet oud."

Paay ging overigens al twee keer eerder in de Playboy naakt. Haar borsten waren hierbij elke keer groter. Toch beweert Paay dat alles puur natuur is. Ook stond ze onlangs topless in de Linda (foto, NSFW)

Luide seks geen reden voor uitzetting

Een koppel dat graag luidruchtig de liefde bedrijft, mag van de rechter in hun appartement in Stockholm blijven wonen. Buurtbewoners wilden het stel graag uit hun appartement laten zetten, omdat ze hinder hadden van de luidruchtige pleziertjes van de twee.

Nadat de buren van de fanatieke bedsporters een klacht ingediend hadden bij verhuurbureau Stockholmsen, stapte dit bureau naar de rechter. Deze verwierp de klacht echter, omdat het lawaai ook uit een ander appartement had kunnen komen. De rechter oordeelde dat luidruchtige seks geen reden is om het koppel uit hun woning te zetten.

Tegen het paar waren al vaker klachten geuit over geluidsoverlast. Toen ging het echter niet over een lawaaiige vrijpartij, maar over een luid feestje.

Apple schrapt garantie voor rokers

Betaalde garantie op Macs wordt ingetrokken door Apple als blijkt dat in de buurt van de computer gerookt is.  Dit omdat reparatie 'te ongezond' zou zijn voor de reparatiedienst.
 
Afgelopen weekend publiceerde weblog Consumerist een artikel over twee gevallen waarbij Apple de Applecare-garantie had ingetrokken wegens de aanwezigheid van sigarettenrook.
 
Een Apple-medewerker claimt dat de reparatie van computers uit huizen waarin gerookt wordt eenzelfde risico vormt als meeroken zou doen.  Het zou een 'biohazard' zijn. 
 
Apple zelf weigert vooralsnog ieder commentaar. 
 
 

Astana haalt Selvaggi

Astana, dat een groot deel van zijn renners zag vertrekken, heeft Mirko Selvaggi aangetrokken. Afgelopen seizoen reed de 24-jarige Italiaan voor Amica Chips - Knauf, maar die ploeg werd halverwege het seizoen opgedoekt.

Selvaggi is de negende nieuwkomer bij de Kazachstaanse wielerploeg. Giuseppe Martinelli, teammanager van Astana, verwacht dat zijn landgenoot een rol van betekenis kan gaan spelen in de voor- en najaarsklassiekers.

Manor plant shakedown op 29 januari

Manor Grand Prix wil op 29 januari haar eerste Formule 1-bolide de shakedown geven. Dit maakte de oprichter van Manor John Booth bekend vanuit Macau waar afgelopen weekend de Formule 3-auto's raceten.

"We hebben onze shakedown gepland voor 29 januari," zei Booth tegen de media. Hij vindt dat zijn team er goed voor staat met de bouw van de eerste bolide. "Wat dat betreft zijn we erg kalm. Nick (Wirth, red.) en zijn mannen hebben het geweldig gedaan. We lopen zelfs iets voor op ons schema."

Naast de al vastgelegde Timo Glock lijkt Lucas di Grassi momenteel de beste papieren te hebben voor het tweede stoeltje bij de renstal. "Lucas zou om meerdere redenen geweldig zijn voor ons. Hij is ook een ex-coureur van Manor en heeft in Macau al voor ons gewonnen. Hij heeft ook testervaring,dus het zou voor ons geweldig zijn hem in te lijven," zei Booth die binnen twee weken zijn tweede coureur bekend hoopt te maken.

Verdachte moord Steenwijk opgepakt door pinnen

De verdachte van de moord op een 76-jarige vrouw in Steenwijk die dezelfde dag nog in Brussel gearresteerd werd, liet een duidelijk spoor achter. De 23-jarige man betaalde zijn treinkaartje met zijn pinpas in Amsterdam waardoor de politie hem snel op het spoor kwam, aldus buurtbewoners. 

De man was de vriend van de kleindochter van het slachtoffer. De vrouw hielp al weken met klussen in het nieuwe huis van het stel toen ze zaterdag 7 november om het leven gebracht werd. Toen vervolgens de kleindochter ongerust werd, belde ze de politie die het levenloze lichaam van de vrouw aantrof in het huis. De politie doet in het kader van het lopende onderzoek geen mededelingen over het motief of de precieze doodsoorzaak.

De verdachte is inmiddels uitgeleverd aan Nederland en wordt verhoord door de politie.

Kangoeroe probeert hond te verdrinken

In de buurt van Melbourne heeft een kangoeroe gisteren geprobeerd een hond te verdrinken. De eigenaar van de hond wist het dier te bevrijden, maar raakte daarbij zelf gewond aan zijn gezicht en borst. Hij is opgenomen in het ziekenhuis.

De 49-jarige Chris Rickard was met zijn hond aan het wandelen. Tijdens de wandeling kwamen ze de kangoeroe tegen die in het gras bij een meer lag te slapen. De hond en de kangoeroe raakten in gevecht. Op een gegeven moment belandden de dieren in het meer, waar de kangoeroe de hond ongeveer twintig seconden onder water hield. 

