FOK! TV-tip: Titanic

Vanavond is de film Titanic op tv. Een waargebeurd verhaal over een zinkend schip na een aanvaring met een ijsberg. Voor velen de meest succesvolle film allertijden, niet meer dan logisch, want de film bracht 1,8 miljard dollar in het laatje. Naast het grote geldbedrag won de film ook nog elf Oscars, waaronder voor de Beste Film en Beste Regisseur. De regisseur, James Cameron, is vanaf morgen in de bioscopen te zien met de film Avatar.

Het plot van de film Titanic (1997)
Een waargebeurd verhaal dus van een zinkend schip (de RMS Titanic) in 1912. De 17-jarige Rose DeWitt Bukater (Kate Winslet, Eternal Sunshine of the Spotless Mind) wordt gedwongen om in het huwelijksbootje te treden met Caledon Hockley (Billy Zane, Zoolander). Rose en haar verloofde vertrekken met de Titanic naar Amerika. Op dezelfde boot zit zwerver Jack Dawson (Leonardo DiCaprio, Catch Me If You Can), die een ticket heeft gewonnen bij een potje poker. Rose, ten einde raad door haar gedwongen huwelijk, besluit om zelfmoord te plegen, maar wordt gered door Jack. Hij en Rose worden verliefd op elkaar en Rose wil niet meer trouwen met Caledon, die het niet vertrouwt en de butler inschakelt om de twee te vinden. Jack en Rose weten te ontkomen aan de butler, maar dezelfde nacht vaart het schip tegen een ijsberg. Jack en Rose proberen samen levend het schip te verlaten.

 

Wat vonden de FOK!kers van de film?
Titanic is misschien de enige film allertijden, waarvan iedereen weet wat er gaat gebeuren. Het schip zinkt. Maar wat vinden de FOK!kers van deze, misschien voorspelbare, klassieker? YPPY vindt de film leuk, maar het romantische iets minder. FOK!ker Felixa vindt de film emotioneel, want de Kleenex zakdoekjes zijn veel gebruikt tijdens de film. Spacemangraig vond de film minder indrukwekkend. Het enige wat hem beviel aan de film was het geile smoeltje van DiCaprio.

Wil je zelf beoordelen of de film alle positiviteit waard is? Of wil je nóg eens janken tijdens deze tijdloze klassieker? De film is vanavond te zien om 20:30 uur op RTL 5.