Rutten: "Rustig uitgespeeld"

PSV had vandaag geen kind aan Heracles Almelo en wist in eigen huis met 4-0 te winnen. Fred Rutten, trainer van de Eindhovense formatie, was na afloop van het treffen een tevreden man.

"Misschien hadden we nog wat 'heter' moeten zijn op een hogere uitslag. Aan de andere kant hebben we ook met een man meer het overzicht gehouden. In plaats van te gaan rennen en hollen hebben we de kansen rustig uitgespeeld," liet Rutten weten. Hiermee refereerde de oefenmeester naar het aantal kansen in de eerste helft.

Gert-Jan Verbeek, oefenmeester van Heracles Almelo, was van mening dat de wedstrijd na een half uur was gespeeld. Op dat moment ontving Martin Pieckenhagen, keeper van de ploeg uit Almelo, een rode kaart. "Met elf tegen elf is het hier al lastig. Als dan onze doelman Martin Pieckenhagen ook nog uit het veld wordt gestuurd houdt het op."

Toch gaf de trainer van de Heraclieden zijn manschappen ook nog een compliment. "We hebben er voor gestreden om de nederlaag draaglijk te houden. Dat is ons gelukt. Met tien man hier met 4-0 verliezen is geen schande."