Met dank aan kahaarin voor de submit.

Italiaans juniorenkampioen verongelukt

De Italiaans kampioen tijdrijden bij de junioren, Anthony Orsani, is gisteren om het leven gekomen bij een trainingsrit.

In de buurt van Vinci werd de 17-jarige Italiaan aangereden door een, waarschijnlijk achteruitrijdende, auto, en overleed aan de verwondingen die hij daarbij opliep.

Orsani zou, als belofte van GS Stabia, binnenkort zijn debuut bij de elite/beloften maken in de Vuelta del Tachira in Venezuela.

De Bakker stijgt op tennisranking

Tennisser Thiemo de Bakker is naar plaats 94 gestegen op de mondiale tennisranglijst. Zonder zelf te spelen kwam de Nederlander op zijn hoogste plaats op de ranking ooit uit.

Raymon Sluiter klom ook op de ranglijst. De Rotterdammer sloop de top 200 binnen en staat deze week op plaats 199. De net van een blessure herstelde Robin Haase staat nu op plaats 667. Hij kan deze week in Helsinki punten binnenslepen.

Veel race-plezier in Modnation Racers-trailer

Racegames zijn nog steeds erg populair onder gamers. De ene houdt van meer realistische racers terwijl anderen liever als Mario in een kart stappen om anderen te bekogelen met van alles en nog wat. Ondanks het grote succes van Mario Kart zijn er vrij weinig games op de markt die hetzelfde publiek proberen aan te spreken. Toch gaat Sony met Modnation Racers dit proberen.

Modnation Racers is een racegame waarbij je over fantasierijke racebanen kunt racen en de mogelijkheid hebt om je tegenstanders met van alles en nog wat te bestoken. De game gaat verder in de trend die door LittleBigPlanet is gezet. Het wordt mogelijk om je karakter helemaal te customizen en je eigen tracks te ontwerpen en dit de delen met de hele wereld.

Om een beetje een indruk te krijgen van het racen is onderstaande trailer verschenen.

Duurzame chocoladeletters in 2012

In 2012 zijn alle chocoladeletters die in de Nederlandse supermarkten verkrijgbaar zijn duurzaam. Dat stelt Klaas van den Doel, scheidend voorzitter van CBL, de branchevereniging voor supermarkten.

Van den Doel hekelt de reclamespotjes van Oxfam Novib. "Het is vals om kindertjes uit de derde wereld te verbinden met de schoentjes van onze kinderen," aldus Van den Doel in dagblad Trouw. In de bewuste spotjes roept cabaretier Dolf Jansen de consument op om bepaalde winkels te boycotten. De chocoladeletters in die winkels zouden niet van duurzaam geteelde cacao gemaakt zijn.

Janssen moet zeker 10 dagen rust houden

FC Twente-speler Theo Janssen zal zeker tien dagen aan bed gekluisterd zijn. De middenvelder kreeg in de nacht van zaterdag op zondag een eenzijdig ongeval waarbij hij drie ribben en zijn neus brak en een van zijn longen geraakt werd.

Janssen ging in Enschede na het gewonnen duel tegen Vitesse met zijn auto over de kop. Bij hem in de auto zat onder meer FC Lienden-doelman Kevin Moeliker. Deze ligt momenteel nog in het ziekenhuis en lag tot zondagmiddag in coma.

Uit een bloedproef bleek dat Janssen ten tijde van het ongeval onder invloed verkeerde. De politie heeft hierop zijn rijbewijs ingenomen. Of FC Twente nog maatregelen tegen haar middenvelder gaat treffen is nog niet bekend.

De DSi XL uit in Japan; alle Japanners weer in de rij!

Afgelopen zaterdag was het zover! Die dag was namelijk de launch van de Nintendo DSi XL of DSi LL, zoals hij in Japan heet. Zoals misschien bekend is bij sommigen zijn voor de Japanners videogames haast net zo’n noodzaak (naast mangastrips lezen in de metro) als eten en drinken en zodra er maar een redelijk belangrijke hardware of software release is kan je verwachten dat er op meerdere plekken in Japan enorme rijen voor elektronicawinkels staan. Dit keer was de DSi XL aan de beurt en hieronder hebben wij een impressie van het geheel.
De Nintendo DSi XL zal in Amerika en Europa uitkomen in het eerste kwartaal van 2010 en kost in Japan 20.000 Yen. Dit betekent dat de DSi XL wat duurder zal uitvallen dan de gewone DSi (waarschijnlijk rond de 220 EUR in Europa). De DSi XL zal het voordeel hebben van twee grotere schermen (ongeveer zo groot als de PSP) en een langere batterij-capaciteit. Als nadeel is hij dan wel wat groter en 100 gram zwaarder dan de DSi.


Mercedes GP onthult vandaag eerste coureur

Mercedes Grand Prix, het voormalige Brawn GP, zal vandaag bekend maken wie de eerste coureur in het team wordt. Verwacht wordt dat Nico Rosberg het eerste stoeltje zal gaan bezetten bij de renstal van Ross Brawn.

