15 dronken studenten voorgoed verminkt na stunt

Een groep van vijftien dronken studenten heeft zichzelf voor het leven verminkt. De studenten van een Britse universiteit hebben afgelopen maand voor de grap de initialen van hun vorige studentenhuis in hun huid gebrand.

De dronken jongeren van de Exeter University in het Engelse Devon hadden het plan opgevat om middels een ceremonie hun vriendschap te betuigen. De jongemannen verbogen een kleerhanger, hielden hem in een houtkachel en brandden de letters in hun borst, armen of dijen. Sommige studenten verbeten hun pijn op een houten lepel om te voorkomen dat ze het uitschreeuwden van de pijn.

Het incident, dat staat beschreven in de nieuwste editie van een lokaal studentenkrantje, vond vorige maand plaats tijdens een zuipfeestje. Volgens een van de slachtoffers was hier sprake van een weloverwogen plan. Ze hadden van te voren het ritueel uitvoerig besproken, in volledig nuchtere toestand.

"We vormen een hechte groep, allen heel goede vrienden. Het was geen spontaan plan, we hebben er eerder uitvoerig over gepraat", vertelt de anoniem gebleven student. Volgens hem was het een groepsuitdaging in de groep die een waaghalzencultuur kent.

Alle betrokkenen ontkennen hiertoe te zijn gedwongen. "Niemand was vastgeketend. Iedereen deed mee uit vrije wil." Volgens een getuige 'beefden de studenten van angst en beten ze op hun kiezen'. Minstens drie van hen hadden antibiotica nodig, allen zijn ze echter getekend voor het leven. 

Volgens rector Stuart Franklin zullen de studenten waarschijnlijk niet worden berispt. "Wat ze met zichzelf hebben gedaan, is al genoeg straf", verklaarde hij.