Dirk Scheringa topman van het jaar

Bestuursvoorzitter Dirk Scheringa van DSB Bank is op een door de Economische Faculteitsvereniging Rotterdam (EFR) en beleggerswebsite IEX georganiseerd galadiner uitgeroepen tot topman van het jaar.

Ongeveer 30.000 studenten economie en bedrijfskunde konden in vier categorieën stemmen op een aantal kandidaten. Scheringa eindigde op de eerste plaats in de categorie 'meest innovatief' en won het eindklassement.

Sjoerd van Keulen van bankverzekeraar SNS Reaal werd gezien als 'meest strategisch'. Van Keulen werd eerder dit jaar gekozen als topman van het jaar door Managers Netwerk Nederland en de lezers van managersonline.nl en FEM Business.

Feike Sijbesma van DSM was genomineerd in de categorieën 'meest innovatief' en 'beste marktgevoel'. Hij pakte de titel in de laatstgenoemde categorie, waarbij hij onder anderen Hans Wijers achter zich liet. De bestuursvoorzitter van Akzo Nobel kreeg eerder dit jaar het predikaat topman van het jaar van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB).

De Belg Michel Tilmant van bankverzekeraar ING mocht de prijs voor beste werkgever in ontvangst nemen. ING versloeg in dit klassement internetbedrijf Google, oliemaatschappij Shell en zakenbank Lehman Brothers.