Het lijkt na het vertrek van Jenson Button naar McLaren er op dat er twee Duitse coureurs bij Mercedes GP zullen gaan racen. Rosberg lijkt zeker van zijn plaats, terwijl voor de tweede coureur namen als Nick Heidfeld en Michael Schumacher gonsen.

Henry dacht na handsbal aan stoppen

Na zijn handsbal in de WK-kwalificatiewedstrijd van Frankrijk tegen Ierland heeft Thierry Henry overwogen niet langer voor Frankrijk uit te komen. Dit zegt hij in de Franse sportkrant L'Equipe.

"Jazeker. In de dagen na het duel, toen die enorme storm opstak, heb ik daar wel over nagedacht", aldus Henry.

Henry maakte in de wedstrijd tegen de Ieren hands en daardoor was Gallas in staat te scoren waarmee Frankrijk zich plaatste voor het wereldkampioenschap voetbal volgend jaar in Zuid-Afrika. "De kritiek ging wel heel ver. Het werd me allemaal even te veel. Het is niet voor het eerst dat ik aan stoppen dacht. Na het WK in 2006 heb ik het ook al eens overwogen, maar toen vond ik het te vroeg. Na het EK in 2008 spookte het opnieuw door mijn hoofd. Maar door het gat wat ik achter zou laten, heb ik het niet gedaan", besloot Henry.

Swingers gearresteerd in Iran

In Iran zijn twaalf stelletjes opgepakt door de zedenpolitie omdat zij zich bezig hielden met partnerruil. De swingende paren hebben in elkaars bijzijn seks gehad. Diverse keren is dat zelfs met meerdere partners tegelijk gebeurd.

De identiteit van de arrestanten is niet bekend. Wel wordt gemeld dat sommigen in dienst van de overheid werkten en dat de swingers universitair opgeleid zijn. Ook heeft een aantal stellen kinderen.

De stellen runden een website gericht op het onderhouden van 'onwettige' seksuele relaties. In de Islamitische wetgeving in Iran is seks buiten het huwelijk immers verboden. Personen die deze wet overtreden en daarvoor veroordeeld worden, kunnen gestenigd worden.

Britse wegen dicht door noodweer

Vanwege wateroverlast door het hevige noodweer dat het Britse graafschap Cumbria dit weekeinde teisterde, zijn vandaag zeker zestien bruggen en vijfentwintig wegen afgesloten. Ook blijven een aantal scholen in het graafschap dicht.

Meer dan 1300 woningen zijn ondergelopen en honderden mensen zitten noodgedwongen bij familie of kennissen, zo meldt de BBC. Zes bruggen zijn vernield door het noodweer. Uit voorzorg zijn zestien andere bruggen gesloten en worden alle 1800 bruggen in het graafschap gecontroleerd op veiligheid. Mensen moeten nu vaak tientallen kilometers omrijden om op de plaats van bestemming te komen.

Ook Ierland, Wales en Schotland hebben te kampen met wateroverlast. Voor het eerst in vijftig jaar liep de binnenstad van Cork, de tweede stad van Ierland, onder water.

Timmer denkt nog niet aan einde loopbaan

Tegenover Radio538 heeft Marianne Timmer vanmorgen gezegd dat ze vooralsnog niet van plan is om haar schaatsloopbaan te beëindigen.

"Als ik enigszins een kans heb, zal ik het proberen", aldus Timmer. "Tot en met 23 december zit ik in het gips. Ik moet nu afwachten het been herstelt. Nu kan ik dat niet bepalen. Ik probeer binnen de beperkte mogelijkheden die ik heb, te trainen."

Tijdens de wereldbekerwedstrijden in Heerenveen brak de sprintster op de 500 meter haar hielbeen op meerdere plekken waardoor ze niet kan meedoen aan de Olympische Spelen komend jaar. "Ik kan nu niets doen en moet vooral met mijn been omhoog zitten. Anders bestaat het risico dat er botjes gaan schuiven. Mijn lichaam is echter gewend om te trainen. Daarom begint het te zeuren, net een verslaving. Ik voel me niet lekker."

Uwe Boll gaat in 2010 verder met BloodRayne

Het is al te lang stil geweest rond onze aller grootste Duitse vriend Uwe Boll. Geen wonder, want de laatste gameverfilming van de beste man stamt uit 2008 toen hij onder andere Far Cry op de markt bracht. Gelukkig gaat daar in 2010 verandering in komen. Niet alleen staat dan namelijk de film Zombie Massacra, geïnspireerd door House of the Dead: Overkill, op het programma. Boll gaat ook verder met zijn serie over BloodRayne. Nu wisten we al dat Boll met een derde deel zou komen, maar nieuw is dat Kristanna Loken zal terugkeren in de rol van Rayne. Ze kroop in het eerste deel ook al in de huid van deze Dhampyr en keert dus terug voor het laatste deel in deze trilogie.

