'DSB Bank spekkoper met regeling'

De Stichting Woekerpolis Claim (WPC) vindt dat klanten van DSB Bank ernstig tekort worden gedaan in de regeling die de bank gisteren trof met de Stichting Steunfonds Probleemhypotheken. "DSB Bank is spekkoper met deze regeling", stelt voorzitter Jeroen Wendelgest van WPC vandaag in een verklaring.

Volgens WPC geeft de regeling DSB de kans om zich te vrijwaren van klachten over beleggingsverzekeringen die samen met hypotheken en consumptieve kredieten zijn verkocht. Hierdoor wordt klanten het recht ontnomen om in een later stadium alsnog te proberen hun recht te halen op dit punt. De stichting, bekend van de schikkingen die het trof voor klanten met een beleggingsverzekering van onder meer Aegon, Fortis en ING, raadt klanten van DSB dan ook af om in te gaan op het akkoord "tenzij het echt niet anders kan."

Volgens Pieter Lakeman van de Stichting Hypotheekleed stelt het DSB-akkoord niets voor en schieten gedupeerden er niks mee op. Gisteren in tv-programma Pauw & Witteman noemde hij het een "civiele pendant van afpersing" en stelde hij dat DSB "misbruik maakt van de omstandigheden". Lakeman zet zijn strijd tegen DSB voort en probeert via een massaclaim schadevergoeding te krijgen voor gedupeerden.

DSB-topman Scheringa wordt in de bankwereld als een melaatse gezien, aldus Driek Oplopers.