Adelaar: "We hadden recht op penalty"

Sparta Rotterdam was zondag tegen VVV-Venlo niet in goede doen. De mannen van trainer Frans Adelaar werden met 5-0 naar huis teruggestuurd. De oefenmeester was na afloop dan ook niet tevreden.

"We kwamen vanaf de aftrap onder druk te staan. We begonnen duidelijk niet scherp vandaag. Binnen vier minuten had VVV al twee corners gekregen. De 1-0 hoop je glad te trekken", aldus Adelaar na de wedstrijd tegen de aanwezige pers.

"Uit een corner hebben we vervolgens recht op een glaszuivere penalty, nadat Adil Aussasar de bal duidelijk op zijn hand krijgt. Maar die wordt ons onthouden. Daarna ging het scoreverloop in ons nadeel lopen. Iedereen sprak de afgelopen weken lovend over ons. Maar dit blijkt dus te mooi geweest."

Aan de andere kant van de tafel was Jan van Dijk de gevierde man. "We hebben de afgelopen twee weken benut om onze eerste dertien wedstrijden van het seizoen te analyseren", aldus de oefenmeester van VVV-Venlo.

"Het bleek te gaan om details. Alles gaat niet zomaar vanzelf. We hebben onszelf enkele keren te kort gedaan, maar de basisvoorwaarden om tot een goed resultaat te komen, moeten ook worden ingevuld. Maar alles valt of staat in de uitvoering en daarover ben ik vandaag uitermate tevreden."