Volgens de laatste updates zal het filmen beginnen in het begin van 2010, waarna de film eind van het jaar in de bioscopen moet draaien of waarschijnlijker gelijk in DVD-doosjes eindigt. Met dit laatste deel gaan we eindelijk naar het tijdperk waar de games ook om draaiden, de Tweede Wereldoorlog. De Nazi's zijn stevig geïnteresseerd in zwarte magie en het is aan Rayne om ze op een brute manier tegen te houden. Mensen die de game ooit nog gespeeld hebben weten wat daarmee bedoeld wordt, Duitsers die ledematen verliezen alsof het broodkruimels zijn.

Naam Hiddink gonst bij Bayern

Louis van Gaal wist afgelopen weekend opnieuw niet met Bayern München tot winst te komen. De Duitse boulevardblad Bild heemt hem inmiddels de bijnaam 'Generaal Sieglos' gegeven. Eerder kreeg Van Gaal van het blad al de titel 'Tulpengeneraal' toebedeeld.

Bild meldt ook dat de naam van Guus Hiddink inmiddels in Beieren gonst, maar die lijkt geen haalbare kaart. Hiddink lijkt technisch directeur bij Chelsea te worden.

De voorzitter van Bayern, Karl-Heinz Rummenigge, gaf na de 1-1 tegen koploper Leverkusen aan dat een vertrek van Van Gaal (nog) niet aan de orde is. "We willen met Louis van Gaal proberen het tij te keren.”

PSN Premium abonnement bevestigd

Een groot verkoopargument van Sony is altijd geweest dat het PlayStation Network gratis was. Online gaming, demo's en sinds kort Facebook en Twitter integratie was altijd kosteloos voor de consument. Voor bepaalde onderdelen van Xbox Live, waaronder online gaming, moest altijd betaald worden in de vorm van het Gold abonnement.

Afgelopen donderdag heeft Sony een presentatie gehouden waarin onder andere ook de plannen met betrekking tot het PlayStation Network uiteengezet werden. De volledige slideshow is hier te bekijken, maar wellicht de meest interessante slide is de volgende:De tekst "new revenue stream from subscription" is duidelijke taal. Er komt een systeem waarbij met betaalde abonnementen gewerkt wordt. Kaz Hirai, de CEO van Sony Computer Entertainment bevestigde dit:

quote
We will be building upon our current free [PSN] service offering with premium content and services to start the subscription model

Wel gaf hij direct aan dat de onderdelen die tot op heden gratis waren, dit ook blijven. Dus online gaming en dergelijke zal ook in de toekomst gratis blijven. Welke zaken wel onder dit nieuw abonnement zullen vallen is dan ook nog onduidelijk. Maar dat PSN een succes is voor Sony blijkt wel uit de verwachte opbrengsten. Op 31 maart 2010 loopt het fiscaal jaar af en Sony heeft een verwachting opgegeven van US$ 563 miljoen, 3 keer zo hoog als het jaar ervoor. Dit komt mede door de mogelijkheid om films en tv-shows te huren danwel te kopen via de PlayStation Store.

Del Bosque langer bondscoach Spanje

Vicente del Bosque zal zijn contract als bondscoach van Spanje verlengen tot 2012. De bondscoach van de Europees kampioen en de Spaanse voetbalbond RFEF zijn het eens geworden over de voorwaarden van een nieuw contract.

Na het door Spanje gewonnen Europees Kampioenschap voetbal in 2008, volgde de voormalig trainer van onder meer Real Madrid en het Turkse Besiktas Luis Aragonés op. Aragonés kreeg ondanks het succes geen nieuw contract.

Onder leiding van Del Bosque won Spanje kwalificatiegroep 5 zonder puntverlies. Zonder problemen plaatste het zich daarmee voor het wereldkampioenschap voetbal van volgend jaar in Zuid-Afrika.

Infinity Ward tevreden met PC-verkopen Modern Warfare 2

Vorige week hadden de mensen die Modern Warfare 2 gingen boycotten iets om te juichen, dat dachten ze althans, want slechts 3% van de verkochte exemplaren van de game was voor de PC. Iedereen die de petitie had getekend tegen de game en ontwikkelaar Infinity Ward stond te juichen op de banken nu het voor de ontwikkelaar wel duidelijk moest zijn dat je zo niet met je fans om gaat. Helaas voor deze mensen blijkt het allemaal niet zo waardeloos voor IW als gedacht, dat is als we Robert Bowling mogen geloven die tekst en uitleg gaf op het forum van de ontwikkelaar (met dank aan Eurogamer).

Volgens Bowling zegt die 3% namelijk niet veel meer dan dat de PC-markt de kleinste is. Want ondanks dat lage cijfer verkocht de PC-versie van dit vervolg nog steeds beter dan het origineel. De game was bovendien de best verkochte PC-game in zijn launchweek, waarbij hij Football Manager 2010 en Dragon Age: Origins versloeg.

Essentially, all this percentage proves is that the console versions sold great, not that the PC version sold poorly, because that's actually not the case. The PC version has done tremendous in it's first week, better than our previous game.

