Uitslagen Jupiler League speelronde 12

Dit weekend werd in de Jupiler League de twaalfde speelronde afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de vernieuwde stand, de topscorers en het programma voor aankomende week.

Go Ahead Eagles, de nummer twee, ging onderuit. Thuis tegen SC Cambuur werd met 1-2 verloren. De ploeg uit Deventer opende in de 74e minuut via Colak nog wel de score, maar zeven minuten later kwam Cambuur via De Vries op gelijke hoogte. In blessuretijd zorgde Türk er voor dat de drie punten mee naar Friesland gingen. Go Ahead eindigde de wedstrijd met tien man nadat scheidsrechter Bossen Droste in blessuretijd met rood van het veld stuurde. SC cambuur is nu de nieuwe lijstaanvoerder mede door het gelijkspel van De Graafschap.

AGOVV won met 4-1 van Eindhoven. Bij de ploeg uit Apeldoorn was Chadli met drie treffers de man van de wedstrijd. V.d.Haar scoorde de andere treffer voor AGOVV en het tegendoelpunt werd gemaakt door Nkoyi. Dordrecht steeg naar de vierde plaats door een 0-3 uitzege bij Fortuna Sittard. Zeefuik maakte twee treffers, de andere goal werd gemaakt door Kalisse.