Of de boycot en de petitie zin hebben gehad valt dus te betwijfelen. Natuurlijk zet IW haar mooiste masker op, maar dat ook op de PC IW zijn eigen prestatie heeft verbeterd zegt dat er toch wel succes geboekt is.

PSP Go de doodsteek voor digitale distributie?

In de weken voorafgaande aan de E3 dit jaar werd duidelijk dat Sony met een nieuwe PSP zou gaan komen. Speculaties liepen uiteen van een compleet nieuwe opvolger tot een kleine hardwarematige update. Het eindresultaat zit er een klein beetje tussenin. De PSP Go kan eigenlijk hetzelfde als de oude PSP, maar moet het zonder UMD-drive stellen en is volledig afhankelijk van het PlayStation Network als platform voor digitale distributie. Misschien is het te vroeg om de PSP Go nu al een flop te noemen, maar feit is dat de verkopen tot nu toe erg laag gebleven zijn. Alle platforms verkopen beter, op de PS2 na momenteel.

Misschien is de Go dan ook niets meer dan een experiment van Sony om de markt te verkennen en of deze klaar is voor enkel digitale media. De PSP is natuurlijk een veel kleiner risico dan bijvoorbeeld de PS3 slim, waarbij een flop veel desastreuzer zou zijn voor Sony. Als nu blijkt dat digitale distributie een vlucht gaat nemen, dan zal Sony ook kunnen besluiten om een opvolger van de PS3 te maken waar geen Blu-ray speler in zit. Dit verlaagt de produktiekosten van de console enorm wat de PlayStation natuurlijk weer veel aantrekkelijker maakt voor de consument. Ook geeft het Sony veel meer grip op de content, aangezien er alleen maar via PSN aangeboden kan worden. Dus geen "shoppen" meer om te kijken waar een game het goedkoopst is.

Daarmee komen we ook meteen bij een andere zere plek van consolefabrikanten, de tweedehands markt. Al jaren wordt geprobeerd om die handel een halt toe te roepen. De gamesindustrie wil graag aan elke verkochte game verdienen, en een game die op de tweedehandse markt verhandeld wordt, levert geen inkomsten op voor de developer en distributor, en ook geen extra licentiekosten voor Sony/Microsoft/Nintendo.

Er zit natuurlijk een grote kanttekening aan dit verhaal. Als de PSP Go inderdaad een flop blijkt (en die kans is aanwezig), dan zal dit een negatieve uitwerking hebben op het hele verhaal van digitale distributie van content. Veel bedrijven die er momenteel interesse in hebben zullen terughoudener worden, omdat er blijkbaar nog geen behoefte aan is. Pas over vele jaren zal misschien opnieuw geprobeerd worden om een volledig digitaal distributiesysteem op te starten. Tot dan toe zullen we waarschijnlijk beide beschikbaar hebben... een game op disc, en een game die online te koop en te downloaden is. Sony zal natuurlijk met geen woord spreken over een eventuele mislukking, maar alleen aangeven dat het volgens verwachtingen verlopen is. Maar achter de schermen zullen ze zich achter de oren mogen krabben en na mogen denken over hun fouten, slechte planning en nog slechtere timing.

Wat denken jullie? Is Sony dapper geweest om als eerste full-digital te gaan, of hadden ze er nooit aan moeten beginnen? En is de consument eigenlijk wel gebaat met alleen digitale media?

'Eerste KLM-vlucht op biokerosine'

Voor het eerst in de luchtvaartgeschiedenis vliegt een vliegtuig met passagiers, onder wie minister Van der Hoeven van Economische Zaken, gedeeltelijk op biologische kerosine. Een Boeing 747-400 van KLM vliegt vanmiddag vanaf 14.15 uur een uur lang boven Nederland rond.

Een van de vier motoren zal draaien op een mengsel van fossiele kerosine en biobrandstof die is vervaardigd uit de huttentutplant. Het vliegtuig blijft op een geringe hoogte vliegen vanwege de evenementswaarde en om aandacht te vragen voor biobrandstof.

NAC Breda wil verder met Maaskant

NAC Breda wil het aflopende contract van trainer Robert Maaskant verlengen. De club uit Noord-Brabant heeft dit gisteren op zijn website laten weten. Aankomende januari gaan beide partijen om de tafel zitten.

"Wij zijn als NAC tevreden over de manier van werken en de prestaties onder Maaskant," aldus Earnest Stewart, de technisch directeur van de club uit Breda. "Hij heeft gebrachr wat we van hem gevraagd hebben, ook qua spelwijze. Het is echter wel zo dat bij NAC het bestuur over de aanstelling en dus ook de contractverlenging van een trainer gaat. Afgesproken is om in januari met elkaar om de tafel te gaan zitten en dan zal dan ook pas de definitieve beslissing vallen."

Afgelopen week zei Maaskant zelf dat hij interesse had om zijn contract bij NAC te verlengen.

Rechtszaak in de maak vanwege Xbox Live-bans

Vorige week haalde Microsoft stevig uit naar mensen die hun console hadden gemod en cheatten, dan wel games speelden waar geen auteursrechten over waren afgedragen op hun Xbox 360. Een kleine miljoen mensen werden geband van Xbox Live, niet de gameraccount, maar de consoles zelf werd de toegang tot de online dienst geweigerd. Nu is het mooie van deze tijd dat als een grote groep mensen benadeeld wordt er altijd wel een superheld is die ze in bescherming neemt en in dit geval is dat het advocatenbureau Abington IP. Het kantoor bereidt een zogenaamde "class action" aanklacht voor, wat betekent dat een grote groep één klacht voor de rechter brengt.

Via de website van het bureau kunnen benadeelde klanten een formulier invullen, waarmee ze hun klacht bekend maken. Het doel is om te zorgen dat iedereen die geband is financiële compensatie krijgt van Microsoft voor de termijn die ze nog toegang zouden moeten hebben op Xbox Live. Maar wat zijn dan de argumenten voor deze rechtszaak? Microsoft heeft immers duidelijk aangegeven welke punten in de gebruikersovereenkomst geschonden zijn.

Allereerst vindt Abington dat de timing van Microsoft bijzonder verdacht is. De bans zijn uitgevoerd vlak na de launch van een aantal grote titels, waaronder Modern Warfare 2, en deze titels zullen gezorgd hebben voor een flinke groei van Xbox Live Gold-abonnees. Ten tweede zou een eerdere massaban er waarschijnlijk voor gezorgd hebben dat de verkoopcijfers van games als Halo 3: ODST en Modern Warfare 2 heel wat lager zouden zijn uitgekomen. Het idee is dus dat Microsoft heeft gewacht met bannen, totdat ze zeker wist dat er zo veel mogelijk mensen een abonnement hadden om dan die mensen te weigeren en alleen hun geld aan te nemen.

Of het advocatenbureau zijn zin krijgt, en de gamers daarmee een compensatie zal afwachten worden. Zodra er meer bekend is brengen we jullie natuurlijk op de hoogte.

'Moeder van het judo' overleden

De 'Moeder van het Judo', de Amerikaanse Rena Kanokogi, is afgelopen zaterdag overleden in New York. De Amerikaanse judobond heeft dit bekendgemaakt. In de jaren vijftig vermomde 'Rusty' Kanokogi zich als man om deel te kunnen nemen aan judotoernooien. Judo was in die tijd een voor vrouwen verboden sport.

Later was ze verantwoordelijk voor het eerste wereldkampioenschap judo voor vrouwen, dat in 1980 in New York werd gehouden. In 1988, toen judo voor vrouwen voor het eerst op het olympisch programma stond, was ze coach van de Amerikaanse vrouwen in Seoul. Vanwege haar baanbrekende werk werd ze in judoland Japan geëerd met de Orde van de Rijzende Zon.

Kanokogi, die aan leukemie leed, werd 74 jaar.

'Balkenendenorm voor externen overheid'

CDA-Kamerlid Marleen de Pater zal vandaag aan minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) vragen om een bovengrens voor salarissen van externen. De bovengrens zou op 181.000 euro moeten liggen, oftewel de Balkenendenorm.

Externen worden betaald met belastinggeld en daarom vindt het CDA het belangrijk dat er een maximum aan het salaris voor deze mensen wordt gesteld. Er worden nu hogere bedragen betaald, omdat de overheid vindt dat dit nodig is om mensen uit het topsegment aan te trekken. De Pater zegt dat volgens deze redenering voor alle rijksambtenaren meer loon zou kunnen worden gevraagd, "want we willen zo veel mogelijk toppers."

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over vermeende discriminatie van oudere werknemers.

De PvdA slaat alarm. De overheid zou vijftigplussers in veel gevallen een baan weigeren. Dat staat natuurlijk haaks op de mening, dat mensen langer moeten doorwerken, een opvatting die is vastgelegd in het kabinetsbesluit over de verhoging van de pensioengerechtigde leeftijd.

Als dit waar is, heeft de overheid wel wat uit te leggen. Dan heeft PvdA-kamerlid Heijnen terecht alarm geslagen. Maar:

Federer verslaat Verdasco

Roger Federer heeft zijn eerste partij tijdens de World Tour Finals in Londen gewonnen. De Zwitser versloeg Fernando Verdasco met 4-6, 7-5 en 6-1.

De Spanjaard had vooraf nog nooit een set gewonnen van Federer maar dat lukte hem ditmaal wel. Verdasco kon ook in de tweede set goed meekomen, maar bij de stand 6-5 ging het mis. Na een volledig fout ingeschatte lob en een smash tegen de umpirestoel trok Federer de set naar zich toe.

In het derde bedrijf was Federer heer en meester. Verdasco wist geen bal meer goed te raken en de Zwitser trok de partij in een half uur naar zich toe.

Suárez: "Pantelic een echte teamplayer"

Luis Suárez is heel blij met de bijdrage van Marko Pantelic bij Ajax. Beide heren waren gisteren trefzeker in het duel met sc Heerenveen (5-1).

"Hij is een echte teamplayer, heeft oog voor zijn medespelers", zei Suárez, inmiddels zeventien keer trefzeker, na afloop tegen De Telegraaf. "Marko moest even wennen, maar lijkt zich nu helemaal thuis te voelen."

Suárez was niet de enige die dat gisteren vond. Ook Heerenveen-doelman Brian Vandenbussche zag het goede spel van Pantelic. "Naast Demy de Zeeuw is Pantelic hét verschil met het Ajax van vorig jaar. Hij speelt goed in dienst van het elftal, is een uitstekende spits, die niet de ster uithangt. Hij voelt perfect aan dat Luis Suárez dat is."

Wegens het feest na de WK-plaatsing met Uruguay kwam Suárez zaterdag pas terug in Amsterdam. "Ik heb de coach gebeld, gezegd dat ik fit was en kon spelen", aldus de aanvaller. "Ik heb hem beloofd dat ik er zou staan en dat heb ik - denk ik - wel waargemaakt. De president Tabaré Vazquez is een groot voetbalfan en wilde ons feliciteren met het WK. We werden op straat gehuldigd."

Benschop blijft 'zeker weten' bij RKC

Charlison Benschop gaat komende winterstop niet van RKC Waalwijk naar AZ, zegt hij zelf.

De Alkmaarders waren volgens verschillende media nadrukkelijk in de race om de aanvaller vast te leggen. De 20-jarige Benschop maakte dit weekend twee doelpunten tijdens de 3-1 zege op FC Groningen.

Transfergeruchten of niet, Benschop zegt zelf dit seizoen in Waalwijk te blijven voetballen. "Zeker weten. Ik wil mijn wedstrijden meepakken en me met RKC handhaven", quote De Telegraaf de spits.

Een persoonlijk akkoord met AZ over een contract van vijf jaar verwijst hij naar de prullenbak. "Er zijn gesprekken met een aantal clubs geweest, maar daar is niets concreets uit voortgekomen."

'Overheid sluit 50-plusser uit'

De Partij van de Arbeid is van mening dat de overheid aan leeftijdsdiscriminatie doet. De partij constateert dat 50-plussers regelmatig worden afgewezen als ambtenaar. Verantwoordelijk minister Ter Horst moet snel ingrijpen volgens de partij, bijvoorbeeld middels een meldpunt voor afgewezen sollicitanten die wel over een goede cv beschikken.

PvdA-Kamerlid Heijnen vindt dat de overheid zelf het goede voorbeeld moet geven, zeker nu de AOW-leeftijd omhoog gaat naar 67. "Je kunt werkgevers niet aanspreken op hun verantwoordelijkheid, als je zelf het goede voorbeeld niet geeft. De arbeidsmarkt voor ouderen moet van het slot, anders is de boodschap dat we op termijn langer door moeten werken niet geloofwaardig. Te veel mensen krijgen geen eerlijke kans omdat ze al 45 of 55 zijn. Als overheid moet je zelf ook doen wat je preekt."

Beckham loopt titel mis met LA Galaxy

David Beckham heeft niet op de gewenste manier afscheid genomen van LA Galaxy. De Engelsman verloor de finale van de Amerikaanse profcompetitie. Het glamourelftal van LA zag de MLS Cup aan zijn neus voorbij gaan na strafschoppen.

Real Salt Lake nam de penalty's beter. David Beckham benutte zijn strafschop, maar ploeggenoot Landon Donovan ging in de fout. Dat Salt Lake de titel grijpt is opmerkelijk. De ploeg is pas sinds vier jaar actief op het hoogste Amerikaanse niveau.

Beckham is vanaf januari weer op huurbasis actief voor AC Milan. "Het maakt me trots dat ik voor de tweede keer een halfjaar het shirt van Milan mag dragen", zei hij daar vorige week over. "Maar indien er geen WK voor de deur stond, had ik het niet gedaan. Ik denk ook niet dat ik zoiets een derde keer doe."

Eerste druk Origin of Species geveild

Een van de ongever 1250 exemplaren van de eerste druk van On the Origin of Species wordt morgen geveild bij veilighuis Christie's in Londen. Het boek van Charles Darwin stond jarenlang op een plank in een toilet bij iemand thuis. De geschatte opbrengst is 67.000 euro.

In het boek uit 1859 zet Darwin zijn evolutietheorie uiteen. Darwins theorie, dat het leven op aarde is ontstaan door natuurlijke selectie, zorgde destijds, maar ook nu nog, voor veel commotie. Morgen is het precies 150 jaar geleden dat het boek verscheen.

Inenting jonge kinderen van start

Vanaf vandaag worden ook kinderen tegen de Mexicaanse griep gevaccineerd. De GGD verwacht grote drukte, want een miljoen mensen heeft een oproep gekregen. Het betreft ruim 800.000 kinderen van een half tot 5 jaar en zo'n 200.000 huisgenoten van baby's tot een half jaar.

Het inenten vindt met name plaats in sporthallen, op zo'n 250 plaatsen door het land. Veel gemeenten zetten bussen in en de mensen wordt gevraagd zich aan de aangegeven tijd te houden.

Britney Spears

Ze is, uit mijn hoofd, 2 december jarig, dus bijna 28. Ik vind haar nog steeds wel wat hebben, al leerde ik haar kennen toen ik nog helemaal niets voelde voor welk meisje dan ook. Ik weet het nog goed, ik was tien, en staarde gebiologeerd naar haar. Later pas zag ik de intentie van de videoclip, hoe baanbrekend ze was geweest, hoe jong, hoe sexy. Hoe dan ook, ze had meteen haar naam gevestigd. Sindsdien ben ik haar – eerst onbewust, toen bewust – gaan volgen.

'Hennep' blijkt pakket herfstbladeren

In Roosendaal is een man die dacht dat hij hennep had gekocht bedrogen uitgekomen. De man heeft aan een onbekende verkoper tweehonderd euro betaald voor een pakketje van vijftig gram herfstbladeren.

Toen de politie de man tijdens een controle aanhield op het station in Roosendaal, kwam het bedrog aan het licht. Naast de herfstbladeren had de man ook een blokje hasj van een gram bij zich. Daardoor sloeg een politiehond alarm.

Volgens een woordvoerder van het Korps landelijke politiediensten is de bedrogen man waarschijnlijk vrijuit gegaan. Negen andere treinreizigers werden tijdens de controle wel bekeurd.

Aantal mensen met overgewicht blijft stijgen

Ondanks het initiatief om het aantal mensen met een overgewicht terug te dringen, heeft het vijfjarige project Convenant overgewicht haar doelstelling niet gehaald. Het aantal mensen met een overgewicht is de afgelopen vijf jaar niet afgenomen, maar juist toegenomen. Dit blijkt uit de cijfers, verzameld in het eindrapport Convenant overgewicht.

''Bij de start van het Convenant overgewicht in 2005 was gemiddeld 40 procent van de volwassen Nederlanders te zwaar en 10 procent veel te zwaar. Op dit moment heeft 46 procent van de volwassenen overgewicht en 11 procent obesitas'', staat in het eindrapport. Onder de kinderen is nu 14.5 procent van de jongens te zwaar en van de meisjes 17.5 procent. In 2005 was dit nog respectievelijk 13 procent en 14 procent.

Voorzitter van het project Convenant overgewicht Paul Rosenmöller presenteert vandaag in het stadion van Ado Den Haag het eindrapport aan de minister van Volksgezondheid Ab Klink. Daar wordt tevens een nieuw contract getekend, met als doel ervoor te zorgen dat de jongeren in Nederland binnen vijf jaar de gezondste van Europa zijn.

Super Mario Kart binnenkort op Virtual Console

Het heeft even geduurd, misschien zelfs een beetje te lang, maar binnenkort komt het Super NES spel Super Mario Kart eindelijk naar de Wii. Het spel uit 1993 wat menig Super NES-eigenaar tot in de nachtelijke uurtjes bezig hield was het eerste spel in de Mario Kart reeks. Je zou het misschien niet verwachten, maar toendertijd werd er redelijk sceptisch aangekeken tegen een racespelletje met daarin de Mario figuurtjes uit het toen zeer populaire Super Mario World gepropt. Toch liet Nintendo ieders twijfel compleet wegnemen toen dit spel uiteindelijk verscheen. Zowel grafisch (door o.a. een speciaal ingebouwde DSP-1 chip voor mooiere semi-3D beelden) als inhoudelijk wist het spel te overtuigen en wordt dit spel door sommigen nog steeds beschouwd als de beste Mario Kart game in de serie.

Wil jij weer hopeloos graag rode en groene schilden naar elkaars donder schieten in één van Mario Karts battle modes? Dan moet je nog even wachten want voorlopig komt de game alleen naar de Amerikaanse consoles. Over een Europese release is nog niks bekend, maar nieuws volgt hopelijk spoedig.

Vettel verrast door overstap Button

Sebastian Vettel is verrast dat Jenson Button de overstap heeft gemaakt van Brawn GP naar McLaren. De Red Bull Racing-coureur werd in het kampioenschap tweede achter de Brit en hij had dan ook niet verwacht dat Button van team zou veranderen.

"Ik denk dat het voor iedereen een verrassing was," zei Vettel. "Brawn GP, dat nu Mercedes Grand Prix heet, was het hele jaar erg sterk. Ze hebben zowel het coureurs- als het constructeurskampioenschap gewonnen. Ze hebben een goede auto en een goed team, dus het is altijd verrassend dat een kampioen bij een kampioensteam vertrekt."

"Je weet niet of er dingen gaan veranderen volgend jaar, maar dat Mercedes Brawn GP overgenomen heeft is positief. Daarom was het een verrassing, omdat je weet dat ze sterk zullen zijn. McLaren is dat altijd al geweest. Dit jaar hebben ze wat geworsteld, maar als je naar het verleden kijkt, dan zijn ze altijd sterk geweest."

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1057
special
VrijMiBabes #176 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1056
review
Mortal Kombat 1
special
Random Pics van de Dag #1055
review
Starfield
©FOK.nl e.a.